grzesiek327 01.08.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam. Chciałem zapytać czy nierówno położone płytki można wyrównąć fugą? niedawno samodzielnie ułożyłem płytki w łazience, a ponieważ nie jestem zbyt doświadczonym glazurnikiem efekt nie jest idealny. starałem się trzymać pion i poziom, lecz popełniłem kilka błędów przez które gdzieniegdzie występuje szersza fuga lub fugi poprostu mijają się. chciałem zapytać czy takie niedociągnięcia można zniwelować podczas fugowania. myślałem o oklejeniu krawędzi płytek taśmą i zafugowaniu, lecz wtedy fuga pozostanie na czołowej częsci niektórych płytek. proszę o podpowiedz czy można to zrobić w ten sposób, a jeśli tak to jakiej taśmy użyć, a może jest jakiś inny sposób. z góry dziękuję za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 01.08.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Może to wyglądać jeszcze gorzej niż jest.Teraz różnice są bardziej widoczne ale jak położysz fuge to nie będzie tak widać oczywiście dobierz fuge jak najbardziej zbliżona kolorem do płytek wtedy wszystko się zleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek327 01.08.2010 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 płytki są w dwóch kolorach jasne i ciemno brązowe. fuga jest zbliżona kolorem do jasnych płytek, niestety na ciemnych płytkach będzie bardzo wyrażnie widać fugę czy naprawdę nie ma żadnego sposobu na jej wyrównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 01.08.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Jak przerwy między płytkami Ci się rozmijają, to jedyny chyba sposób, żeby to wyrównać, to zerwanie płytek i położenie od nowa. Ewentualnie przejechanie po całości szlifierką kątową i wycięcie nowej, szerszej fugi (żartuję, oczywiście). J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts