magangs 01.08.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Poniżej narysowałem co zrobił hydraulik, żeby wyprowadzić nad dach odpowietrzenie kanalizy. Wywalił na odcinku ok. 20 x 200 cm wełnę mineralną między łazienką na poddaszu, a nieocieplonym strychem. Czy nie będzie tu mostka termicznego? Tutaj link do zdjęcia, jeśli wklejone nie jest dość czytelnehttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a56932c90eec3dba.html http://images39.fotosik.pl/317/a56932c90eec3dba.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 01.08.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Nie jest to zrobione fachowo. Zastanawia mnie po co tą rurę poprowadził poziomo na sporym odcinku? Może chciał zrobić syfon? I chyba mu nawet ten syfon wyszedł.Nie ma to żadnego sensu. Trzeba było pojechać prosto w górę i wyjść jak najbliżej kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.08.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 jest mostek, nie ma syfonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 02.08.2010 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 czym grozi mostek w takim miejscu? trzeba to poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.08.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 tym samym jak w każdym innym stratą ciepła, miejscowym wychładzaniem, może zawilgoceniem a w dłuższej perspektywie może jakimś grzybkiem ja u siebie bym to poprawił, hydraulik pewnie nie, bo on nie u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.08.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Ja też bym szedł prosto do góry z tym odpowietrzeniem. Czy ten poziomy fragment jest poziomy czy ma spadek w jakimś kierunku? Gdzie podzieją się ewentualne skropliny z części nieocieplonej? Dodatkowo nie widać u Ciebie, gdzie masz komin z wentylacji - im dalej od tego odpowietrzenia tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 02.08.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Mostek termiczny jest na pewno. Ciekawe po co odpowietrzenie tak zostało poprowadzone. Coś przeszkadzało na strychu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 02.08.2010 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 a jaka temperatura będzie w zimie na takim strychu? taka jak na dworze czy wyższa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts