Gość Konto usunięte_12* 02.08.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Witam,Marzy mi się videodomofon, którego odbiornik nosiłbym przy sobie w postaci podobnej do "komórki". Chciałbym będąc np. w ogrodzie obejrzeć na wyświetlaczu osobę, która stoi przed furtką i móc ją (ewentualnie) wpuścić włączając zamek elektromagnetyczny. Czy już ktoś coś takiego wyprodukował (i czy nie kosztuje to "krocie"?) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doal1719506259 02.08.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Istnieje wideodomofon bezprzewodowy np. http://www.kenwei.pl/bezprzewodowe.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 02.08.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Istnieje wideodomofon bezprzewodowy np. http://www.kenwei.pl/bezprzewodowe.htm No tak, ale chyba ten odbiornik nie jest tak mały, jak "komórka". A i monitor jest oddzielnie(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.urbaniak 03.08.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Z tego co się orientuję niestety takich rozwiązań "przyjaznych" nie ma. Są odbiorniki przenośne z akumulatorem, jednak jest to dość sporych rozmiarów urządzenie niezbyt praktyczne. Rozumiem, że Pana interesowałoby np. rozwiązanie pokroju iPhona. Coś takiego trudno będzie Panu znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homiq 03.08.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam, nasza firma pracuje nad takim rozwiązaniem (oparte na VoIP i SIP)staramy się aby nasze instalacje były bardzo uniwersalne pod względem urządzeń dostępowych i póki co całą automatyką można sterować za pośrednictwem przeglądarki www (a więc wielu małych przenośnych urządzeń typu iPhone, iPod, HTC i wlele innych)jesteśmy w trakcie testów urządzeń zewnętrznych (kamery) i jak wszystko pójdzie dobrze to do końca tego roku wideodomofon będzie dostępny na wszystkich urządzeniach będących w budynku (przy okazji cała automatyka pozwalająca zapalić światło, otworzyć furtkę, drzwi, bramę etc.)i w zależności od łącza na zewnątrz (zestawiane będzie połączenie pomiędzy domofonem a telefonem komórkowym) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 03.08.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 i w zależności od łącza na zewnątrz (zestawiane będzie połączenie pomiędzy domofonem a telefonem komórkowym) Interesujące. Ale też i ciekawość pali, jak dużo to będzie kosztowało (mam nadzieję, że to nie będzie zabawka dla milionerów?) Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doal1719506259 03.08.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 homiq, już istnieje coś takiego, http://www.aksonet.pl/Helios_IP_Wideodomofon_VoIP_3_przyciski_2N-780.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homiq 04.08.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Znamy ten produkt. Jest to dopiero część funkcjonalności. Problemem i trudnością jest reszta po stronie urządzeń mobilnych. Chodzi o aplikację SIP over www. Poza tym cena tego Heliosa jest trochę poza zasięgiem dla wielu osób... Dbamy o kieszeń naszych Klientów. W każdym razie dzięki za czujność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Irek 10.08.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, Marzy mi się videodomofon, którego odbiornik nosiłbym przy sobie w postaci podobnej do "komórki". Chciałbym będąc np. w ogrodzie obejrzeć na wyświetlaczu osobę, która stoi przed furtką i móc ją (ewentualnie) wpuścić włączając zamek elektromagnetyczny. Czy już ktoś coś takiego wyprodukował (i czy nie kosztuje to "krocie"?) Pozdrawiam http://www.siedle.pl/scope Zakładam że w tym wykonaniu krocie... ale jak widzę Pana który na filmie to reklamuje to już wiem że to... bezcenne... ... Ale użytkownik Homiq sugeruje jednak ciekawsze rozwiązanie. Lepiej skorzystać w tym wypadku z jakiegoś ogólnie dostępnego uniwersalnego urządzenia mobilnego niż mieć w kieszeni kolejną słuchawkę. Powinno być taniej i praktyczniej. Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez Paweł Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 10.08.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Tak, czy siak, widzę, że trzeba będzie poczekać (choćby do IV kwartału 2010). Boję się jednak, że to Dziecko zostanie "wylane z kąpielą", bo każdy z tych producentów (homiq i siedle) chce wyprodukować przy tej okazji jakiś "kombajn" z dodatkowymi funkcjami, a to mi już "zalatuje" Baaaaardzo Wysoką Ceną! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Pedroz 14.08.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?16539-Telefon-bramofon-kamera Brakuje tylko urządzenia 3 w jednym za normalną kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 15.08.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?16539-Telefon-bramofon-kamera Brakuje tylko urządzenia 3 w jednym za normalną kasę Wszystko to jednak NIE TO, o czym pisałem na początku. Mnie nie chodzi o to, aby oglądać kogoś stojącego przed furtką podczas oglądania telewizji, tylko wtedy, gdy jestem w ogrodzie 50 metrów od tej furtki i zanim komuś otworzę (o ile nawet usłyszę dzwonek), to stoi biedak nie wiedząc, czy w ogóle jestem w domu. Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 16.08.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 a nie możesz podejść do furtki te 50 metrów? Zajmie Ci jakieś 60 sekund. Gość nie zanudzi się na śmierć w tym czasie- może np. podziwiać furtkę czy wzór na bruku...A problem słyszalności gongu na zewnątrz można rozwiązać. Pomyśl- zanim wyjmiesz tego palmtopa z kieszeni, zanim odpalisz aplikację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 16.08.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 a nie możesz podejść do furtki te 50 metrów? Zajmie Ci jakieś 60 sekund. Byłoby fajnie, gdyby to nie było 15 razy w ciągu dnia (przeważnie domokrążcy i każda "wizyta" coraz bardziej wkurzająca) i gdybym nie był 67-letnim emerytem ("dziadkowi" "ścieżkę zdrowia" chcesz "fundować?"). Serca nie masz:offtopic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 30.08.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 http://allegro.pl/bezprzewodowy-wideo-domofon-videofon-wideodomofon-i1193597014.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris_w 31.08.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Pomysł dla producentów. Zróbcie terminal UMTS w domofonie (z kamerą) i realizujcie przekaz video prze operatora GSM na dowolny numer telefonu (i tak prawie każdy ma teraz UMTS w telefonie). Chyba nic trudnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_w 04.03.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam, Marzy mi się videodomofon, którego odbiornik nosiłbym przy sobie w postaci podobnej do "komórki". Chciałbym będąc np. w ogrodzie obejrzeć na wyświetlaczu osobę, która stoi przed furtką i móc ją (ewentualnie) wpuścić włączając zamek elektromagnetyczny. Czy już ktoś coś takiego wyprodukował (i czy nie kosztuje to "krocie"?) Pozdrawiam Witam! Spotkałem się już z czymś takim. Wideodomofon Kenwei współpracuje z BRAMKA VAR-1 i modułem FGR-4 http://www.alarmserwis.pl/cgibin/shop?info=23024 Integracja tych modułów z wideodomofonem Kenwei pozwala łączyć się przez komórke z wideodomofonem i odwrotnie, zwolnić zaczep, otrzymać zdjęcia MMS osoby, która stoi pod drzwiami twojego domu. Opis: • dwukierunkowa komunikacja audio pomiędzy wideodomofonem a telefonem komórkowym poprzez sieć GSM, • inteligentny algorytm przekazu połączenia z detekcją lokalnego odbioru rozmowy, • transmisja MMS-ów z sekwencją zdjęć z kamery bramofonu i/lub systemu CCTV, • przekazywanie połączeń tylko podczas nieobecności właściciela (czuwanie systemu), • głosowa lub ukryta informacja o przekierowaniu połączenia, • regulowany czas opóźnienia przekierowania połączenia, • kontrola i zmiana przekazów przez użytkownika (niezależne komendy SMS: AUDIO, MMS-y) • zdalne sterowanie (komendą SMS) systemowym przekaźnikiem wideodomofonu (rygiel), • zdalne pobranie zdjęć z kamery bramofonu i/lub systemu CCTV, poprzez MMS-a: 'na życzenie' • łatwa integracja: 3-przewodowa magistrala + sygnał VIDEO, • regulacja poziomu dźwięku w bramofonie i telefonie komórkowym, • system nie ogranicza innych funkcji systemów a podnosi ich funkcjonalność, • współpraca z wybranymi modelami wideodomofonów Kenwei, Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 04.03.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam! Spotkałem się już z czymś takim. A ile takie COŚ może kosztować (że spytam się nieśmiało? ) Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subo 14.03.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 No tak, ale chyba ten odbiornik nie jest tak mały, jak "komórka". A i monitor jest oddzielnie(?) Mozesz zastosowac rozwiązanie KENWEI'a, z modulem gsm-owym i modulem zamieniajacym obraz z kamery wideodomofonu na klatke jpg i wysyła mms'em do ciebie. robilem cos podobnego kiedys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 19.03.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam, Marzy mi się videodomofon, którego odbiornik nosiłbym przy sobie w postaci podobnej do "komórki". Chciałbym będąc np. w ogrodzie obejrzeć na wyświetlaczu osobę, która stoi przed furtką i móc ją (ewentualnie) wpuścić włączając zamek elektromagnetyczny. Czy już ktoś coś takiego wyprodukował (i czy nie kosztuje to "krocie"?) Pozdrawiam Może zacznijmy od pytania : Jakiej wielkości sakiewkę planujesz wydać na to rozwiązanie. Generalnie nie widzę specjalnie problemu aby obraz osoby dzwoniącej był wyświetlany na laptopie, smartfonie czy tablecie, a następnie po przeprowadzeniu rozmowy otwierany przy jego pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts