cuba35 02.08.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Drodzy Koledzy i koleżanki.Mam problem.Położyłem polbruk,i niestety z samochodu wyciekł mi olej z silnika i mam plamę,Proszę podajcie nazwę środka który to zmyje,ewentualnie wasze sposoby.Będę bardzo wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 02.08.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Świeże plamy po oleju usuwałem używając pędzla i terpentyny balsamicznej, nalanej do jakiegoś naczynia. Terpentyną trzeba po kilka razy zmyć plamy. Trochę śladu po oleju jednak zostaje. Resztę załatwia słońce i deszcz, po około 2 miesiącach plamy znikają całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcim 02.08.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Ponoć bardzo skutecznym środkiem jest Delta Force. Cena..hmmm....jest na alledrogo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 06.08.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Bardzo mocny karcher też załatwia sprawę.Takie urządzenie przyda się na przyszłość- nie trzeba będzie wyrywać chwastów ze szczelin- wystarczy raz na pół roku przelecieć takim karcherem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik2605 08.08.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Spróbuj benzyną ekstrakcyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 11.08.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Nitro i szorowanie szczotką, ostatecznie u siebie wymieniałem pojedyncze kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 12.08.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 a z kostki brukowej jak to świństwo zdjąć? mam Beetle'a i baaardzo nisko miskę olejową (hmmm ...) - w efekcie ciągle mam zalaną kostkę ... już się powoli poddawałam, ale może koledzy mogą pomóc fachową poradą ? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darrrek 12.08.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Oleje, detergenty i jakikolwiek tłuszcz z kostki dobrze ściąga sorbent. Spróbuj tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er-es 14.08.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Karcher ma w ofercie środki do mycia kostki z plam oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 17.09.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Oleje, detergenty i jakikolwiek tłuszcz z kostki dobrze ściąga sorbent. Spróbuj tego. Dzięki darrrek, a podpowiedz jeszcze czy działa to też na stare plamy czy świeżutkie? bo u mnie trochę starawe te plamiska .... nie wiem czy podziała pozdrawiam, Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 17.09.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Resztę załatwia słońce i deszcz, po około 2 miesiącach plamy znikają całkowicie. potwierdzam w ogole nie usuwam plam po oleju(niektorzy mowia,zeby szybko zasypac piaskiem ),po jakims czasie same znikaja ps mam kostke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.trybulec 30.09.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Zabrudzenia olejem silnikowym ze względu na podciąganie kapilarne kostki są najbardziej uciążliwe do usunięcia, ponieważ zanieczyszczenie wnika w strukturę betonu. Można próbować i dobierać preparaty czyszczące, ale sprawdzonym domowym sposobem fachowca z Libetu jest zwykły „Ludwik” do mycia naczyń wymieszany w proporcji 1:3 z wodą. Kilkakrotne przetarcie plamy i spłukanie myjką ciśnieniową powinno usunąć zanieczyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rov 24.06.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Witam, przechodziłem drogę poszukiwania środka do usuwania plam dość długo. Próbowałem kilku preparatów, w każdym bądź razie najlepsze efekty dało użycie preparatu glostar do usuwania plam olejowych. Przy starych plamach musiałem co prawda powtórzyc dwa trzy razy ale koniec końców schodziło. Myjka ciśnieniowa też daje dobre rezultaty, wczesniej tak myłem ale teraz niestety nie mam już do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts