Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam drzwi zewnętrznych w kolorze antracyt

Recommended Posts

Jak w temacie. Poszukuję drzwi zewnętrznych do domku w kolorze antracyt/grafit. Wiem, że takie drzwi można kupić u Wiśniowskiego czy Hormanna, jednak chciałbym wydać mniej niż 4500 zł. Czy orientujecie się gdzie można kupić takie drzwi w cenie do 2000 zł? Dodam, że chciałbym drzwi aluminiowe, stalowe lub pcv. Dzięki za odpowiedź.

Ale antracyt to inaczej kolor z tablicy: RAL 7016 - wiem bo mam okna w kolorze antracyt, dachówkę, drzwi garażowe są już w kolorze 7016 i to samo drzwi zewnętrzne.

Więc znajdź jakiego producenta chcesz i poproś o pomalowanie na dany kolor - płaciłam za to dodatkowo 100zł - oj sory ten kolor akurat mieli w standardzie.

Ale antracyt to inaczej kolor z tablicy: RAL 7016 - wiem bo mam okna w kolorze antracyt, dachówkę, drzwi garażowe są już w kolorze 7016 i to samo drzwi zewnętrzne.

Więc znajdź jakiego producenta chcesz i poproś o pomalowanie na dany kolor - płaciłam za to dodatkowo 100zł - oj sory ten kolor akurat mieli w standardzie.

A można wiedzieć u jakiego producenta zamawiałaś dla siebie? Pytałem się w paru miejscach i wszędzie słyszałem, że takich kolorów nie mają. Myślałem już, żeby kupić białe i samemu pomalować.

witam,

akurat sama poszukuję drzwi wejściowych w tym kolorze, troszkę rozejrzałam się po rynku i widzę, że kolor ral 7016 robi się modny :) Potwierdził to zresztą Pan, u którego w efekcie będziemy zamawiać drzwi, mówi że sporo ostatnio wykonują drzwi w tym odcieniu. Wracając do tematu- mieliśmy podobny dylemat, Mąż gdy zobaczył, że za drzwi trzeba będzie zapłacić powyżej 4 tys. zł popukał się w czoło i stwierdził, że to chore, że skoro bramę do garażu kupił za 1200 zł , to nie ma zamiaru kupić drzwi za cztery.. Że po jego trupie! ;) No i szukaliśmy intensywnie, aż przez przypadek zapytaliśmy w firmie, która robi nam.. okna! Okna pvc. Okazało się, że robią też drzwi, pvc lub aluminiowe . Jeśli idzie o pvc to dowiedzieliśmy się ,że pracują m.in. na profilach firmy Veka i ta firma ma w swojej ofercie gotową okleinę w kolorze ral 7016 antracyt, okleina ma strukturę i bez problemu zrobią nam takie drzwi jak sobie zaprojektuję- mnie akurat marzą się takie z wąskimi szybkami "reflex" ułożonymi poziomo od góry do dołu drzwi. Cena orientacyjna ok. 2500zł za gotowy produkt. Możemy zamówić również takie drzwi z aluminium ( wtedy byłyby malowane na podany Ral) - cena ok 60zł drożej. Więc polecam zapytać firm robiących okna i pracujących na profilach Veka. Dostałam nawet piękną ulotkę A4 z okleinami Veka, i rzeczywiście wybór kolorów jest spory.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 7 months później...

Myślę, że z tym akurat nie będzie problemu. Każdy stolarz zrobi Ci drzwi w jakim tylko chcesz kolorze. My akurat będziemy mieli białe, ale pierwotnie chcieliśmy turkusowe. Chciał dopłaty 100 zł, ale ostatecznie i tak zeszliśmy z ceną na całości o 600 zł.

Idź do stolarza, no chyba, że szukasz drzwi gotowych...

http://www.google.pl/images?hl=pl&xhr=t&q=drzwi+zewn%C4%99trzne+antracyt&cp=21&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1429&bih=704

Jak w temacie. Poszukuję drzwi zewnętrznych do domku w kolorze antracyt/grafit. Wiem, że takie drzwi można kupić u Wiśniowskiego czy Hormanna, jednak chciałbym wydać mniej niż 4500 zł. Czy orientujecie się gdzie można kupić takie drzwi w cenie do 2000 zł? Dodam, że chciałbym drzwi aluminiowe, stalowe lub pcv. Dzięki za odpowiedź.

Kazik, Hörmann ma w ofercie pełne drzwi stalowe Thermo Pro TPS010, które możesz zamówić w kolorze antracytowym RAL 7016 w cenie ok. 2500 zł. Dopytaj u jakiegoś przedstawiciela. Ja się nad nimi zastanawiałem, ale w końcu wybrałem białe RenoLight 75, bo są w promocji.

• 4 months później...
  • 4 weeks później...
  • 1 year później...

Witam

Ja również poszukuję drzwi w zewnętrznych w kolorze antracyt do 1500 zł.

Drzwi wejściowe będą z Hormana, potrzebuję jeszcze drzwi na tył domu( przejście z garażu do ogrodu) i chciałabym dać tam tańsze ...

Nie muszą być jakiejś super jakości___najważniejsze żeby były w kolorze antracyt

Ja mogę polecić drzwi Hormanna w okleinie Titann Metallic - dużo ładniejszy niż antracyt, matowy, delikatnie połyskujący z bliska. Cena zależy od wzoru, ale Hormann przedłużył promocję z 2012 i można dostać w dobrej cenie np. RenoDoorLight. Może nie 1500, ale ok 2000 netto już są.