Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam drzwi zewnętrznych w kolorze antracyt

Recommended Posts

Cena netto to jakieś 2090 zł jak w letniej ulotce. I jest to komplet z tym, że drzwi się otwierają tak jak w Niemczech do środka, a u nas w kraju nadwiślańskim drzwi każdy chce mieć wejściowe otwierane na zewnątrz. A żeby to robić to trzeba dołożyć elektrozaczep i jeszcze jedno cudo - elementy płatne i cena rośnie do jakieś 2500 zł netto

Cena netto to jakieś 2090 zł jak w letniej ulotce. I jest to komplet z tym, że drzwi się otwierają tak jak w Niemczech do środka, a u nas w kraju nadwiślańskim drzwi każdy chce mieć wejściowe otwierane na zewnątrz. A żeby to robić to trzeba dołożyć elektrozaczep i jeszcze jedno cudo - elementy płatne i cena rośnie do jakieś 2500 zł netto

Dlaczego niby każdy chciałby mieć drzwi otwierane na zewnątrz? Podaj jakieś argumenty przemawiające "za". Standardem jest otwieranie do wewnątrz, bo jest wygodniejsze, płyta drzwiowa jest schowana i nie trzeba stosować zadaszenia. A elektrozaczep czemu "trzeba" stosować? To tylko opcja. Nie chcesz - nie kupujesz.

Faktycznie, jeśli ktoś sobie życzy, jest dopłata za drzwi otwierane na zewnątrz (185 zł netto), ale chyba w promocji i tak nie da się tego zastosować.

Ulotki promocyjne powinny być w każdym salonie przedstawiciela Hormann. Więcej informacji tradycyjnie na stronie producenta.

Dlaczego niby każdy chciałby mieć drzwi otwierane na zewnątrz? Podaj jakieś argumenty przemawiające "za". Standardem jest otwieranie do wewnątrz, bo jest wygodniejsze, płyta drzwiowa jest schowana i nie trzeba stosować zadaszenia. A elektrozaczep czemu "trzeba" stosować? To tylko opcja. Nie chcesz - nie kupujesz.

Faktycznie, jeśli ktoś sobie życzy, jest dopłata za drzwi otwierane na zewnątrz (185 zł netto), ale chyba w promocji i tak nie da się tego zastosować.

Ulotki promocyjne powinny być w każdym salonie przedstawiciela Hormann. Więcej informacji tradycyjnie na stronie producenta.

Ja bym osobiście sobie w domu nie założył drzwi do środka otwieranych. Z drzwiami otwieranymi na zewnątrz mam np. lepszy docisk skrzydła do ramy przy silniejszym wietrze, jeżeli mamy tylko skromne zadaszenie i drzwi nie są zamontowane w jakimś ganku wnęce itp. Sama zima pokazuje nam w ostatnich dniach jak jest :)

Co do wyboru elektrozaczepu prawda nie jest konieczny.

Ale to ułatwienie bo bez elektorzaczepu potem całe życie musiałbym odblokowywać kluczykiem zamek drzwi żeby je otworzyć. Prawda ja bym się do tego przyzwyczaił, ale wkurzało bym mnie ciągłe otwieranie drzwi komuś kto mnie odwiedził wychodzi a u siebie ma to rozwiązane normalnie klamką i nie wie jak otworzyć.

Osobiście nie polecam elektrozaczepu. Trzeba pamiętać, że ustawiony w pozycji otwartej może on nie utrzymać drzwi zamkniętych. Byle wiatr lub różnica ciśnień będzie je otwierała. A pozycja zamknięta sprawdzi się tylko w przypadku połączenia z dzwonkiem, domofonem.

Poza tym te drzwi mają tylko z jednej strony pochwyt, od wewnątrz jest przecież klamka. A dodatkowo można także wymienić zewnętrzny uchwyt na klamki i po problemie.

• 1 year później...