Larix1 03.08.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Chcę kupic opalarkę palnik do wyczyszczenia drewanianej elewacji ze starej farby. Pytanie czy można go podłaczyć pod zwykłą butlę i czy jest to bezpieczne czy na butli musi być reduktor czy bezpośrednio na zawór? Czy ktos ma doświadczenie w tym temacie co bym nie spalił domu. Szukałem na YouTube ale jakoś nie małem szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 04.08.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Ja bym tego nie robił palnikiem bo popalisz drewno.Nie lepiej zeszlifować to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentile 04.08.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Są specjalne preparaty do usuwania starych powłok malarskich. Nanosi się preparat na starą farbę, odczekuje kilkanaście minut, farba sie marszczy, puchnie i mięknie. Po tym zabiegu wystarczy ja zgarnąć szpachlą. W razie potrzeby(grubej powłoki) czynność powtarzać do zadowalającego skutku. Wypraktykowałem na starej oksydowanej klamce którą jakiś burak pomazał farbą olejną na brązowo (brrr). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Larix1 06.08.2010 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 No tak ale na szlówce na domu 200m2 to poraszka taka chemia a farba cześciowo się łuszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts