pawica2 03.08.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość.Kupuję dom od dewelopera o powierzchni 137m2 + garaz o pow. 18m2. Jestem na etapie wyboru ogrzewania. W domu w standardzie jest , lub ma być zamontowany piec na ekogroszek. Gaz ziemny najprawdopodobniej ma być za około 2 lata. W myśl tej obietnicy co do gazu chcę ocieplić dom - elewacja 12 cm styropian, dach 30cm wełna mineralna. Jest problem co wybrać na ten okres co najmniej 2 lat, czy pozostac na ekogroszku, którego żona nie chce czy stawiać na zewnątrz butlę na gaz płynny i piec kondensacyjny gazowy. Proszę pomóżcie bo naprawde nie wiem co mam robić. Rozmawiałem z gościem, który jest przedstawicielem Gaspolu i powiedział mi, że na tak krótki okres nie opłaca im się stawiać butli, chyba że ja pokryje koszty. Co robić?Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 03.08.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Dołóż ocieplenia i zrób ogrzewanie elektryczne. Ja bym dał ze 20-25 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawica2 03.08.2010 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Dodam, że w planach jest założenie ogrzewania podłogowego na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 04.08.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 To tym bardziej elektryczne. Zrób podłogowe w całym domu, z grubą wylewką i kotłem elektrycznym. Będziesz sobie ładował ciepło w podłogę w tańszej strefie taryfowej, a ciepło będziesz mieć przez cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 04.08.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Jak elektrycznie to PC, jeśli nie to raczej LPG i późniejsze przezbrojenie kotła na gaz E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 04.08.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Miałem ten sam dylemat i poszedłem w PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawica2 02.09.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Zdecydowałem się jednak na ogrzewanie gazowe - gaz z butli. Teraz tylko zastanawiam się nad wyborem dostawcy gazu.Na pewno nie będzie to Gaspol. Zastanawiam się nad Shell Gasem oraz nad Dragon Gas. Jeśli macie jakies doświadczenia z tymi dostawcami to pomóżcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawica2 03.09.2010 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Wszyscy odradzają podpisywanie umowy z Gaspolem, jakiego wybrać nowego dostawcę skoro Gaspol jest taki zły.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 29.10.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 ShellGas już jest trupem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts