feliz009 03.08.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam, Niby prosta sprawa... Czy ktos z was podlaczal konkretnie tej marki wlaczniki schodowe podwojne? Znajomy glowil sie nad tym i glowil ale nie dal rady tego rozrysowac na podstawie schematu zalaczonego na wlaczniku bo jak twierdzi nie da sie w pewnej sytuacji rozlaczyc wlacznika. Ponizej zamieszczam schemat wlacznika: http://picasaweb.google.com/w.gorajski/Mieszkanie#5501072738262094002 Chodzi mi o podlaczenie dwoch swiatel do dwoch podwojnych wlacznikow, tak zeby dalo sie wlaczac i wylaczac z dwoch miejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 03.08.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Ile ma wyprowadzeń (śrubek) ten wyłącznik?To (schemat) nie wygląda na wyłącznik schodowy, trzeba by go pomierzyć "żarówką". Możesz podać typ (nr katalogowy) tego wyłącznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 03.08.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Na Twoim rysunku jest błąd.Nie wiem co Twój znajomy chce rozłączać, ale da się to zrealizować.Prócz tego wyłącznika potrzebujesz jeszcze 2 wyłączniki schodowe w pomieszczeniach. Katalog Schneidera, str 41.Jeśli nie znajdziesz to odezwij się na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feliz009 03.08.2010 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) Na Twoim rysunku jest błąd. Nie wiem co Twój znajomy chce rozłączać, ale da się to zrealizować. Prócz tego wyłącznika potrzebujesz jeszcze 2 wyłączniki schodowe w pomieszczeniach. Katalog Schneidera, str 41. Jeśli nie znajdziesz to odezwij się na priv. 1. Schemat jest przerysowany ze schematu przyklejonego do wlacznika. - no chyba ze sie walnalem. 2. Chcielismy podlaczyc 2 takie same wlaczniki jak na schemacie, wlaczajac w 1 swiatlo, w drugim chcemy moc je wylaczyc (rozlaczyc) 3. Docelowo potrzebuje miec wlaczniki tylko 2 (podwojne) - na wejsciu do lazienki i w srodku lazienki. (jakie trzeba miec? dwa takie jak juz mam czy taki jak juz mam i zwykly podwojny?) HELP Moj wlacznik to SDN0600121 tylko ze z oprawka. Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez feliz009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celadon 05.08.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 ile kabli ma instalacja elektryczna.?Nie jestem tytułowanym elektrykiem ale wydaje mi się że powinna być....4 żyłowa - jeśli mają się włączać i wyłączać 2 źrodła swiatła...3 żyłowa przy jednoczesnym działaniu. Dlatego tam jest L1, L2 ("dwie linie zasilania"). Oczywiście jestem amatorem..... P.S.Przy dwóch włącznikach potrzebujesz dwa takie same włączniki schodowe. Przy więcej niż 2 potrzebujesz 2 schodowe i 'x' krzyżowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feliz009 06.08.2010 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Hej, Udalo mi sie podlaczyc. Rzeczywiscie schemat przyklejony na wlaczniku jest bledny. Ponizej wlasciwy schemat wlacznikahttp://picasaweb.google.com/lh/photo/kac5uH-w_dX08CRIsn2SNw?feat=directlink Dziekuje za wskazowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki237 18.12.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 chciałem zauważyć, że te dwa schematy są takie same, oprócz oznaczeń oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.12.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 chciałem zauważyć, że te dwa schematy są takie same, oprócz oznaczeń oczywiście. Oczywiście, że sa identyczne. Przedmówcy troszeczkę źle się sugerowali opisami bo: ...Ponizej zamieszczam schemat wlacznika: http://picasaweb.google.com/w.gorajski/Mieszkanie#5501072738262094002 ... W powyższym schemacie jak zamiesi się opis L1 z 1 i L2 z 2 to już będzie czytelne. Dla mnie oba są czytelne. Jak już podłączyłeś to pewnie stwierdziłeś, że to banalnie proste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts