atika 03.08.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam i mam pytanie jak w temacie. Będę budować dom parterowy z YTONGU - to już wiem - gr. bloczka 24cm + 15cm styropian Thermoorganika Gold. Zastanawiam się tylko jaką odmianę wybrać - PP2/0,4 czy PP4/0,6 ?? Z czego Wy budowaliście / budujecie ?? Patrząc po samych aukcjach na allegro popularny jest PP4/0,6 - ja jednak skłaniam się (ze względów termicznych) ku nieco droższemu, ale mniej popularnemu PP2/0,4 - tylko czy ma to sens ?? Proszę pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 03.08.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Nie. Zmień termoogranikę gold na platinum, to ściana będzie mieć lepsze parametry termiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwekkk 06.08.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 bierz pp4/0,6 skoro i tak dajesz ocieplenie to po co ci ciepły bk?? licz się z tym że im cieplejszy tym bardziej mięki bk. w takim wypadku ja bym brał ten twardszy bk. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 06.08.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 wg. zaleceń producentów BK najmniejsza wytrzymałość bloczków na ściskanie dla ścian grubości 24 cm to 3 MPa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 07.08.2010 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i podpowiedzi. Będzie BK 4/0,6 i ocieplenie Termoorganika Platinum 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 10.08.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam i mam pytanie jak w temacie. Będę budować dom parterowy z YTONGU - to już wiem - gr. bloczka 24cm + 15cm styropian Thermoorganika Gold. Zastanawiam się tylko jaką odmianę wybrać - PP2/0,4 czy PP4/0,6 ?? Z czego Wy budowaliście / budujecie ?? Patrząc po samych aukcjach na allegro popularny jest PP4/0,6 - ja jednak skłaniam się (ze względów termicznych) ku nieco droższemu, ale mniej popularnemu PP2/0,4 - tylko czy ma to sens ?? Proszę pomóżcie. Dokładnie z tego samego materiału i styropianu, jednak dziś sie dowiedziałem, że YTONG słabo przetrzymuje zimowanie w stanie surowym i później sporo czasu/kasy kosztuje wysuszenie tego po zimie żeby móc dalej działać. Może ktoś to potwierdzić/zaprzeczyć? W przyszłym tygodniu staruje budowa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 10.08.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 to przetrzymywanie zależy od warunków socjalno-bytowych.... jeżeli zimuje na jakichś bagniskach, lesie, bez namiotów to może się zazielenić jeżeli zimuje wmurowany w ściany przykryte dachem /stan surowy/ to nie zachoruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts