Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika - AGA*KRZYŚ

Recommended Posts

Dzięki dzięki... Za niedługo w ROBOCIZNA .....Zł coś się pojawi, bo mamy jednego murarza. Świetny gość. Pomaga mu mąż, szwagier,brat - zależy kto ma czas.. Wiecie, że się w ogóle nie zestresowałam podpisaniem wyroku na 30 lat? Jak braliśmy kredyt na mieszkanie (5 lat temu - zawrotna kwota 35 000) to żołądek bolał mnie przez 2 tygodnie... A teraz - nic.... Przywykłam, czy co??? A co do pierwszej transzy - to musimy zapłacić podatek, wpisać w księgi i doubezpieczyć dom ( ubezpieczyliśmy na 300 tys, ale okazało się to za mało, gdyż dołożyli nam do kredytu wysokość prowizji... )Jak pozałatwiamy - to powiedzieli, że w ciągu 5 dni wypłacą... CAŁE 60 000:jawdrop::jawdrop::jawdrop: Co my zrobimy z taką kasą????

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aga hahah ja miałam tak samo, jak braliśmy swój pierwszy kredyt na samochód 8500 PLN to się o wiele bardziej przejmowałam niż przy taaakim kredycie, oczywiście lekki stres był, przeczytałam nawet od deski do deski umowę i regulamin co oczywiście wywołało rozbawienie doradcy z OF, nie wiem co w tym śmiesznego, że człowiekchce wiedzieć jakie ma prawa i obowiązki...a kasa rozejdzie się raz dwa ;)

Hejka.

Doganiacie nas. Fajnie Wam to idzie.

Co do kredytu to u nas za pierwszym razem też były większe przeżycia i przeboje. Kwota kredytu w porównaniu do obecnego była wręcz śmieszna, a musieliśmy mieć jeszcze 3 współkredytobiorców i 1 żyranta. Mówię Wam cyrk jakiś. A teraz sami wzieliśmy problem na klatę.

Witam dziś.

Takie lasy to lubimy.

Jeśli chodzi o schody zabiegowe to takowe właśnie zalaliśmy, ale nam robiła to ekipa. Jedyne co podsłuchałam to trzeba sobie wziąść poprawkę na to czym będą obkładane, bo jeśli drewnem muszą być niższe o ok 4cm niż w projekcie.Zapytam męża bo był przy tym moze co więcej wypatrzył.

Powodzenia.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Hej NETbet. No staramy się ;-).Ale gdzie nam tam do Ciebie MISTRZU :-). Mamy jednego znajomego murarza emeryta - dają czadu. Mężuś też tak chciałby skakać po dachu jak i Ty, ale mu nie pozwoliłam, więc nasze samodzielne budowanie za niedługo się skończy. Po dachu znów postaramy się "o własnych siłach". Jeśli się wcześniej nie wykończymy...

Pozdrowionka

Witam,

pozwolę się przywitać i dodać Wasz dziennik do obserwowanych. Czuję się jak u siebie... też budujemy sami (z pomocą rodziny) jak długo się będzie dało; też mamy projekt indywidualny z dachem dwuspadowym; no i najważniejsze - jest jeszcze Julita (właściwie Julia), choć ciutkę młodsza.

Pozdrawiam, życzę bezproblemowego budowania!

Kaśka

Hejka. Witamy, witamy - Juleczki wszystkie pozdrawiamy:wiggle: (bez znaczenia czy Julię czy Julity). A gdzie Wasz dziennik budowy???? Kasia - dokumentuj co tam już macie zrobione, chętnie sobie pooglądamy. Ale męczące to samodzielne budowanie, no nie? Ale i satysfakcja większa... Pozdrawiamy i czekamy na dziennik :-)

No a co byś chciała wiedzieć o kredycie? Poszliśmy do Open Finance. Choć są różne opinie na ich temat, my jesteśmy zadowoleni. Szybko i sprawnie. Kredyt wzięliśmy w euro, ma 30 lat, 300 000 zł w PKO BP. Byle do 60;-). A tak na poważnie, to opinie na temat kredytu to będziemy mogli wygłosić jak go nam całego wypłacą i jak już zaczniemy spłacać. Na razie jedziemy na pierwszej transzy. Zobaczymy.

Pozdrowionka

Dzięki za odpowiedź. Wysyłam jeszcze pytanko na priva.

Pogoda nie nastraja optymistycznie, planujemy w tym tygodniu zalać ławy, zobaczymy co z tego wyjdzie. Kataru współczuję. Moja Julcia wreszcie jutro idzie do przedszkola, więc mam nadzieję, że chociaż na chwilę pożegnaliśmy choróbska.

Słońca, słońca i dużo siły, katarowi mówię precz!

Pozdrawiam

No a co byś chciała wiedzieć o kredycie? Poszliśmy do Open Finance. Choć są różne opinie na ich temat, my jesteśmy zadowoleni. Szybko i sprawnie. Kredyt wzięliśmy w euro, ma 30 lat, 300 000 zł w PKO BP. Byle do 60;-). A tak na poważnie, to opinie na temat kredytu to będziemy mogli wygłosić jak go nam całego wypłacą i jak już zaczniemy spłacać. Na razie jedziemy na pierwszej transzy. Zobaczymy.

Pozdrowionka

a jaką macie ratę? my też korzystaliśmy z OF i kredyt mamy w Getinie Rodzina na Swoim i powiem szczerze mam mieszane uczucia jeśli chodzi o naszego doradcę

eee..... nie ma się co stresować. Pierwszy kredyt (30 000) spędzał mi t=sen z powiek, a ten - (300 000) NIE :-) :-) Trzeba się wyluzować i uświadomić, że 90% budujących - buduje się z kredytu... Po to je wymyślili... To są tylko pieniądze... a najważniejsze - "trzeba stworzyć dom....upchać miłość tam w każdy kąt...." a reszta się ułoży. A co do formalności to ja osobiście jestem bardzo zadowolona z doradcy w Open Finance - na jednym spotkaniu doradca powiedział, jakie dokumenty trzeba przynieść - sam sobie pokserował co tam potrzebował, sam wypisał wnioski do trzech banków, stworzył kosztorys itd. Nie musieliśmy nic donosić, kredyt dostaliśmy szybciutko.... Ale może mnie się po prostu udało z OF - bo opinie o nich są dosyć niepochlebne...