Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika - AGA*KRZYŚ

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

czekam z niecierpliwością na zdjęcia okien, brama prezentuje się pięknie. Myślę, że drzwi też nie wyglądają najgorzej, wiadomo że chciałoby się mieć wszystko naj- ale czasami trzeba iśc na kompromis. Nasza budowa też taka będzie, hihi. Jaką dachówkę wybraliście?

Pozdrawiam

hej...

Wybraliśmy dachówkę Roben - antracyt http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcStLeas6qMbS_kgL0fmbypTp3VJGGfwDIBR76svQeAziBafVRM&t=1&usg=__EZMjCY2cnSZdoKmNLOts7Jo_1Xo=. Po Wszystkich Świętych mają przyjść kłaść więźbę... Zobaczymy jaka będzie pogoda. Mam nadzieję, że nie spadnie ogrom śniegu.Pozdrowionka

Cześć,

żeby nie było że odgapiam. Ucieszyłam się, że to roben antracyt, no i okna złoty dąb, bo ja też myślę o takim zestawieniu kolorystycznym. A jaką elewację planujesz? Bo tu na razie nie mam pomysłów. Jak chodzi o dachówkę, to u nas w grę wchodzi jeszcze euronit. Co do pomysłów we wnętrzu to na pewno w salonie chcę płytki woodentic z Paradyża, małą łazienkę w szarościach. Ale do tego jeszcze baaardzo daleko.

A co do kredytu, to pan z open finance proponował nam kredyt w Nordei (CHF), DnB Nord (EUR), a odradzał nam kredyt w PKO BP, ale w końcu złożyliśmy papiery w PKO BP. Czekamy na decyzję. Ile u Was trwała procedura kredytowa do momentu wypłaty pierwszej transzy?

Pozdrawiam

i życzę dużo słońca, żadnych przymrozków ani śniegu.

PS. Zdradzisz, gdzie się budujecie?

W okolicach Bielska Białej - niedaleko Czechowic. A co do kredytu - to procedura poszła szybko i sprawnie - jak na razie jesteśmy zadowoleni. Nie pamiętam dokładnie ile to rwało ale chyba około tygodnia. Wypłacili nam już drugą transzę - też bardzo szybko. A co do elewacji - to nie mam pojęcia. Rzuciłam kiedyś nawet takie pytanie na forum, ale nikt nie odpowiedział.... Myślę o żółtej.... Ale to jeszcze bardzo daleka droga....

pozdrowionka

• 3 weeks później...

Cześć,

idziecie do przodu, no, no. Podliczasz koszty? Pytam, bo czekamy na wycenę dachu. Byłam zaskoczona w sklepie, kiedy okazało się, że dachówka Robena, którą nazywałam antracytem nie jest nim... Będziemy mieć czarnobrązową (tobago) monza plus, o ile oczywiście wycena nas nie zabije. Euronitu niestety nie udało mi się obejrzeć na żywo.

Pozdrawiam

Cześć,

idziecie do przodu, no, no. Podliczasz koszty? Pytam, bo czekamy na wycenę dachu. Byłam zaskoczona w sklepie, kiedy okazało się, że dachówka Robena, którą nazywałam antracytem nie jest nim... Będziemy mieć czarnobrązową (tobago) monza plus, o ile oczywiście wycena nas nie zabije. Euronitu niestety nie udało mi się obejrzeć na żywo.

Pozdrawiam

Gratuluję wyboru koloru dachówki :) wybraliśmy taką samą :)

• 3 weeks później...

klesia ja mam struktonit z euronitu na kominy. Widziałam dachówkę - fabryka jest w olkuszu leży tam tego sporo. Różnica taka, że ta jest matowa, a kolor grafit jest bardzo ciemny szary matowy.

Generalnie roben fajniejszy, też mam. płaciłam za całość na 300 m2 dachu 15 500 zł brutto.

A dziękujemy dziękujemy.... Jest pięknie.......u nas wicher jeszcze czochra fryza niestety, bo jednego okna nadal brak....

Czekam na fotki - poproszę jeszcze fotkę wylotu komina z otworami wentylacyjnymi Masz już obłożony, skoro macie włożoną dachówkę?

Na zdjęcia komina trochu trzeba poczekać....

A obłożony jest - styropian, siatka, klej... a co później - nie ma na razie koncepcji....

Co do kosztów, to podliczam, podliczam.... dachówka nas wyszła 12 500 tys (258m2),

ale nie jest najgorzej - spodziewałam się, że więcej wydamy

Edytowane przez aga*krzyś

Hejka Lili07 A dziękujemy, dziękujemy,,,, cieszymy się baaaardzo.... ale tu się nie ma co smucić.... czytałam, że co niektórzy już płytki mają i panele ;):-) Może też się wybiorę i coś zakupię.... mam dosyć kupowania pustaków, cementu, żwiru, dachówek, drewnochronów i takich tam,,,, No właśnie....czas kupić coś fajnego;) Jadę jutro do IKEA,a co mi tam.....

• 2 weeks później...