Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aga*Krzyś - nasz dziennik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 265
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Łazieneczka skończona :wave::wave::wave:

Parapety też przywiezione i zamontowane - można robić parapetówę....

Wszyscy nas oszukują - na czym się da i gdzie się da.... Ale o tym później - jak mi wk@#$wienie przejdzie

Potrzebna mi fioletowa lampa do kuchni - sztuk 3 - NIGDZIE NIE MAAAAA. Taka zwykła...kabel i kulisty klosz - ale fioletowy... CZerwone, czarne, zielone, niebieskie i nawet żółte są..... A fioletowych - nie :-(

Był sobie piękny parapet w salonie.... JOZEPH - spec od ociepleń - młotkiem w nasz parapet.....i dziura jak do d....;

Wybieramy kolor elewacji - już trzeci tydzień... a jutro trzeba zamawiać.... ZÓŁTY czy BEŻOWY..... wybieranie ze wzornika, w którym jest 60 odcieni żółtego - ekstremalność

Zamówiliśmy próbki, Jozeph - pomalował, a ja nadal nie wiem.... wszyscy dookoła najmądrzejsi, same złote myśli odnośnie elewacji - za zółty, za blady, za cytrynowy, beżowy za ciemny, nie będzie do podbitki pasował - chyba mnie szlak trafi za niedługo....

Zapomniałam dodać, że jeden pokoik na górze jest pięknie pomalowany przeze mnie ;-);-);-). Jestem z siebie dumna - to mój pierwszy raz... Ten pokoik będzie na biało, gdyż nie będziemy go na razie urządzać - jest chwilowo niczyj... Może kiedyś będzie czyjś;-) Kto wie... Jak na razie moje jedyne dziecko, powiedziało, że w tym pokoju będzie się bawić, gdyż do jej pokoju nawstawiamy mebli, czy czegoś tam, i nie będzie miejsca na zabawę.....W obecnym mieszkaniu jej pokój to ok 8m^2, w pokoju szafa na całą ścianę... Nowy pokój ma 16m^2, a ona już stwierdza, że mały....

Projekt też jest - ale skaner mi się popsuł, więc nie pokażę.... Płytki podłogowe w kuchni też już położone. I pomalowana garderoba - raz (to ja:-)). Od jutra zaczynamy górną łazienkę. Akryl też już jest w garażu - jutro szlifowanie, a w czwartek Joseph i spółka kolorują nasz domek. Oh...ile jeszcze tego jest do zrobienia... Nie chcą nam wypłacić ostatniej transzy... Przegapiłam sobie termin. W umowie mieliśmy zapisane, że mamy wypłacić cały kredyt do 31.07. A ja złożyłam dyspozycję wypłaty ostatniej transzy 1.08. FU#@@#@k. Jutro jedziemy się dowiedzieć co i jak.

Pracowita niedziela za nami....

Szlakiem marketów budowlanych...

Zakupiliśmy: baterie, płyteczki na podłogę do wiatrołapu i części salonu, płyteczki do garderoby i spiżarki (tanie:D)

Ceny baterii są powalające....

kupiliśmy również kilogramy jakichś złączek, rurek, śrubek czy czegoś tam - do montażu tychże taniutkich baterii.... 1500 w d....

Próbujemy zamontować wannę, K@#$y i inne takie, lecą przez cały czas.... Trzy dni montują, zamontować nie mogą.... Może jutro się uda;-)

Wszystko się chrzani....

Płytkarz zrobił dziurę w podłogówce - przy montowaniu wanny -mam nadzieję, że się nic złego nie stało... . Nie umiem wybrać drzwi, tzn umiem ale te które mi się podobają są nieziemsko drogie.... Szlak mnie trafi za niedługo... Joseph prawie skończył - wieczorem cyknę zdjęcia. Styropianu zostało, a po akryl 3 razy jeździłam i dobierałam.... Bardzo "fajna" pani zrobiła nam dziś projekt szaf... Zupełnie inaczej niż chciałam, głowa mnie rozbolała od jej gadania. Wyszło na to, że nie mamy w ogóle gustu, bo to co sobie wymyśliliśmy to, albo się nie da zrobić, albo będzie brzydkie.... No z czymś takim się jeszcze nie spotkałam.... A mówią, że jest pogoń za klientem... Trzy zabudowane szafy mam do zrobienia. I to ze szkła, bambusa i takich tam innych niezatanich materiałów. Myślę, że 12 tys na to wydam... A pani nie chce, żeby wydać to u niej...

Pan z hurtowni, w której się zaopatrujemy - notorycznie mnie oszukuje... No chyba zwariuję... Dał nam upust ok 12 - 15%. Przy czym odkryłam, że na WZ są wyższe ceny, niż te za które można nabyć towar jako "klient z ulicy"... Potem odliczy nam upust - i wszyscy szczęśliwy... My, że mamy "taniej", a oni sobie sprzedają po normalnych cenach... Naprawdę, nie przyszło mi do głowy, że muszę sprawdzać totalnie wszystko... Jakieś grubsze rzeczy - dachówkę, styropian, okna - sprawdzaliśmy w różnych innych miejscach... Ale takie pierdoły to po prostu bierzemy od nich bez zastanawiania się.... Jak widać błąd.... Z zasady nie dopatruje się oszusta i złodzieja w każdym człowieku... A tu proszę... Chyba trzeba...

Edytowane przez aga*krzyś