Smoki 03.08.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Powiedzcie mi proszę, jeżeli wiecie coś na ten temat, jak się ma POŚ do ogródka warzywnego. Chciałabym taki posiadać i wychodzi mi, że jedyne rozsądne miejsce byłoby właśnie nad instalacją rozsączającą... Byłam kiedyś u ludzi, którzy właśnie w takim miejscu ogródek założyli, mówiąc ze to najlepsze miejsce, bo jest nawadnianie...Ja mam obiekcje (chemia,a poza tym, obawiam się ze scieki biologiczne nie beda doczyszczone).Wiecie cos na ten temat? W instrukcji (książka użytkownika) nic nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 04.08.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 To naturalne, że ścieki docierające do drenażu rozsączającego są tylko wstępnie oczyszczone, bo oczyszczanie tlenowe odbywa się właśnie tam... Próbowałaś kontaktować się z producentem/sprzedawcą swojej POŚ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smoki 04.08.2010 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 czasem najtrudniej wpaść na najprostsze rozwiązania:D, przedzwonię do przedstawiciela producenta i podzielę się uzyskaną wiadomością... niemniej, jakie jest wasze zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 05.08.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Ja bym się nie odważył, chyba że na rośliny, których jadalne części nie dotykają bezpośrednio tej gleby, np. drzewka albo krzewy owocowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smoki 06.08.2010 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Pani z działu technicznego powiedziała, ze nie ma takich danych... drzewa i krzewy w odległości dwóch metrów, no ale to z wiadomych powodów (żeby nie zagrozić urządzeniu)Teoretycznie urządzenie jest na głębokości 1 m a woda ścieka w dół i rośliny powinny być bezpieczne...Teoretycznie! Pani by sobie nad instalacją ogródka nie założyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts