m.k.k 17.09.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 a JAK MACIE CHĘTKĘ TO walcie w mochera ile wejdzie oszołomy , zdrajcy ,pachołki Rosji, komuchy, synowie ubeków, córki ubeckie itd. Czy jest na sali admin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.09.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 A ja myślałem ,że tylko Barrakuda nam sfiksowała:) Szaleńców mamy na forum pod dostatkiem. Tylko tematy fiksacji rozmaite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 17.09.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Trzymajta sie tematu. Wczoraj puszczali wywiad z księdzem-obrońcą krzyża. Tragedia.... Chory,biedny człowiek.... I niech teraz kilku jemu podobnych podchwyci te bzdury.... Fanatycy... W określonych warunkach byli by zdolni mordować w imię Boga. Broń mnie Panie Boże przed takimi wyznawcami Boga. TAK!! POLSKA TO OSTOJA CIEMNOTY i ZACOFANIA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.09.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Czasem mi wstyd za niektórych katolików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 22.09.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 JoShi Odpowiedz na pytanie za 10 p.,a nie tu rejterujesz.Chyba za trudne. jak dla ciebie.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu1975 22.09.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Ostatnio coraz bardziej zaczynam tracić wiarę w Kościół, po tych akcjach przy krzyżu i po tym jak mój znajomy nie dostał rozgrzeszenia bo mieszka z dziewczyną bez ślubu od pół roku - wielki mi grzech, dwoje ludzi się kocha, chcą sprawdzić jak im sie będzie żyło przed zawarciem małżeństwa a tu wmawiają Ci że popełniłeś wielki grzech i jaki to ty jestes niedobry chociaż nie wyrządzasz żadnej krzywdy nikomu. Seks przedmałżeński ci wybaczą ale jak już mieszkasz z kimś to nie ma opcji.Żałosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 22.09.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Ostatnio coraz bardziej zaczynam tracić wiarę w Kościół, po tych akcjach przy krzyżu i po tym jak mój znajomy nie dostał rozgrzeszenia bo mieszka z dziewczyną bez ślubu od pół roku - wielki mi grzech, dwoje ludzi się kocha, chcą sprawdzić jak im sie będzie żyło przed zawarciem małżeństwa a tu wmawiają Ci że popełniłeś wielki grzech i jaki to ty jestes niedobry chociaż nie wyrządzasz żadnej krzywdy nikomu. Seks przedmałżeński ci wybaczą ale jak już mieszkasz z kimś to nie ma opcji.Żałosne Dawno straciłem wiarę . Czarni robią wszystko , by takich ludzi było jak najwięcej Teraz , po wypłynięciu afery z komisją Majątkową ...znów drą mordy ...że to nagonka polityczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.09.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Ostatnio coraz bardziej zaczynam tracić wiarę w Kościół, po tych akcjach przy krzyżu i po tym jak mój znajomy nie dostał rozgrzeszenia bo mieszka z dziewczyną bez ślubu od pół roku - wielki mi grzech, dwoje ludzi się kocha, chcą sprawdzić jak im sie będzie żyło przed zawarciem małżeństwa a tu wmawiają Ci że popełniłeś wielki grzech i jaki to ty jestes niedobry chociaż nie wyrządzasz żadnej krzywdy nikomu. Seks przedmałżeński ci wybaczą ale jak już mieszkasz z kimś to nie ma opcji.Żałosne z tego co pamiętam - to samo mieszkanie z kimś , nawet płci odmiennej - jeszcze grzechem nie jest ale masz rację - sporo w tym obłudy. Z jakiegoś powodu kościół kat. koncentruje się głównie na moralności obyczajowo-seksualnej. Słyszał ktoś księdza nawołującego z ambony do płacenia podatków na przykład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 22.09.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Powinno się juz dawno jednostronnie zerwać konkordat i go renegocjować. Myslę że to jedyne rozsądne wyjście w obecnej sytuacji. W Niemczech na przykład jest podatek kościelny i każdy indywidualnie deklaruje kto chce wesprzeć kościół, a kto nie. U nas państwo.... itd. jak jest wiadomo. Ale większość Polaków ma problem, bo to jest kasa dla Watykanu, czyli obcego państwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 22.09.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Zochna! Wcięłaś mi się Miało być przed Twoim postem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.09.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Ostatnio coraz bardziej zaczynam tracić wiarę w Kościół, po tych akcjach przy krzyżu i po tym jak mój znajomy nie dostał rozgrzeszenia bo mieszka z dziewczyną bez ślubu od pół roku - wielki mi grzech, dwoje ludzi się kocha, chcą sprawdzić jak im sie będzie żyło przed zawarciem małżeństwa a tu wmawiają Ci że popełniłeś wielki grzech i jaki to ty jestes niedobry chociaż nie wyrządzasz żadnej krzywdy nikomu. Seks przedmałżeński ci wybaczą ale jak już mieszkasz z kimś to nie ma opcji.Żałosne No nie, nie ma co przesadzać. w braku wiedzy... Jak ktoś się z kimś prześpi (poza małżeńsko), żałuje i posttanowi poprawę, to odpuszczą. To przecież warunek spowiedzi. Jak ktoś z kimś z kimś mieszka, to z góry zakłada, że nie żałuje i się nie zamierza poprawić. To o czym tu mówimy? O podatkach też słyszałam, że ksiądz mówił. Więc też nie ma co uogólniać. A że sprawy obyczajowe? One chyba najbardziej uwierają wiernych.... A przecież wystarczy się wypisać z tego zgromadzenia, i już nikt nie będzie pouczał, odpuszczał itd. Takie proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.09.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 ale nie zakłóciłam Ci logiki wywodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.09.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 EZS ! Wcięłaś mi się miało być przed Twoim postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.09.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 No nie, nie ma co przesadzać. w braku wiedzy... Jak ktoś się z kimś prześpi (poza małżeńsko), żałuje i posttanowi poprawę, to odpuszczą. To przecież warunek spowiedzi. Jak ktoś z kimś z kimś mieszka, to z góry zakłada, że nie żałuje i się nie zamierza poprawić. To o czym tu mówimy? Otóż to. Dla Kościoła (nie w sensie hierarchii tylko w sensie wspólnoty) to lepiej, że odchodzą ludzie, którzy kompletnie nie czują o co caman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 23.09.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Ja tam jestem ateistą, ale was nie rozumiem. Kościół nie ma być kochany. Kościół nie ma być popularny. Kościół ma dbać o zbawienie waszych dusz, jeżeli w coś takiego wierzycie. Kościół ma pielęgnować zasady, które nie mają się zmieniać w zależności od wyników badań opinii publicznych. Nie jestem wierzący, ale szanuję Kościół - gdyby zaś Kościół zmieniał zasady tylko dlatego, że zmieniają się poglądy ludzi - przestałbym Kościół szanować. Stałby się wtedy dla mnie zwykłą firmą, korporacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 23.09.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Nie jestem wierzący, ale szanuję Kościół - gdyby zaś Kościół zmieniał zasady tylko dlatego, że zmieniają się poglądy ludzi - przestałbym Kościół szanować. Stałby się wtedy dla mnie zwykłą firmą, korporacją. Panie ateisto, szanujący Kościół za niezmienność zasad, masz pokrętną logikę albo nie znasz historii Kościoła. Kościół co jakiś czas zmienia swoje zasady w zależności od tego jak zmieniają się poglądy społeczeństw. Jeśli Ci nie przeszkadza, że Kościół zamiast " zbawieniem naszych dusz" para się polityką, jest najbardziej uprzywilejowanym ekonomicznie przedsiębiorstwem, stara się wszelkimi siłami mieć decydujący wpływ na całe życie publiczne, to jest to Twoja sprawa. O ile wiem, tata Tadeusz nie ogłosił jeszcze schizmy i trwa w swych dziełach w obrębie tego szanowanego przez Ciebie Kościoła. Jak się zajmą zbawianiem dusz, to nikt nie będzie miał do nich pretensji i nie będzie strzępił języka na forum. Ty szanuj sobie dalej i nie rozum innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 23.09.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Pepeg z GumyObiektywnie na 5 spostrzezenia.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 23.09.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Taaaaaa....dla płacącego podatki ...Hotel. Dla czarnych , jest to Dom Pielgrzyma i już jest zwolnienie z podatków. Dajcie już spokój tej czarnej mafii. Jeszcze z 10 lat , szkoda ,że tak dlugo, i nawet Tatko biznesmen , będzie niebo w kratkę oglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 24.09.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Panie ateisto, szanujący Kościół za niezmienność zasad, masz pokrętną logikę albo nie znasz historii Kościoła. Znam. Są zasady, które były zmieniane (celibat księży, albo nawet licza przykazań) i takie, które zmianom nie podlegały. Jak się zajmą zbawianiem dusz, to nikt nie będzie miał do nich pretensji i nie będzie strzępił języka na forum. To znaczy, czym właściwie się zajmą? Co wg Ciebie jest "zbawianiem dusz" a co nie? Czy jeżeli poglądy społeczeństwa zmienią się na tyle, by dojść do wniosku, że np. kradzież jest OK, to czy kościół ma zmienić swoje nauczanie? Innymi słowy, czy nauka kościoła ma polegać na tym, że potwierdzają tylko to, co wszyscy uważają za słuszne i co już i tak wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.09.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 (...) Czy jeżeli poglądy społeczeństwa zmienią się na tyle, by dojść do wniosku, że np. kradzież jest OK, to czy kościół ma zmienić swoje nauczanie? Innymi słowy, czy nauka kościoła ma polegać na tym, że potwierdzają tylko to, co wszyscy uważają za słuszne i co już i tak wiedzą? ...czyli jednak jedna opcja polityczna nawołuje do złego a druga jest cacy bo ją popierają i nawołują by tylko na nią glosować bo inaczej o zbawieniu można zapomnieć ...a swoją drogą tyle co pamiętam to faszyzm i kościół był bardzo blisko zwiazany... czyli jednak faszyzm nie mogł być taki zły... tyle że później większość ludzi się od niego oddaliła i by nie stracić owieczek kościół poszedł za nimi tzn owieczkami... dziwne jakoś... ale ja jestem zwykły szary i prosty człowieczek i mogę tego nie ogarniać... ...albo taki antysemityzm... musi to być dobre bo nawet z ambon nawołują do nienawiści... wkońcu Żydzi zabili Jezusa! I całe szczęście że rozpieli Go na drzewie bo gdyby tak np. utopili to przed pałacem postawiliby basen a nad każdymi drzwiami wisiałoby akwarium.... wyobrażacie sobie w sejmie nocne wieszanie akwarium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts