Bold 05.08.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Zastanawia mnie jeszcze fakt, że przenosiny, co do których nie było wątpliwości, że będą wyglądały tak, jak wyglądały zbiegły się z datą wprowadzenia podwyżki VATu. dobrze kombinujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.08.2010 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 "Złe podejście Adamie.Czasami można być zażenowanym zachowaniem pewnych grup Polaków i żałować, że jest się ze względu na narodowość utożsamianym z nimi. " Powiem wprost:W dupie mam tych oszołomów!Wstyd mi, że w państwie świeckim jakaś grupka debili może bezkarnie w świetle kamer wypiąć się na konstytucję, prawo i nikt z tym nic nie robi!Za to jak "normalnemu" a nie przykruchcianemu znajdą pomyłkę w czymś - to go zgnoją i będą ścigali CAŁYM APARATEM PAŃSTWA!Pamiętacie sprawę bezdomnego pijaczka co sobie ulżył na Kaczorku?Jakowyś UOP go poszukiwał i ciężkie roboty mu obiecywano....Krzyża, biedaczek , ze sobą nie zabrał, jak się wypowiadał....A przecież o gestapo nie gadał.... Gówno mamy nie prawo.Każdy może je sobie łamać ile chce....Ergo - do dupy taki rząd i takie państwo... DLATEGO mi wstyd. SKĄD biorą się takie programy jak Jaworowiczowej czy te wszystkie "Uwagi". Chciałbym, żeby było normalnie....Na razie się nie zapowiada....A tak by było fajnie, jakby od małego w szkole tłumaczyli, że prawo jest jakie jest i obejmuje WSZYSTKICH.A byłoby jeszcze fajniej, jakby i ci duzi to wiedzieli. Z DOŚWIADCZENIA WŁASNEGO!No, i żeby tak było naprawdę! Jakoś tak się przyzwyczailiśmy, że w byle urzędzie czy sądzie jak coś utknie - to już na wieki...A do tego, jak ktoś coś postanowi - to za to nie odpowiada... robi se co chce i mu nic nikt zrobić nie może!No, to mi wstyd... A ta bandka debili to tylko bardziej ujawniła.Nawet pozory, że jesteśmy europejczykami, nie zostały.... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 05.08.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Przestańcie histeryzować z tym VAT-em, który rzekomo ma wszystkich pozabijać, zwłaszcza biedne babcie spod krzyża. Proszę zobaczyć najpierw czego dotyczy ów podniesiony VAT, czego nie obejmuje i policzyć jak faktycznie wpłynie na wydatki bieżące. Średnie obciążenie dzienne dla rodziny to 14-17 gr ( wyliczenie z GP). i już pepeg robi propagandę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 05.08.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 No popatrz to podobnie jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.08.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Przestańcie histeryzować z tym VAT-em, który rzekomo ma wszystkich pozabijać, zwłaszcza biedne babcie spod krzyża. Proszę zobaczyć najpierw czego dotyczy ów podniesiony VAT, czego nie obejmuje i policzyć jak faktycznie wpłynie na wydatki bieżące. Ja nie histeryzuję, ponieważ obojętnie czego VAT będzie dotyczył, muszę jakoś utrzymać swoje dziecko. Histeryzują media. Jak będzie, to się dowiemy wkrótce. Wytłumacz w takim razie babciom co i jak, bo w radiu słyszą coś zupełnie innego. 4 tys renty? Chyba nie masz babci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.08.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Gówno mamy nie prawo. Każdy może je sobie łamać ile chce.... Programy Jaworowiczowej i temu podobne pokazują, że jednak nie każdy ma przywilej łamania prawa. Mnie sie wydaje, że prawo w przeważającej części nie jest takie złe. Gorzej z egzekwowaniem jego przepisów. Póki w Polsce będzie kwitł nepotyzm, kumoterstwo, wybory z klucza partyjnego, póty nie będziemy mogli liczyć na merytoryczne urzędy służące obywatelowi (każdemu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 05.08.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 4 tys renty? Chyba nie masz babci Owszem nie mam. Pokazałem jedynie orientacyjną skalę obciążenia miesięcznego . Dla niższej, miesięcznej kwoty wydawanej, będzie ona automatycznie proporcjonalnie niższa. BTW wszyscy muszą utrzymać swoje dzieci, ale nie ma potrzeby straszyć notabene głupią dla finansów państwa, jednoprocentową podwyżką vat. Bardziej się obawiam tego , że oni też to doskonale wiedzą i w zanadrzu mają nośniki energii. Już mieliśmy taką historię, kiedy rząd apelował do stacji paliwowych żeby zrezygnowały z podnoszenia marży , jednocześnie podnosił im akcyzę. Przypominasz sobie czyj to był rząd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.08.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Mówisz o sytuacji sprzed dwoch lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 05.08.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Przypominasz sobie czyj to był rząd? Czy moze ten ktory obnizyl podatek dochodowy od osob fizycznych, zlikwidowal trzy progi podatkowe, podwyzszyl kwote wolna od podatku, wprowadzil becikowe i ulge prorodzinna, obnizyl skladke emerytalna, obnizyl oplaty notarialne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 05.08.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Tak, ten sam, który myślał, że koniunktura trwa wiecznie i nie myślał o długu a zajmował się szeroko pojętym rozdawnictwem, chciał wiecznie dotować stocznie, kopalnie w imię socjalistycznego istnienia, trawił całą energię polując na opozycję, tworzył haki , zniszczył wywiad , kontrwywiad .Ten sam , któremu para szła w gwizdek - zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 05.08.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Uffffff, kamien spadl mi z serca. No to dobrze, ze ICH juz nie ma. Na szczescie jest nowy rzad ktory juz od dluzszego czasu sie wszystkim zajmuje i naprawia i poprawia. Oni sa tacy fajni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 05.08.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 "Złe podejście Adamie. Czasami można być zażenowanym zachowaniem pewnych grup Polaków i żałować, że jest się ze względu na narodowość utożsamianym z nimi. " Powiem wprost: W dupie mam tych oszołomów! Wstyd mi, że w państwie świeckim jakaś grupka debili może bezkarnie w świetle kamer wypiąć się na konstytucję, prawo i nikt z tym nic nie robi! Za to jak "normalnemu" a nie przykruchcianemu znajdą pomyłkę w czymś - to go zgnoją i będą ścigali CAŁYM APARATEM PAŃSTWA! Pamiętacie sprawę bezdomnego pijaczka co sobie ulżył na Kaczorku? Jakowyś UOP go poszukiwał i ciężkie roboty mu obiecywano.... Krzyża, biedaczek , ze sobą nie zabrał, jak się wypowiadał.... A przecież o gestapo nie gadał.... Gówno mamy nie prawo. Każdy może je sobie łamać ile chce.... Ergo - do dupy taki rząd i takie państwo... DLATEGO mi wstyd. SKĄD biorą się takie programy jak Jaworowiczowej czy te wszystkie "Uwagi". Chciałbym, żeby było normalnie.... Na razie się nie zapowiada.... A tak by było fajnie, jakby od małego w szkole tłumaczyli, że prawo jest jakie jest i obejmuje WSZYSTKICH. A byłoby jeszcze fajniej, jakby i ci duzi to wiedzieli. Z DOŚWIADCZENIA WŁASNEGO! No, i żeby tak było naprawdę! Jakoś tak się przyzwyczailiśmy, że w byle urzędzie czy sądzie jak coś utknie - to już na wieki... A do tego, jak ktoś coś postanowi - to za to nie odpowiada... robi se co chce i mu nic nikt zrobić nie może! No, to mi wstyd... A ta bandka debili to tylko bardziej ujawniła. Nawet pozory, że jesteśmy europejczykami, nie zostały.... Adam M. Tak mi się przypomniało jak parę lat temu w DK jakaś mało znana gazeta wydrukowała karykatury mahometa. i jaka się z tego burza zrobiła. Jakieś tam państwa arabskie prawie wojnę temu małemu skandynawskiemu krajowi wypowiedziały. Żeby nie było: Religijną. I rząd DK ( czy prezydent - już nie pamiętam) odpowiedział oficjalnie tym oszołomom, że w DK prasa jest wolna ( wpisane w konstytucje tego kraju) i może pisać i publikować co chce. Władzom nic do tego. I to jest poszanowanie prawa. Chciałbym żeby i u nas tak było....ach rozmarzyłem się.... pozdro PS: I tak powinniśmy się cieszyć, że nie postawili tam tylu krzyży ile było pasażerów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 06.08.2010 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Jestem katolikiem i ma juz tego dosc. Miarka sie przebrala. Zaprotestuje. Nie wpuszcze do domu ksiedza po koledzie. Wywiesze transparent na bramie " Dopoki pan Rydzyk i jego radiomaryjna sekta bedzie czescia Kosciola to ja z duchownymi kontaktow nie utrzymuje" Katofaszysci i profanatorzy krzyza inspirowani sa przez tego torunskiego szatana , ktory o zgrozo ma silne poparcie w Kosciele. Myslisz ze to ksiedza obchodzi co Ty zrobisz? poprostu bajki piszesz Ja ksiedza nie wpuszczam od 30 lat i lata mu to". kole glowy" oczywiscie" torunski szatan" nic tu nie zawinil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 06.08.2010 02:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 ... tymczasem na zamku Czarnoksieznika, podwyzszenie VATu przez nikogo nie zauwazone i przypieczetowane przez rudego Kasztelana wymknelo sie w swiat... To tylko 14.30zl rocznie /wg wyliczenia Pepega / coz to za problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 06.08.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 (edytowane) To tylko 14.30zl rocznie /wg wyliczenia Pepega / coz to za problem? Znowu manipulujesz..Zacytuj gdzie tak powiedziałem. Łżesz jak bura suka Edytowane 6 Sierpnia 2010 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 07.08.2010 01:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Znowu manipulujesz..Zacytuj gdzie tak powiedziałem. Łżesz jak bura suka Lubisz tak? no to "pier@@@ sie skundlony psie" i nie manipuluj VATem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 07.08.2010 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Lubisz tak? no to "pier@@@ sie skundlony psie" i nie manipuluj VATem no i gdzie szanowany forumowicz PzG, tak powiedział? ty ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 07.08.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Lubisz tak? no to "pier@@@ sie skundlony psie" i nie manipuluj VATem Poziomu argumentu obrońcy krzyża by się nie powstydzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 07.08.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Przed chwilą był wywiad z Palikotem. Ten człowiek przywraca mi wiarę w polityków. Nie daje się hołocie. Są normalni ludzie w Polsce! Czytam adama MK, czytam czmirka, czytam Ciebie.. I czekam, kiedy się będziecie oburzać tak samo, jak się oburzaliście na mariana albo lumpa praskiego. Banda hipokrytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.08.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Czytam adama MK, czytam czmirka, czytam Ciebie.. I czekam, kiedy się będziecie oburzać tak samo, jak się oburzaliście na mariana albo lumpa praskiego. Banda hipokrytów. Hipokryta to ktoś kto co innego mówi, co innego myśli. Ja mam bardzo dobre o Palikocie zdanie, bardzo złe zaś o Jarosławie. Nie wiem gdzie tu hipokryzja. Co do oburzania się na mariana to chodzi przede wszystkim o jego słownictwo i argumentację na poziomie rynsztoka. Na barakudę nikt się nie oburza. Raczej wszyscy tu mają ją za nieszkodliwą wariatkę. Ja już ci to pisałem. Dobrze że możemy normalnie rozmawiać. Próbujesz dyskutować na argumenty a nie na wymyślone pseudo-fakty. Chodzi np o takie coś co prezentuje barakuda. Pisze np: "...z Lecha Kaczyńskiego robiono ( w domyśle PO) dyktatora..."??? Nikt z niego dyktatora nie robił! Zarzucano mu brak własnej woli, kierowanie się interesem PiS, brak odwagi by przeciwstawić się bratu i być rzeczywiście prezydentem wszystkich polaków. Wszystko ale nie dyktator, raczej jego przeciwieństwo tyle że to już do koncepcji nie pasuje. Ma być Lech heros, prawdziwy facet, walczący samotnie z Rosją na granicy gruzińskiej. Jak tu dyskutować? Rozmawiajmy o faktach a nikt na ciebie nie będzie najeżdżał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts