szopen 07.08.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Nie wiem gdzie tu hipokryzja. Co do oburzania się na mariana to chodzi przede wszystkim o jego słownictwo i argumentację na poziomie rynsztoka. ten spektakl, który urządziła banda odmóżdżonych głupców ZAWSZE jak słyszę „Boże, coś Polskę…” to mnie, kurwa, trzepie!!! Właśnie wróciłem po dłuższym czasie i przeczytałem parę linków na forum, dlatego parę rzeczy dostrzegłem skomasowanych. Np. Lump praski, czasami pisze mętnie, czasami pisze nie na temat, ale generalnie wszyscy na nią najeżdżają niezależnie od tego, co napisze. Co do dyktatora LK, ja tam pamiętam jeszcze, że z PiSu, JK i LK robiono wrogów i zagrożenie dla demokracji. Pamiętam jak czytałem artykuł w GW, w którym Michnik podpisywał książkę i najpierw było w paru zdaniach o PiSie, a potem wypowiedź, że Polacy nie dadzą sobie odebrać demokracji. Z kontekstu wprost wynikało, że tym zagrożeniem jest PiS. Ok, może trochę przesadzam z nerwami, zwłaszcza, że i po tzw "drugiej stronie barykady" jest pełno ludzi wolących używać wyzwisk niż argumentów - ale to efekt przeczytania w pięciu wątkach tego samego powtórzonego po kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 07.08.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Zeby tylko takie "problemy" byly jak z krzyzem. Ta grupa starszych ludzi wyrazajacych swoja opinie to ma byc ciemnogrod? Psssssss, za malo troche. Brak autostrad, sluzba zdrowia albo PKP i inne takie "kwiatki", to powinno byc miara zacofania i ciemnogrodztwa. Nie dajmy sie oglupiac, geje maja prawo manifestowac i tez wielu ludziom sie to bardzo nie podoba. No jest tak czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.08.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) Przestańcie histeryzować z tym VAT-em, który rzekomo ma wszystkich pozabijać, zwłaszcza biedne babcie spod krzyża. Ten cały Vat o procent w górę, to tak w ogóle kosmetyczny zabieg niemający niemal większego znaczenia. Po kilku latach może dać dopiero jakiś przychód , który ma jakiekolwiek znaczenie w finansach państwa. mnie drazni coś innego w tej sprawie. 17 lat temu jak Modzelewski szykował VAT - to pierdzieli wszyscy wokół że najwyższa stawka którą mamy w Europie - będzie obowiązywała najwyżej przez 4 lata. Kolejni pierdzący zamiast go obniżyć, podnieśli (np artykuły dziecięce pamiętam, wózki, pieluchy te sprawy - dostały z poziomu średniego 7 , kopa w górę na ten najwyższy 22%. Następnie wszystko nieprzetworzone (produkty rolne szczególnie) które były zwolnione - dostały 3% kopa w górę, Po 17 latach dalej zamiast go starać się ze wstydu obniżyć - robi się mały kroczek w odwrotna stronę. Tylko [pierdzący podobni wciąż do siebie z tłumaczeniem podjętych decyzji dotyczących stawki VAT.............. Poprawcie jeśli cos pomyliłem Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 07.08.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Właśnie wróciłem po dłuższym czasie i przeczytałem parę linków na forum, dlatego parę rzeczy dostrzegłem skomasowanych. Np. Lump praski, czasami pisze mętnie, czasami pisze nie na temat, ale generalnie wszyscy na nią najeżdżają niezależnie od tego, co napisze. Bez przesady z tymi wszystkimi. Część ignoruje, część się zgadza, część jest ponad to. Osobiście nie lubię pewnego stylu postów, akurat tego, który Barakuda uwielbia. Pepeg zresztą też go lubi, albo przez sympatię do Barakudy dostosowuje się do niej. Bywa śmiesznie, wątek żyje Tyle, że Pepeg robi to inteligentnie, celnie i z klasą (taki Palikot tego forum ), a Barakuda... nadużywa emotikonów. Oczywiście, pewien styl dyskusji może być niski po obu stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 07.08.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Co do dyktatora LK, ja tam pamiętam jeszcze, że z PiSu, JK i LK robiono wrogów i zagrożenie dla demokracji. Pamiętam jak czytałem artykuł w GW, w którym Michnik podpisywał książkę i najpierw było w paru zdaniach o PiSie, a potem wypowiedź, że Polacy nie dadzą sobie odebrać demokracji. Z kontekstu wprost wynikało, że tym zagrożeniem jest PiS. IVRP była projektem totalnym - partia przejmuje kontrolę nad wszystkim, bo tylko partia wie, co dobre, słuszne, prawe i sprawiedliwe. Oczywiście, zostawała podstawa demokracji, czyli wybory. Ale co z resztą - niezależne sądownictwo, kontrola władzy przez media, rola opozycji, samorządność lokalna, organizacje pozarządowe i tak dalej. Sławne już po wyborach, w trybie pilnym, z nocnym podpisywaniem ustawy przez prezydenta odzyskiwanie mediów publicznych. Oczywiście zgodne z prawem. Świeżo ustanowionym. Efekt - jako wyborca nie miałem zaufania, że ta partia, gdy dostanie możliwość, nie zmieni konstytucji w sposób niekorzystny dla demokracji. W przypadku PO, SLD takich obaw nie miałem. I na koniec - ja (Ty także oczywiście) nie muszę być obiektywny, nie muszę uzasadniać mojego poparcia. Ja braciom K nie ufałem, szanuję spryt, intuicje i bezwzględność JK i obawiam się tych jego cech, więc mając taki wybór jaki mam, wybieram tak, jak mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 07.08.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) ...... Poprawcie jeśli cos pomyliłem Chyba nic nie pomyliłeś bobiczku, chociaż najlepsza pamięć może zawodzić w tym bałaganie. Tak było, jest i tak będzie nadal. Twórcy podwyżki VAT zapewne doskonale wiedzą, że to tylko puder na liszaj, który swędzi , wkur...a i sprawia pozory ratowania finansów. Nikt jednak nic nie zrobi i nie przeprowadzi np. konkretnych reform, bo ważniejsza jest ciągłość stołków i ustawiczne bycie w grze, niż zrobić raz a dobrze , ale polec przy tym. Żadna partia nie ma tak odważnego programu ani pomysłów a poza strzępieniem języka i populistycznymi sloganami klepanymi od wyborów do wyborów, wolą się skazywać na bezpieczną rotację ryjów przy korycie niż niemal pewny niebyt. Kto wylatuje w tej zabawie z piaskownicy raczej już do nie wraca. Przykładów tego mamy tak wiele, że wstyd przytaczać a patrząc choćby na bytujące nadal PSL czy ostatnie wyczyny PiS, widać jak się można dla władzy prostytuować i upodlić. Mam nadzieję, że mimo wszystko nie wierzysz w szuflady pełne cudownych ustaw, o których wciąż mówi prezes, co rusz wygrzebujący trupy, choćby Natali-Świat czy Gęsickiej. Nikt z nich nie jest samobójcą i każdy wie, że trzeba zadać społeczeństwu sporo bólu, aby naprawdę posprzątać ten burdel. Przedłużanie agonii stoczniom, kopalniom, KRUS-owi ( w tej formie), realizacja idiotycznych obietnic wyborczych będzie coraz kosztowniejsza aż do momentu kiedy ktoś weźmie wszystko w jedne łapki i nie patrząc na groźbę rewolucji, rozpierniczy ten chlew. Oj, jak będzie bolało wyrywanie przywilejów i zamykanie parasolki. Masz swoje lata i pamięć, przypomnij sobie czemu w tym kraju np taki towarzysz Wiesław z powodu kilkunastoprocentowej podwyżki wieprzowiny i wołowiny z kością , oddał całe pole Edwardowi. Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.08.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 1. Twórcy podwyżki VAT zapewne doskonale wiedzą, że to tylko puder na liszaj, który swędzi , wkur...a i sprawia pozory ratowania finansów. 2. Przedłużanie agonii stoczniom, kopalniom, realizacja idiotycznych obietnic wyborczych będzie coraz kosztowniejsza aż do momentu kiedy ktoś weźmie wszystko w jedne łapki i nie patrząc na groźbę rewolucji, rozpierniczy ten chlew. 3. Masz swoje lata i pamięć, przypomnij sobie czemu w tym kraju np taki towarzysz Wiesław z powodu kilkunastoprocentowej podwyżki wieprzowiny i wołowiny z kością , oddał całe pole Edwardowi. Na szybko - ad1. Wszyscy już wiedzą że z 50mld dziury ta uzupełni tylko 4-5 mld - czyli bez sensu ad2. te sztuczności powodują u mnie że za chwilę straci robotę 17.000 górników. Oprócz nich dostawcy gumiaków, żarówek i realizujący jak ja bony żywieniowe. Będzie ich w sumie z 30.000. I zamułka....... A ja znam jedną cukrownię u Niemca co wciąż utrzymuje wydolność i w razie potrzeby jak kampania jest warta, otwierają, przyjmują, i przetwarzają. Później znów utrzymują. ad3. Bierut oddał sztucznie Gomułce. Gomułka Gierkowi. Zauważ że też byli wszyscy zadowoleni - nie ze względu na istotne zmiany. Ze względu na dobre i ciepłe słowa + amnestie. Tyle wystarczało wtedy i wciąż wystarcza - niestety - do dziś z racji innych pragnień (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 08.08.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Z tym VATem to lipa straszna. Zamiast zmniejszac wydatki , robi sie niby kosmetyczna podwyzke podatku. 1% to niewiele i nikt nie powinien odczuc , ale ...... ceny zywnosci pojda ostro w gore w zwiazku z nieurodzajem ....... i winnego drozyzny opozycja i PiS wskaza w rzadzie. A lud rozne rzeczy moze kupic ( vide cudowna przemiana Jarka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 08.08.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 "Ciemny" lud uwielbia wyreczac panstwo w swych powinnosciach jak chociazby z trwajaca lata akcja Owsiaka. Co do obwiniania PO o zaistniale problemy w skarbie, nie ma problemu, z radoscia zrzuca odpowiedzialnosc na bledy poprzednikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 08.08.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Jeśli społeczeństwo potrafi się zorganizować i działać, niezależnie która ekipa akurat jest u władzy to dobrze. A co do zwalania winy na błędy przeciwników - każda ekipa tak robi w co więcej ma w części rację. Ale tylko w części. Jest też działanie przeciwne. Na przykład tydzień po objęciu stołka premier jedzie otwierać nową obwodnicę jakiegoś miasta. Że niby przez ten tydzień ją wybudowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 08.08.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 (edytowane) Zgadzam sie, u nas prawda lezy juz nie tylko po srodku ale jest "rozczlonkowana". Ciezko to objac czasami. Ale chodzi o powod tej organizacji, jesli mamy wyreczac panstwo to po co nam ono? Edytowane 8 Sierpnia 2010 przez maysee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.08.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Znowu manipulujesz..Zacytuj gdzie tak powiedziałem. Łżesz jak bura suka Lubisz tak? no to "pier@@@ sie skundlony psie" i nie manipuluj VATem no i gdzie szanowany forumowicz PzG, tak powiedział? ty ..... Babcia Krysia nie ogarnia tych delikatnych niuansów języka polskiego, gdzie "jesteś idiotą" nie znaczy to samo co "zachowujesz się jak idiota", ale cóż niezrozumienie nie boli, a pewnym środowiskom trzymanie nerwów na wodzy obce jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 08.08.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Na szybko - ad3. Bierut oddał sztucznie Gomułce. Gomułka Gierkowi. Zauważ że też byli wszyscy zadowoleni - nie ze względu na istotne zmiany. Ze względu na dobre i ciepłe słowa + amnestie. Tyle wystarczało wtedy i wciąż wystarcza - niestety - do dziś z racji innych pragnień (chyba) Myślisz , że to było sztuczne? Nie byłbym tego taki pewien. Niewydolność i "drobne" błędy oraz brak odpowiedniej stanowczości w określonym momencie, robiły zawsze woltę w szeregach i jedna banda obciętego na jeża odsuwała drugą bandę łysego , pacyfikując tym samym społeczne nastroje. Tłuszcza była zadowolona, bo chociaż nikt nie wierzył w jakiekolwiek zmiany, dodatkowa porcja kaszanki zamykała pyski na jakiś czas a wówczas można było sobie dalej eksperymentować z ustrojem oraz nadal budować system szczęśliwości i sprawiedliwości., Masz rację, wszyscy byli zadowoleni, tylko każdy chodził wkurwiony bo bezsilny wiedział , że wyżej zada nie podskoczy. Władziu wpadł u kolesi przez głupotę. Oddał schedę,gdyż przestraszony kilka lat wcześniej nie zrobił podwyżki, która była konieczna. Jak tylko przewodnia klasa zamruczała, to się wycofał a kiedy było to już spóźnioną koniecznością, to klasa już nie mruczała tylko zaczęła palić komitety. Edzio był sprytniejszy - wszak ekonomem był kiepskim lecz wiedział , że wiecznie żył nie będzie a w razie wpadki, sojusznik jego najbliższy,każdy dialog społeczny zawsze zaaprobuje. Swoją drogą, to był ciekawy pomysł, robić podwyżki artykułów, których normalnie w sklepach nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 08.08.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Babcia Krysia nie ogarnia tych delikatnych niuansów języka polskiego, gdzie "jesteś idiotą" nie znaczy to samo co "zachowujesz się jak idiota", ale cóż niezrozumienie nie boli, a pewnym środowiskom trzymanie nerwów na wodzy obce jest. malka...kocham cie i twoje srodowisko tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.08.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 malka...kocham cie i twoje srodowisko tez Ależ ja też Cie kocham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 08.08.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 malka...kocham cie i twoje srodowisko tez zabrzmiało, jak szczere wyznanie bakterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 08.08.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Ależ ja też Cie kocham No tak to rozumie i nerwa nie trzeba uruchamiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 08.08.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 zabrzmiało, jak szczere wyznanie bakterii Oj Pepeg manipulujesz jak mowie ze kocham to kocham . No chyba ze to uczucie jest Tobie obce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 08.08.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Oj Pepeg manipulujesz jak mowie ze kocham to kocham . No chyba ze to uczucie jest Tobie obce. Ależ nie obce, tylko żeby tak od razu z całym środowiskiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 08.08.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Ależ nie obce, tylko żeby tak od razu z całym środowiskiem ? Dlaczego nie ? jedni wola z chlopcami inni z dziewczynkami a jeszcze inni z calym srodowiskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts