JoShi 16.08.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Trochę dziwne, ponieważ Wielki Strateg twierdzi, że są ich "miliony" Według niektórych jest to głos całego społeczeństwa sic. Żeby nie było mówię to jako zdeklarowana katoliczka. Mierzi mnie działanie tych wariatów. We Wprost był świetny artykuł przybliżający sylwetki trójki prowodyrów. Rzeczywiście zdrowi umysłowo. Szczególnie Rambo. A zawód? Zawód jest ważny. Wszak rozwozicielom pizzy otwieramy drzwi bez wahania A może nie powinniśmy Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez JoShi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.08.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 ... A zawód? Zawód jest ważny. Wszak rozwozicielom pizzy otwieramy drzwi bez wahania A może nie powinniśmy ... ja nie otwieram ... sam piekę pizzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.08.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 ... z wczorajszej e-mail'owej poczty "... Warszawa, rok 2020. Wycieczka szkolna uczniów szkoły podstawowej zwiedza stolicę. - Uwaga, dzieci, dochodzimy do ulicy Lecha Kaczyńskiego, która przez wiele lat była nazywana Krakowskim Przedmieściem – mówi pani nauczycielka. - Jak to? Przecież przed chwilą byliśmy na ulicy Lecha Kaczyńskiego! - Oj, Piotrusiu, znowu nie uważałeś. To nie była ulica, tylko aleja, i nie Lecha Kaczyńskiego, tylko Prezydenta Kaczyńskiego. - Psze pani, a co to za budynek? - To Sanktuarium Lecha Kaczyńskiego Jedynego Prezydenta IV RP, dawniej był to Pałac Prezydencki. Chciałabym wam zwrócić uwagę na stojące przy bramie krzyże. Wiecie skąd się wzięły? - Kogoś tu ukrzyżowali? - Nie, Wojtusiu. No jak to? Nie wiecie? - Nie wiemy, psze pani. - No przecież macie w tygodniu po 5 lekcji z historii życia Lecha Kaczyńskiego. - No tak, ale w podstawówce przerabia się tylko młodzieńcze lata Kaczyńskiego, ostatnio mieliśmy lekcje o Pierwszej Komunii pana prezydenta. - Jak to młodzieńcze lata? A reszta? - Resztę żywota Lecha Kaczyńskiego przerabia się dopiero w gimnazjum i liceum, psze pani. - Aaaa, chyba, że tak. No więc słuchajcie, drogie dzieci. Ten wielki krzyż postawiono tu po śmierci pana prezydenta, aby oddać cześć jego pamięci i przez długie lata toczono walki, aby mógł tu pozostać. Na szczęście teraz może tu stać i nikt go nie zabierze. - Psze pani, a można sobie przy nim zrobić zdjęcie? - Można Martynko, ale uważaj, aby go nie dotknąć, bo jest na nim metalowa siatka, która jest pod wysokim napięciem. To takie zabezpieczenie, gdyby ktoś próbował zabrać stąd krzyż. - A ten mniejszy krzyż to skąd? - Ten mniejszy postawiono, aby uczcić pamięć tych, którzy bronili tego dużego krzyża. - Psze pani, a wejdziemy do środka pałacu? - Niestety, nie możemy, bo właśnie jest w nim remont. Włoscy malarze malują olbrzymi fresk na suficie. - Psze pani, a co to jest fresk? - Takie malowidło na suficie, widzieliście przecież fresk w Kaplicy Sykstyńskiej. - Ja nie widziałem. - Jak to, Wojtusiu? Nie byłeś z nami rok temu na wycieczce Śladami Wielkiego Męża Stanu – misje zagraniczne Lecha Kaczyńskiego? - Nie, bo byłem wtedy chory. - A, psze pani, a co będzie na tym fresku namalowane? - Arcydzieło, moje drogie dzieci. Będzie na nim przedstawione jak Bóg przekazuje Lechowi Kaczyńskiemu berło i koronę, aby zaprowadził porządek na Ziemi. - Oj, to szkoda, że nie można wejść do środka i zobaczyć. - Mówi się trudno, ale możemy obejrzeć pałac, to znaczy sanktuarium z zewnątrz, też jest co oglądać. - Ooo, a co to są za tablice? - To 14 stacji przedstawiających mękę Lecha Kaczyńskiego, jaką przeszedł w czasie swojego życia. - „Stacja 7 – Lech Kaczyński kłóci się z Donaldem Tuskiem o krzesło w Brukseli po raz drugi” – fajne! - A patrzcie tu: „Lech Kaczyński przez Niemców kartoflem nazwany”! - No już starczy, musimy iść dalej – mamy jeszcze tyle do zobaczenie w Warszawie. - O kurcze! Patrzcie to! Co to za wielkie bryły, psze pani? - Oj, Piotrusiu, przecież widać, że to buty. - A po co ktoś postawił taki wielki pomnik butom? - To nie jest pomnik butów, tylko pierwszy element budowanego pomnika Lecha Kaczyńskiego. Na razie zrobili mu tylko buty, ale cały czas budują resztę postaci. - Ale psze pani, ten pomnik będzie tak wielki, że jego głowy w ogóle nie będzie widać z ziemi! - No, w Warszawie na pewno nie da się zobaczyć twarzy pana prezydenta, ale za to z Moskwy jego srogie spojrzenie będzie widoczne doskonale... ..." autora niestety nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.08.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Serdecznie dziękuję za poprawienie mi humoru. Dawno się tak nie obśmiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.08.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Warszawa, rok 2020. Wycieczka szkolna uczniów szkoły podstawowej zwiedza stolicę. (...) prorok jakiś czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.08.2010 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Ja się pocieszam tym, że po drodze mamy 2012 rok.Euro, strefa euro, koniec świata i jeszcze parę atrakcji...Może łebki nie będą musiały głupot wkuwać? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 22.08.2010 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 A ja tam twierdzę że to raczej Was popaprało i to Wy oszołomami powinniście się nazwać , bo to z Was moi mili zrobiono FOLWARK .Przecież to Wy jesteście sterowani jak marionetki - nie macie swoich poglądów ,nie potraficie analizować zdarzeń , powtarzacie tylko bzdurY za swymI guru Wajdą Kutzem Michnikiem Olbrychskim itp .sama ubecja to dopiero żenada Panie adamie_mk . Naprawdę żałosne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 22.08.2010 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Panie CHEF PAUL proszę podać pańskie dane o zmarłej rodzinie z chęcią i ja bym się ponabijał z Pańskich zmarłych przodków, byłoby to wielce wspaniałe z Pańskiej strony gdyby zgodził się Pan na zniesławienie , obśmianie , a nawet zaszczanie grobów bądź innych rzeczy należących do zmarłych Pańskich bliskich , ale za to byłoby to również cudownie nowoczesne uczucie , typowo europejskie - marze o tym. Chciałbym doświadczyć na sobie prawdziwą nowoczesność i liberalizm , mógłbym nawet napluć na ich krzyżyk na cmentarzu , który zapewne mają postawiony, ale byłoby zajebiście, czadzik jak na Sepulturze , normalnie nirvana.Pozdrawiam Szacowne Grono Dostojników 3 Rzeczpospolitej Trzymajta się oszołomy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 22.08.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 A nie zdaje Ci się , że Kaczor dostaje to na co sobie zasłużył? Kto mieczem wojuje , od miecza ginie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.08.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) A nie zdaje Ci się , że Kaczor dostaje to na co sobie zasłużył? Kto mieczem wojuje , od miecza ginie. Daj spokój Marku ... Stasiek godzinę wcześniej (jak sam napisał) już był po paru piwach ... ... P.S pisałem te swoje wypociny po paru sobotnich piwkach więc proszę mnie nie ganić! ... teraz mu jeszcze dodatkowo "ciśnieie" wzrosło i by sobie gdzieś "poszczał" (jak to ładnie ujął) Chciałby pozatym jeszcze kilka rzeczy ... ... ...Dodam że nie jestem nieudacznikiem potrafię zrobić prawie wszystko jak mi się raz pokaże , żadna praca mi nie straszna mogę być śmieciarzem szambiarzem maklerem , managerem , a nawet KULCZYKIEM HOLDINGSEM wszzystko mogę robić - ale?! ---- NIE DLA PSA KIEŁBASA PANIE DZIEJU. ... ... ale nikt mu nie chce pokazać nawet jak "szambiarzem" zostać, że o "HOLDINGSIE" nie wspomnę ... później już było coraz gorzej: ... ... mówię od razu, że jestem po paru piwkachm teraz i niczego nie pamiętam co mówiłem i pisałem! Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez Chef Paul był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.08.2010 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Wymiana doświadczeń na całego....Pokazał. czego się od niego można nauczyć...Ala ja - TEGO akurat nie chcę się uczyć.Chyba jednak mam jakieś swoje zdanie... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 22.08.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Oj dajcie spokój. Facet sobie ulżył po paru piwach, dzisiaj będzie miał kaca. Trochę mi go szkoda, się szarpie.....Co do wariatów - tak jak przewidywałam parę dni temu do małża - nie ma co ich szturmem ruszać, chłodek w nocy, upały w dzień, rydzyki w lesie a tu trza warować pod krzyżem. W końcu pękli i wczoraj zaczęli marudzić o chęci rozmowy. Ja bym tam ich jeszcze potrzymała w niepewności, miałoby to też wpływ na morale elektoratu PISu. Czyli albo ktoś wymyślił albo niechcący może się udać i samo rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 22.08.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Łaaaałłłł i Kżyżacy się znaleźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.08.2010 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Alkohol nie powinien być usprawiedliwieniem.To tylko taki katalizator odzierający z delikwenta tę obłudną maseczkę, którą nosi na codzień.Wiesz przecież, że "in wino veritas..." Znam kilku smutasów, którzy po kilku kielichach są wspaniałymi, kulturalnymi i wesołymi kompanami do wszelkiej zabawy i dyskusji.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 22.08.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201008/1280840355_by_estrella_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 24.08.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Kwiat społeczeństwa spod krzyża chce rozmawiać z przedstawicielami kancelaryji prezydenta! Ma nawet nowe propoyzcje, co do losów krzyża i pomnika: Krzyż ma zostać na stałe i pomnik ma wyrosnąć przed pałacem, chyba, że elementem pomnika będzie krzyż - to wtedy ten łaskawie można przenieść do kościoła. Niejaki Burski [teraz światowej sławy aktor] gra tam pierwsze skrzypce. Ks. Górski w mediach sarkastycznie stwierdził, że powinno się na Krakowskim Przedmieściu usypać kopiec ku czci, na czubku postawić pomnik zmarłego prezydenta z krzyżekm w ręce! Wówczas Burski i jego kompanija będzie usatysfakcjonowana i awantura się zakończy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.08.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Kwiat społeczeństwa spod krzyża chce rozmawiać z przedstawicielami kancelaryji prezydenta! Ma nawet nowe propoyzcje, co do losów krzyża i pomnika: Krzyż ma zostać na stałe i pomnik ma wyrosnąć przed pałacem, chyba, że elementem pomnika będzie krzyż - to wtedy ten łaskawie można przenieść do kościoła I w dodatku nazywają to kompromisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.08.2010 01:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 I jak tam z siłą wiary? Wie ktoś? Liście spadają już z drzew, noce coraz zimniejsze i często leje... Kżyżaki trzymajjom sie mocno? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 25.08.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 ...czego się nie zrobi w obronie wiary... wiary? Boże odpuść im... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 25.08.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Podziękujmy tym ludziom a szczególnie o. Dyrektorowi... bo wnieśli wielki wkład w dzieło laicyzacji społeczeństwa polskiego. Tak trzymać! Jesteśmy z wami! Może wreszcie społeczeństwo obudzi się z mrocznego średniowiecznego snu! Dzięki Wam grono apostatów powiększy się... ludzie przestaną się bać! Otwieracie ludziom oczy! Krzewicie wolną myśl w społeczeństwie! Wielkie dzieło! jednym słowem: BÓG WAM ZAPŁAĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts