pawel1188 04.08.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam. Moim problemem jest to z czego wykonać schody. Od razu informuję iż schody będą znajdować się na zewnątrz i będą na pewno zabudowane. Będą one prowadziły na poddasze które znajduje się około 2 metrów nad ziemią. Doradźcie mi z czego je wykonać. Czy zrobić je w całości z drewna? Czy wybetonować je? Czy zrobić ramę ze stali a stopnie z drewna ? Na końcu schodów zamierzam zrobić mały podest. Który ze sposobów ich wykonania będzie najtańszy i najmniej pracochłonny ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 04.08.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Będą zabudowane ale warunki w tej zabudowie będą bliskie warunkom na zewnątrz? Ja bym uciekał jak najdalej od drewna lepiej jakiś gresik antyposlizgowy a ostatnio widziałem nawet ułozone z kostki brukowej no wspaniała rzecz jeżeli chodzi o schody które są poddane działaniu pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 06.08.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 a ja bym radził zastosować na stopnie kratę wema. Śnieg, deszcz, zlodowacenie absolutnie Cie w tym momencie nie interesuje bo wszystko co miałoby się zatrzymać na schodach/trepach spadnie na dół. Podest też z tego. Konstrukcja schodów oczywiście stalowa. Jeśli wszystko wykonasz sam to będzie chyba najlepsze i najtańsze rozwiązanie. do konstrukcji stalowej można wszak jeszcze wkomponować obudowę tego wszystkiego i zrobić klatkę schodową. Beton zmieni Ci całą bryłę budynku a drewna jak poprzednik bym unikał na zewnątrz jak ognia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts