Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 722
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam podobny kibelek, malutki, z tym, że pod zlewem mam dosyć dużą szafkę w której mieszczą się wszystkie akcesoria, papier, domestosy, kostki itp. Jest to również mój schowek na butlę gazową na zmianę, bo jak wiadomo w mieszkaniu w bloku miejsca mało i każdą przestrzeń trzeba wykorzystać.

Ogólnie kolorystyka bardzo mi się podoba, według mnie dekor z różami jest wystarczający i nie potrzeba więcej dekorów w tak malutkim pomieszczonku :)

ja mam identyczny kibelek i podobny problem - z tym ze my idziemy w lustra - beda dwa na bocznych scianach zeby odbijaly swiatlo i siebie nawzajem

no i u nas za kibelkiem (nota bene ma byc dama senso ;) ) bedzie szafka

a tu jest fajny pomysl- tylko lustra wielkiehttp://www.arch-aniol.pl/wp-content/uploads/2009/10/ewa03.jpg

układ moim zdaniem ok, choć w kwestii przysypialnianych łazienek które nie są jedyną główną łazienką w domu - nie rozumiem po co i wanna i prysznic. no ale to już kwestia indywidualna.
cóż, mój mąż zazwyczaj wieczorem bierze kąpiel, a ja prysznic i oboje chcemy korzystać z tek łazienki, a nie latac do innej.

Hmn...czy w innym miejscu jest sedes a w innym bidet?

będzie tylko wc z bidettą, bez bidetu, . Może to źle widać na rysunku, tu chyba będzie lepiej:

http://img819.imageshack.us/img819/3756/azienkamkopiapozmianach.jpg

No fakt, jest tam trochę napchane... Wszystko tochę na siłę, próbował bym zrezygnować z czegoś, czy naprawę muszą być 2 umywalki?? Zabudowa wnęki powinna definitywnie wyrównać płaszczyznę ściany. Stelaż WC robi dwie kolejne wnęki, to nie jest fajne, unika się niepotrzebnych wnęk i kątów...

Niestety na etapie projektowania domu nie dopilnowaliśmy tego i rzeczywiście ta łazienka jest trochę za mała, a chciałoby się w niej mieć wszystko. I tak już zrezygnowaliśmy z bidetu, bo nijak nie chciał się zmieścić. Myśleliśmy też o wstawieniu sedesu w ta wnękę, gdzie jest szafa, ale tam jest chyba ciut za wąsko (89 cm w ss)- co o tym myślicie?

A na 2 umywalkach strasznie mi zależy, bo wychodzimy do pracy o tej samej porze i teraz zawsze mamy problem, jak trzeba skorzystać z umywalki, a tak każdy będzie miał swoją.

ok, to może ja jeszcze dodam coś od siebie. Zgadzam się z RaumEvolution, że zabudowa wc w takim układzie jak jest obecnie powoduje na tej ścianie nieuzasadnioną wnękę. Zaglądałam już tu wcześniej i też przyszło mi do głowy, żeby umieścić wc w tej wnęce na szafę. :rolleyes:

Narysowałam to i wygląda to mniej więcej tak:

http://foto0.m.onet.pl/_m/c7901144a6b40699fca7c57b4485491c,10,19,0.jpg

Umywalki 40X60 są na blacie o serokości 160 cm, a pomiędzy umywalkami jest odległość 30 cm. Z dużej szafy zrezygnowałam, miejsce na pionową, wysoką, ale wąską na 35 cm szafkę znalazło się zaraz przy drzwiach. Gdyś potrzebowała więcej miejsca na przechowanie rzeczy zrób sobie szuflady pod umywalkami. :)

Fototapeta na pewno ozywi lazienke. Zaraz znajde przyklad ....

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/limonka.jpg

+ dodatkowo mozesz ta wypukla scianke z kibelkiem i bidetem podkreslic nie dajac tam kafelkow a tylko zaznaczyc ja struktura ala betonowa, oczywiscie rezeygnujemy z turkusu na skosach....

Btw co to sa za plytki podstawowe? Producent/kolekcja, ja w swojej mam 2 kolory szarosci przewidziane z PAradyza/Amanda Alex

ALBO albo!! jezeli bardzo chcesz miec szarosc polaczona z turkusem, to moze zostaw ten alabastrino we wnece nad sanitariatami a przy lustrach skasuj, tylko na lustrach trzeba by zrobic taki piaskowy wzor kwiatowy np na rogu pasujacy do alabastrino.

Edytowane przez Venus_m