Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 722
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No nie wiem....jakos te fototapety mi sie nie widza :) Wiem, ze bardzo rozbudowana ta wypowiedz ale nie potrafie za bardzo tego uzasadnic..

Orientale nice, ze tez wczesniej ich nie widzialam, a bede miec kolekcje signum z ng w kuchni i holu..

Ta fototapeta mnie zabila, a raczej napis ...

http://fototapeta.net/zoom_image.php?sort=id&id_phot=58919&start=216&limit=64&kategoria=27&fraza=&album=

Edytowane przez Venus_m

hej

w sumie zadna z tych fototapet mi sei za bardzo nie podoba, ewntualnei ta z kamieniami. pozostale zdecydowanie nie pasuja do nowoczesnego wnetrza. moze na jednym ze skosow dac jakas fototapete i dac soebie spokoj z tymi kinkietami /plytki dekor bo jakos nie pasuja do calosci, a moze to tylko moje wrazenie patrzac na kolory na ekranie laptopa... moze w rzeczywistosci to swietnie wyglada!

Zostawię tylko podstawową płytkę (tą ciemniejszą, bo jasna wpada w beż) i fototapetę. Tylko co z wnęką nad wc i bidetem - usunąć ? Ogólnie jestem przeciwnikiem szafeczek i półek, ale czy ta ściana nie będzie "za masywnie" wyglądać ? Myślę, jescze nad szkalną mozaiką turkusową (wczoraj oglłądałam w sklepie) ale co nią wyłożyć ? Wannę ?

Witam,

Mam pierwszy projekt mojej łazienki :)

Generalnie chcę zrezygnować z bidetu oraz szafki i wstawić tam pralko-suszarkę (ewentualnie zamienić miejscami kibelek z pralką). Projektantka jednak twierdzi że to się nie zmieści i nie będzie ładnie wyglądać. Planowaliśmy pralko-suszarkę daewoo http://www.ceneo.pl/2341180 . Co sądzicie o takiej zamianie ?

A może ktoś podsunie mi jakieś inne rozwiązanie rozmieszczenia prysznica i wanny (wanna nie koniecznie prostokątna). Przy tym co jest teraz mam wrażenie że woda z prysznica będzie trochę chlapać na resztę łazienki. Tylko koniecznie musi być oddzielna wanna i oddzielny prysznic z deszczownicą. Wanna zabudowana szkłem odpada.

Proszę dajcie jakieś sugestie co do całej łazienki.

WIDOK 10..jpg

WIDOK 11..jpg

WIDOK 17..jpg

WIDOK 5..jpg

łazienka - wymiar.jpg

Witam serdecznie,

Forum śledzę od kliku miesięcy, ale dopiero teraz postanowiłam się zarejestrować. Jestem pod ogromnym wrażeniem wiedzy i doświadczenia wielu Użytkowników i po cichu liczę, że ktoś mi pomoże. :)

Od kilku dni jestem 'szczęśliwym posiadaczem' małej łazienki. Hmm - właściwie to nawet całego bardzo małego mieszkania.

Łazienka naprawdę maleńka 152 x 260 cm i jeszcze z kominem, więc ciężko coś sensownego wymyślić. Tym bardziej, że nie mam ani odpowiedniej wiedzy ani żadnego doświadczenia.

Po kilku tygodniach spędzonych w marketach budowlanych i na forum wstępnie zdecydowaliśmy się na płytki Zebrano Opoczno. Wiem napewno, że podłoga ma być ciemna, a dekory z wzorem roślinnym (nie kwiatki i kółeczka). WC z zestawem podtynkowym, a umywalka wpuszczana w blat (z moich wyliczeń wynika, że blat może mieć ok. 95-100 cm długości). We wnęce obok komina muszę zmieścić pralkę, a nad nią półki do sufitu, ale chyba zamykane jak szafa.

Poniżej postaram się wstawić rozkład urządzeń i białego montażu.

http://images35.fotosik.pl/185/21ae4f21e6fb3cb2.jpg

I jeszcze wersja z wymiarami.

http://images50.fotosik.pl/350/36099dcb4320a74bm.jpg

Może na forum jest ktoś kto umie obsługiwać magiczne programy do projektowania i będzie mieć czas na pomoc. z góry dziękuję :)

Witaj,

Jakoś to zestawienie prysznica i wanny niespecjalnie mi nie pasuje - może zamiast tego zrobić zwykłą prostokątną wannę ze szklanym parawanem i deszczownią? Co do pralki to możesz spróbować zrobić coś w stylu 'szafy' na pralkę i ewentualnie jakieś półki.

Za chwilkę podeślę inspiracje. :)