Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 722
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dokładnie - grupy budowlane mogą pomóc. Ewentualnie popytaj wśród znajomych, którzy niedawno remontowali / wykańczali / itp.

My też mieliśmy kłopot z ekipą, więc doskonale Cię rozumiem. :)

Dobre ekipy łazienkowe są teraz mocno zawalone robotą, więc może być kłopot ze znalezieniem kogoś na szybko, ale jak nie spieszy Ci się bardzo to możesz np. umowić się z kimś, KONIECZNIE podpisać umowę z uwzględnieniem wszystkich elementów prac (w tym szlifowania płytek) i terminem realizacji zlecenia.

Witam, zaczynam już rozmyślać o moich łazienkach, bo muszę rozplanować hydraulikę. Zrobiła mi znajoma szkic rozmieszczenia prysznica, wc i umywalek w łazienkach, ale kompletnie nie mam wizji dotyczącej ułożenia płytek na ścianach i podłodze. Czy ktoś mi podpowie jak urządzić ładną łazienkę? A w zasadzie dwie łazienki...

1111111111111111111&.JPG

Pierwsza, mniejsza jest z prysznicem. Tu podoba mi się coś takiego na podłodze wewnątrz prysznica:

CLARO OSCURO mozai&#.jpg Pewnie też położymy na podwieszanym wc. Ale co dalej?

Większa łazienka... nie wiem. Marzy mi się niebieska, błękitna mozajka, a reszta ciemna, ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo reszta domu utrzymana będzie w jasnej tonacji. To może jakaś inna mozaika? Nie mam niestety takiego zmysłu, który sprawi, że łazienki będą ładne... Może ktoś podpowie?

Oprocz szlifowania to jeszcze konieczne jest uwzglednienie wywiertow pod recznik, mydelniczke i inne bibeloty, ktore beda przywiercane, jezeli takie beda ;)

Aaa jeszcze jedno ;) Taka mysl mi sie nasunela przegladajac od poczatku ten watek. Skoro chcesz sie zmiescic w budzecie 10 tys za wszystkie sprzety, a wybierasz bardzo ladne designerskie - bede zieleniec z zadrosci nad sedesem jezeli wstawisz ten o ktorym byla mowa :)

Policz za wczasu geberit, uszczelni, wygluszacze, zawory, syfony itd Wydaje sie, ze to grosze ale do wszystkiego potrzebne i cene ladnie podnosi.

Próbowałam zrobić w Pro 100, koleżanka zrobiła mi rozkład pomieszczeń, ale nie potrafię wstawić poszczególnych elementów tzn. jak wstawiam podłogę to robi się cała, a ja chcę tylko w miejscu brodziku dać te płytki. Jak ściany, to robi mi się cała ściana, więc nie potrafię zrobić jakiegoś dekoru na ścianie.

Zaraz poszukam instrukcji, może coś podziałam :)

Podpowiedzcie, czy Waszym zdaniem rozmieszczenie sanitariatów w łazienkach jest według Was dobre? Czy będzie bardziej funkcjonalnie w innym rozmieszczeniu?

Bede czekac na wizualke.

Rozmieszczenie w lazienkach wzglednie poprawne pod wzgledem komunikacji na pewno. Nie jestem przekonana w malej lazience do tego ksztaltu prysznica pentagonalnego...zrobilabym cos prostego i podluznego koniecznie z odplywem liniowym ;)

Zreszta tak duzy prysznic - dopiero teraz zobaczylam jakie ma miec wymiary moze byc nieproporcjonalny do reszty, chyba , ze dasz bardzo masywne meble...

Jaki styl lubisz? ultranowoczesny? bo narazie ciezko to sobie wyobrazic widzac tylko mozaike

Edytowane przez Venus_m

zgadzam się w kwestii tego prysznica - nie przekonuje mnie kształt, do tego s przypadku takich nietypowych rozwiązań trzeba się liczyć z koniecznością projektowania pod konkretny produkt. i poza parametrami - trzeba za wczasu spojrzeć na cenę (bo potem będzie dramat jak u mnie ze coś zamiast 1 tys kosztuje 8000 u potem jest dramat...)

Duś świeta racja ;)

Dobra, wspomnialam, ze do kamiennej mozaiki raczej kolory ziemi. Moim zdaniem wiekszosc scian neutralana biala/ zlamana biel + szarosc + kamyczki + drewno. Moja propozycja:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_16.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_17.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_43.jpg

Kolory to tylko dodatek, glowna ozdoba to mozaika i drewno, na froncie fikusna szafka i miejsce aby polozyc reczniki biorac prysznic. Nie wiem czy nie przesadzilam z tym bambusem na szybie - ja poprostu jak zaczynam tworzyc to nie mam umiaru ;)