Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bez przesady ... Podkreślenie kontrastowym kolorem tylko wc nasuwa skojarzenia takie a nie inne ;) A pytanie, gdzie pracujesz, było podyktowane błędnym (chyba?) odczytaniem sensu pierwszego posta. Wywnioskowałam z niego, że jesteś projektantem. Jeśli się pomyliłam, wybacz.

• Odpowiedzi 722
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie jestem projektantem. Jestem inwestorem który zaczyna wykańczac swój własny dom, a ze mam odrobinę pojęcia o programach graficznych to staram się wspólnie z własna połowicą stworzyć projekty pomieszczeń. A od ludzi zajmujących sie profesonalnie projektowaniem (i nie tylko), chcących pomóc i udzielającym się na tym forum oczekuję tejże pomocy.

Pozdrawiam

A mi sie wydaje ze lazienka jest chyba dosyc mala i zaznaczenie bidetu i sedesu nie ma wiekszego sensu, chyba ze inwestor tak chce :)

Moze poprobuj na innej kolekcji plytek, gdzie moglabys miedzy sedes a bidet dac dekor z kwiatow, ale zeby calosc byla harmonijna a nie tak kontrastowa.

Nie wiem czy lubisz szarosci, ale np kolekcja Paradyz Amanda/Alex ma szare gladkie kafle i takie same szare tylko z wzorem kwiatowym.

Do niczego nie namawiam - bo kazdego sprawa jest jak bedzie miec u siebie, to co dla mnie jest kontrastowe dla innego inwestora bedzie marzeniem od zawsze i tego sie nie czepiam :-) No chyba, ze ktos chce startowac w konkursie na najpiekniejsze wnetrze... ;)

Dzięki Venus_m . Takich projektów powstało juz kilka, min na płytkach Junona, Travena, Victoria, Mogano z Paradyza. Szarosci odpadają - nie nasze klimaty. Poza tym chociaż łazienka ma okno jest dość ciemna (od północy i pod długim okapem dachu). Najbardziej podobają nam się właśnie płytki Alabastrino. Chcę tylko przełamać jakimś kolorem monotonię jednolitych płytek. Dlatego wkomponowane są te brazowe elementy. Jednak wszelkie podpowiedzi mile widziane, moze cos "zatrybi" i znajdę najlepsze rozwiazanie. Temat jest dość naglący bo w październiku chciałbym zaczać tą łazienkę robić.

Meble już są i czekają na montaz. Biały lakier, takie chcielismy. Zreszta biel pasuje do wszystkiego w zasadzie, a meble są duża klasa. Krofam słynie zreszta z dbałosci o szczegóły. Całość na Blumie (samodomykacze itp). Drogie jak nieszczęście ale opinie o produktach same pochlebne.

Myslę tylko teraz po Waszych "interwencjach" nad zmainą tego brązu na cos mniej "kłującego".

Wymień może brąz na te wzorzyste, które usunąłeś spomiędzy wc i bidetu? Przy takiej formie będziecie mieć spore pole manewru w modyfikowaniu koloru łazienki poprzez sezonową diametralną wymianę dodatków: dywanik, ręczniki itd. Lato niebieskie, jesień brązowa, zima czerwona, a wiosna ...

Moze wrzuc wymiary lazienki, razem pokombinujemy :-)

Czy plytki wybierasz tylko od polskich producentow? sama wiem, ze wybor jest dosyc ograniczony, radzilabym rozejrzec sie w producentach wloskich i hiszpanskich, niektore ceny powalaja, ale wiekszosc do przelkniecia :-) no tylko listwy dekoracyjne sa po 300 zl za sztuke, ale listew nie trzeba akurat miec :-)

Wymiary są w pierwszym zamieszczonym jpg'u 2,59m x 2,96m

Wszystkie sprzęty już kupione tj.

wanna RAVAK Avocado 160x75

WC i bidet ROCA DAMA SENSO

meble w białym lakierze seria MOBIL (Krofam) http://www.krofam.pl/krofam/pl/products/Arbor/Mobil/

kabina DOLPHI TORRENTA 90x90

Co do płytek to w zasadzie decyzja podjęta przez małżonkę. Barzdo podobają jej się właśnie Alabastrino Tubądzina. Cena oczywiscie gra duzą rolę, a Tubądzin ma ceramikę w rozsądnej cenie. Pewnie jak ktos, kto ma wiedzę i zna rynek ceramiki pokazałby nam wizualizację zrobioną w innym zestawieniu, to kto wie... Ale nie stać nas na zatrudnienie projektanta wnętrz niestety.

I dziękuję za zainteresowanie :-)

Pozdrawiam

Rozumiem, ze odplywy sa juz porobione? W sensie, ze kibelka nie da sie przesunac w razie czego

Co do plytek ja bede miec w lazience plytki hiszpanskie chyba firmy Roca, i cena jest podobna do polskiej oczywiscie zalezy ktorej kolekcji, bo na dole mam miec polskie plytki paradyz amanda/alex cenie 230m2, a na gorze plytki hiszpanskie Roca Essence cena 80 zł/m2 + kazdy dekor 59 zł

Moze warto sie zastanowic? Oczywiscie do niczego nie namawiam, tylko podpowiadam

P.S. Meble piekne, slicznie kontrastuja z ciemniejsza plytka wlasnie, obawiam sie o ta biel z kremem, naprawde moze wyjsc za blado - ale ostateczna decyzja jak zawsze jest wasza :)

Edytowane przez Venus_m

Może jestem uprzedzony ale kilkakrotnie byliśmy w Leroy-Merlin w Rzeszowie i wybaczcie ale cały ten sklep, ekspozycje i większość oferowanego asortymentu kojarzy mi się z tandeciarstwem. Nie wspomnę o obsłudze. Tak samo zreszta nie lubię Ikei. Na pewno gdyby "poszperał" to i tam znalazło by się duzo ciekawych rzeczy. Problemem jest też to, że przytłaczają mnie takie sklepy i nie lubię i nie umiem tam robic zakupów. Większość zakupów robiłem w małych placówkach gdzie kontakt z klientem odbywa się często w bardziej kameralnych warunkach i z właścicielem. Tak udało mi się wynegocjować np. bardzo dobrą cenę na wkład kominkowy JOTULA z płaszczem wodnym czy drzwi wenętrzne Polskone i bramę garazową Normstahla.

A w sklepach wielkopowierzchniowych zazwyczaj nie ma z kim rozmawiać niestety.

Ja akurat jestem uprzedzona co do jakosci tych towarow. Sama nie bede miec mebli designerskich, a jezeli juz to raczej inspirowane na czyjs projekt.

Nie zbaczajac z tematu, pamietajcie, ze nie ma brzydkich plytek, z kazdej kolekcji da sie zrobic ladna lazienke, trzeba "tylko i az" odpowiednio dobrac elementy wystroju.

Powodzenia w ogladaniu plytek zagranicznych, dajcie znac jak juz obadacie temat - bedziemy myslec :-)