piotrulex 16.06.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 http://wedlinydomowe.pl/ No ta znam, przeca sam ja podawalem Linka do konkretnego projektu gdyz tej Budowli Janusza nie moge znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 16.06.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Właśnie mąż mi powiedział że wzorował się na budowli Mamuta . Jak wejdziesz na tą stronę którą podałam, łatwo znajdziesz z tym że nie Janusza tylko właśnie Mamuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 17.06.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Właśnie mąż mi powiedział że wzorował się na budowli Mamuta . Jak wejdziesz na tą stronę którą podałam, łatwo znajdziesz z tym że nie Janusza tylko właśnie Mamuta OK, czyli taka http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1683-budowa-grillo-wedzarni-mamuta-z-objasnieniami Tez ja ogladalem ale ja wole osobne miejsce do grilla i osobne do wedzenia W 50% czynnosci te wykonujemy jednoczesnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.08.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Co prawda grillo-wedzarnia jeszcze nie wybudowana ale beczka caly czas swietnie dziala Dzis wpakowalem do solanki 10 cwiartek z kurczaka, nieco boczku i sloninki - oby jutro pogoda dopisala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 08.08.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dziś wpakowałeś i jutro chcesz wędzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek2601 14.08.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 WitamZamierzam wybudować wędzarnio-grila, z cegieł, mam pytanie do fachowców -czy na coś takiego potrzebne jest zezwolenie /ma to być zadaszone na pow 6x3,5 metra, oraz czy pod coś takiego powonieniem zrobić fundament? będę wdzięczny za każda poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 14.08.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Zamierzam wybudować wędzarnio-grila, z cegieł, mam pytanie do fachowców -czy na coś takiego potrzebne jest zezwolenie To zależy, jak zakwalifikują w Twoim Starostwie. Spróbuj najpierw na zgłoszenie (warto zrobić profesjonalny szkic) oczywiście na fundamencie. Ja taki temat "dokleiłem" do pozwolenia na budowę domu i napisałem "altana z grillem stacjonarnym". I pozwolenie dostałem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.08.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Dziś wpakowałeś i jutro chcesz wędzić? Tak. Wiem ze peklowanie i 2 tygodnie moze trwac ale jak sie wpakuje do gara z wrzatkiem i troche tam potrzyma to jak dla mnie wychodzi idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.08.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam Zamierzam wybudować wędzarnio-grila, z cegieł, mam pytanie do fachowców -czy na coś takiego potrzebne jest zezwolenie /ma to być zadaszone na pow 6x3,5 metra, oraz czy pod coś takiego powonieniem zrobić fundament? będę wdzięczny za każda poradę. Fundament oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.09.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Wlasnie odebralem z malowania natryskowego drzwiczki od mojej przyszlej grillowedzarni. CZarny polmat na ponad 100 letnich elementach prezentuje sie kapitalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 28.09.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Wlasnie odebralem z malowania natryskowego drzwiczki od mojej przyszlej grillowedzarni. CZarny polmat na ponad 100 letnich elementach prezentuje sie kapitalnie Jakąś fotkę byś zapodał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 30.09.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 PiotrulexPisałeś że wolisz osobno grill i osobno wędzarnie. Teraz piszesz że budujesz dwa w jednym, czy zmieniłeś zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.10.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Jakąś fotkę byś zapodał Jak zainteresowany wygladem to fotke moge zapodac, Tobie wyslac na maila a Ty ja tu wstawisz. Ja poprostu niepotrafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.10.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) Piotrulex Pisałeś że wolisz osobno grill i osobno wędzarnie. Teraz piszesz że budujesz dwa w jednym, czy zmieniłeś zdanie? Wytlumacze Widywalem budowle z jedna komora w ktorej albo sie wedzi albo grilluje Ja chce zbudowac grillowedzarnie gdzie bede mial osobno zamykana komore do wedzenia i osobno otwarta czesc do grillowania tak abym mogl jednoczesnie wedzic i grillowac. Osobno lecz we wspolnej jednej budowli Edytowane 14 Października 2011 przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.11.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ja chce zbudowac grillowedzarnie gdzie bede mial osobno zamykana komore do wedzenia i osobno otwarta czesc do grillowania tak abym mogl jednoczesnie wedzic i grillowac. Osobno lecz we wspolnej jednej budowli O też nad czymś takim główkuję. Podzielisz sie swoim projektem celem zainspirowania innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 18.11.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Dalej nie wiem w czym rzecz.Bardzo rzadko albo wcale składa się tak że wędzimy i grilujemy jednocześnie. A budowanie dwóch komór podraża koszty. Drążę temat bo może jest jakieś inne wytłumaczenie budowy dwóch komór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 18.11.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Dalej nie wiem w czym rzecz. Ja też nie"kumam" Czy chodzi o grillowanie na tym samym ogniu wędzarki? Bo jeśli nie, to JAK? Na dodatkowej butli z gazem lub węglu drzewnym? Już samo wędzenie jest dla mnie fajną czynnością wymagającą dość częstego nadzoru i grillowanie by mi w tym przeszkadzało (no, chyba, że zajmowałby się tym ktoś inny ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.11.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) By mieć parę funkcji w jednym , należy wybudować kominek na dworze , z drzwiami (wstawianymi ,lub otwieranymi) , a do kominka trzeba doprowadzić na poziomie przyziemia kanał dymny, zakończony (lub zapoczątkowany - jak kto woli) odrębnym małym paleniskiem . Te dodatkowe elementy służą tylko do wędzenia (przy zamkniętych drzwiach). Otwarte drzwi , lub zdjęte pozwalają korzystać z funkcji kominka , lub po wstawieniu rusztu - do grillowania. Więcej zdjęć :http://www.kominki-batura.pl/grill4.html Edytowane 18 Listopada 2011 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.11.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Średnio sobie wyobrażam rozpalanie ognia na dnie wędzarni, gdzie przecież powinien być wylot kanału dymowego do wędzenia i ja osobiście wolałabym, żeby tam się popiół nie zbierał. No ale może mam za małą wyobraźnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.11.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Średnio sobie wyobrażam rozpalanie ognia na dnie wędzarni, gdzie przecież powinien być wylot kanału dymowego do wędzenia i ja osobiście wolałabym, żeby tam się popiół nie zbierał. No ale może mam za małą wyobraźnię. Może ?! JoShi , przyjrzyj się środkowemu zdjęciu na stronce - temu z otwartą prawą połową drzwi . Powinien być tam widoczny wlot z kanału dymnego drugiego paleniska. Na lewej ścianie bocznej kominka , jest drugi wlot. Oba zabezpieczone przed zsuwaniem się popiołu . Nie mam szczegółowych zdjęć , bo nie myślałem ,że będą mi potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.