Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przydomowa wędzarnia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 338
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pamiętam jak teściu chciał postawić "beczkę" i coś tam wędzić. Podjarałem go jednak kilkoma wydrukami ze strony http://www.wedlinydomowe.pl i tak powstała murowana (kostka granitowa + cegła klinkierowa) grilo-wędzarnia, która jest ozdobą kącika grilowego w ogrodzie. Pamiętam jak po pierwszych przepalaniach teściu od razu pojechał na ryby - złowił metrowego węgorza. No i ilu chętnych nagle na wędzonego węgorza na drugi dzień się pojawiło w domu :D

Póki co uczymy się wędzić.

:lol:

• 4 weeks później...

Witam,

Brnę tutaj po kolei przez forum (nie jest prosto, muszę przyznać sporo tego :)) i zaraz na początku taki miły temacik się trafił.

Widzę, że wszystko zeszło tu na wędzarnie, ale nie zapominajmy o grillach. Chodzi mi o prostą rzecz, mam nadzieję. Generalnie planuję lekką rozbudowę i właśnie grill też chodził mi po głowie. Rzecz jasna, chce go zrobić samemu (no może z malutką pomocą), wtedy podobno smakuje lepiej :p tylko nie wiem tak naprawdę z czego go najlepiej postawić? Jakiś fajny materiał przyjemny w obróbce? Zaznaczam, że nie chce kanciaka z cegły ani nic takiego, bo nie jest to zbyt ładnie.

Bo z projektem, w sensie danymi technicznymi komina itd, to chyba nie jest nic wielkiego, tak mi się wydaje.

Ajj już mi ślinka cieknie na samą myśl :)

Pozdrawiam i dziękuję.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Witam

Z powodu tego,że mięsko uwielbiam, a szczególnie podwędzone mam zamiar wybudować porządną wędzarnie ale brak mi koncepcji architektonicznej

Wklejajcie jak najwięcej zdjęć swoich budowli , proszę.

Narazie mam tylko stół :p

http://www.agrojelonki.olsztyn.pl/forum/uploads/1272811849/gallery_1_2_66361.jpg

• 4 weeks później...
  • 5 months później...
  • 3 weeks później...