Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przydomowa wędzarnia

Recommended Posts

Gość Konto usunięte_12*
Myślałem właśnie o wykończeniu tych drzwiczek, okapu i szuflady. Chyba to są nity(?) Ręcznie zakuwane(?) Edytowane przez Konto usunięte_12*

• Odpowiedzi 338
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a jak myslisz ? :)))

Majac umiejetnosci robienia czegos pieknego ze stali i dajac nawet komus do wymurowania calosc + kupno granitu + deski z pewnoscia grubo mniej niz tysiak

Pisaliscie ze nie robiliscie wedzarni bo za drogo ale te koszta by sie powiekszyly moze x2

Stare drzwoiczki od pieca - 20 zeta na zlomie

Ruszta - 10 zeta

Stalowa rura - 10 zeta

z 30 cegiel szamotowych - 20 zeta

odpowiednio wiecej granitu i pracy :)

Edytowane przez piotrulex

1000 zł????? to można w Castoramie kupić plastikowy :)))

tzn. ze Twoj byl drozszy czy tanszy?

Budowalem jakis czas temu grilla z pieknego polnego kamienia wiec kwota tysiaca zeta byla w moich realiach mocno zawyzona

Jak chcesz wiedziec za ile ludzie buduja piekne grillo-wedzarnie to poczytaj sobie opisy na http://wedlinydomowe.pl/

Tylko ze wiesz. Mozna kupic piekne, stare dzrzwiczki na zlomie za 20 zeta lub dostac je w spadku po babci po rozbiorce pieca a mozna i kupic takie za 300 zeta - wszystko zalezy od zdolnosci inwestora :)

Marzy mi się taka budowla i będę ją miała. Widziałam bardzo sprytne połączenie grila z piecem tzw. chlebowym. Ciekawe rozwiązanie, rzemieślnik twierdził, że robił takie z dodatkową wędzarnią. Taką budowlę wznosił juz u klienta i pokazywał mi ją na zdjęciu. Facet ma warsztat w Nowym Sączu przy Jagiellońskiej niedaleko Urzędu (52)

widziałem takie coś zrobione z kostek granitowych kolega polecał kupić takie kostki w firmie kamieniarskiej podał MSG Granit z Zabłudowa - czy ktoś może słyszał jakie mają ceny ?

Moja wędzarniogrilownia kosztowała 3tys.. Robocizna własna. Budowla zrobiona jest z cegły klinkierowej.Ten poniżej obrazek to właśnie mój.. Jeszcze drobne wykończenia i kwota 3tys trochę wzrośnie.

do mnie jakies 500 cegiel razy 50 groszy to 250 zeta

U Ciebie pewnie cegielka po minimum 2 zeta wiec minimum tysiaczka juz mamy

Mi sie nie podobaja takie "wylizane" eleganckie pomniki z klinkieru. Mam zamowiona rozbiorkowa, czerwona, nietynkowana mocno ze starosci pozaokraglana ale wybredny jestem i czekam bo i sie nie spieszy. Szamotke, drzwiczki, ruszta, rury - wszystko jest. Z rozebranego pieca kaflowego - koszt ZERO zeta. Na zlomie czy alledrogo jakes 150-200 zea musialbym za to juz wylozyc. Tak wiec moze i za kilka stowek, mozna i za kilka tysi. Na alledrogo sa oferty postawienia z materialow klienta za 3 tysiaki :)

Mnie też podoba się mniej wylizane ale mnie przegłosowano i zrobiono z klinkieru.Cegła pełna klinkierowa po 2,50. Sama cegła to koszt 1.374. Ta reszta dupereli kosztowała niemało. No ale budowla griluje i wędzi bez problemu.

To prawda. Projekt skad? Co do ksztaltu itd to mnie cos podobnego? Gdzie grillujesz (dobudowane osobne czy niestety na zmiane? Moze masz jakis projekt? Skad czerpales wzorce i dobre rady? Chetnie bym polukal na wymiary i bardziej drobiazgowe zdjecia :)