Chef Paul 20.07.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Mam pytanie do wszystkich doświadczonych fachowców od kuchni ogrodowych. Wymyśliłem sobie, że wybuduję w ogrodzie piec chlebowy. W internecie namierzyłem informacje, które znalazły się na forum. Informację technologiczną posiada tylko ogrodowy piec do pizzy. Mam pytanie czy taki piec nadaje się do pieczenia chleba. Jeżeli nie, to czy ktoś może mi poradzić jak wybudować piec do chleba. Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek technologiczne informacje. Pozdrawiam serdecznie Arek ... oczywiście, że się nadaje do pieczenia chleba (można w nim uzyskać temperatury do 400*C ... Coś się piecze - czyli co się wypieka w piecach ogrodowych opalanych drewnem ... piec wg własnego projektu będę budował jesienią tego roku lub na wiosnę w przyszłym "projekt" (nie w pełni skończona część kosztorysowa i materiałowa) zamieszczony na mojej stronie był sprawdzany przez budowniczego pieców piekarskich i mistrza piekarskiego, pozdrawiam niezmiernie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.09.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 ... w "temacie" jakby przycichło ... ciekawy jestem opinii jak Wam się podoba poniżej przedstawiona mobilna grillo-wędzarnia http://www.route66.com.pl/napoleon/Nap01.jpg więcej informacji tutaj pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 13.09.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 wszystko jest super ale.........zmien tło na swojej stronie bo jak tam wchodze szybko to jeszcze szybciej wychodze bo mnie mdli ta faktura i kolorbez urazy-ale uwazam że moja rada to strzał w 10-ke:)pozdrpopatrz dłuzej na te niebieskie litery na tym tle a zrozumiesz o czym mowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 14.09.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 A takie cudo wybudowano w Mszanie Dolnej, w restauracji powstałej ze starej winiarni... http://images4.fotosik.pl/126/a04aaac693974c56.jpg http://images1.fotosik.pl/172/1f73578c6a1dbf88m.jpg http://images4.fotosik.pl/126/cfd071bed66fcabbm.jpg http://images2.fotosik.pl/163/537ca5f03ad17d66m.jpg Ogromna porcja prawdziwych ruskich, z mięciusieńkim ciastem i surówką za 9 zł, a woda dla psów- za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 14.09.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 wpadne na ta wode jak jest za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponczo 18.09.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Hej, wlasnie jestem na etapie budowy grillo-wedzarnki. I tak mnie zastanawia jak ja mam robic wedzenie zimne a jak gorace? Chef Paul podaj mi prosze jakies namiary na siebie bp chcialem z Toba pogaworzyc na temat wedzenia;) Mail badz GG, cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.09.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Hej, wlasnie jestem na etapie budowy grillo-wedzarnki. I tak mnie zastanawia jak ja mam robic wedzenie zimne a jak gorace? Chef Paul podaj mi prosze jakies namiary na siebie bp chcialem z Toba pogaworzyc na temat wedzenia;) Mail badz GG, cokolwiek. ... odpowiedzi na wszystkie swoje pytania uzyskasz zapewne na stronie Wędzarniczej Braci http://www.wedlinydomowe.pl/ pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 23.08.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Mniam, mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miechmiel 01.02.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Wiosna za pasem, to i temat grilowędzarni czas podciągnąć. Macie nowe pomysły... a może i nowe zdjęcia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 04.02.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Niedawno widziałem w niemieckiej TV w programie z gatunku "Jak oni to robią" jak robią szynki w Schwarzwaldzie. Znane ponoć na całym świecie. W Polsce też są w supermarketach i pewnie nie tylko. Czy oryginalne, to już inna sprawa. I tak w skrócie: mięso obcinane i formowane jest w duże prostokąty, nacierane przyprawami i układane ciasno w pojemnikach. Troche poleży tak sobie nie pamiętam już ile (pewnie kilka dni), następnie do wędzarni. I tu uwaga! Nie dość że na 2 tygodnie, to jeszcze wędzą to skubańce w dymie z drewna świerkowego, czyli iglastym . Widziałem na własne oczy! Kupa zielonych gałązek, pomieszanych z jakimiś obrzynkami, na to gostek wysypał ze 2 wiadra trocin (pewnie żeby się lepiej dymiło ) i podpalił. Po 2 tygodniach wędzenia nabrały takiego czarnego koloru (pewnie smoła, bo iglaste to smolne drewno przecież) i do dojrzewalni w przewiewne miejsce na kolejne 2 tygodnie. Potem to już można jeść. I teraz pytanie: to może to iglaste drewno nie jest do końca takie nie dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.02.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 I tę smołę mam potem w...ać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 15.02.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ja poszukuję pomysłu na grillo-wędziarnię na małą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 15.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 zcy wy niemacie sumienia i pokazujecie tak pieknie uwedzone szyneczki czlowiekowi na wygnaniu przebywam aktualnie poza granicami a tu o dobre nasz polskie szynezcki i to jeszcze tak pieknie uwedzone to bardzo trudno narazie domku jeszcze niema ale juz maze o podobnych wedzarniach jak wasze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.03.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 ja też chcę grilla i wędzarnię beczkę już mam może się przyda na początek mógłby ktoś zrobić przekrój przez te budowle?? może sama sobie zbuduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.11.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Nie wiem czy powinno się to znaleźć tu, najwyżej moderatorzy przesuną. Kto z was ma na działce wędzarnię? Nie znalazłem w necie jakiegoś sensownego projektu tego ustrojstwa więc trzeba będzie zrobic to tak jak pradzadki budowali tylko, że z tego co pamiętam... u mego dziadka stała metalowa okopcona beka czy jakos tak. Widziałem gdzieś wędzarnię murowaną z cegły pełnej. Kto ma pomysł jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.11.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Znalazłem w necie coś takiego tyle tylko, że to chyba nie na działkę. Chodzi mi o walor estetyczny - fajnie byłoby żeby jakoś to to wygladało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.11.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Czy to znaczy, że niedługo zapraszasz na wędzone żeberka, tudzież inne przysmaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.11.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 no nieeeee, bo wciąż nie wiem jak cholerstwo wybudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 26.11.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 dandi3poszukaj na tej stornce - nie wszystkie tak wyglądają - dużo jest naprawdę fajnych - choć zależy kto czego szuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.11.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 oprócz tego, że chciałbym żeby wędziło co mi do głowy strzeli (mięsiwa, ryby, drób) i to zimnym dymem, to jeszcze fajnie wygladało, stylowo, niech będzie obłozone kamieniem i tak dalej. Bardziej chodzi mi o technologię - bo wizażowo to se podrasuję sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.