mojave 05.02.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 podobno najlepszy jest z Juliana - polecali mi go zarowno sprzedawcy jak i producent mojego pieca (elektromet). Uzywam więc tylko jego i jest ok, innych nie znam.zaciekawila mnie cena - piszesz, że 380 to okazyjna, to po ile kupujesz Juliana?? Bo mysmy we wrzesniu za Juliana placili po 350/t z dowozem.Ale my na Śląsk mam blisko - a tam ponoc jeszcze taniej mozna dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymciuch 06.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Za Juliana w pażdzierniku płaciłem 430zł/t + 50zł workowanie zat. Teraz cena wynosi 480zł/t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymciuch 07.02.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 podbijam temat Może ktoś mi powie coś o groszku z kopalni Wieczorek?? Palę nim próbnie od kilku dni i wszystko wydaje się być ok gdyby popiół na retorcie nie zlepiał się w jakieś dziwaczne twory ( szlaka??) zamiast w postaci proszku spadać do popielnika. Czy takie szlakowanie oprócz efektu efektu wizualnego jakoś przeszkadza w pracy kotła czy podajnika?? Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.02.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Znajomy palił różnymi rodzajami węgla od tego samego dostawcy i okazało się, że ma 3 różne rodzaje węgla.Jeden się spala idealnie, drugi zostawia sporo popiołu, a trzeci zawiesza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 08.02.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Wieczorek jest ok z tym ze ja mowie o węglu orzech ale i groszek powinien byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 08.02.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 palę ekogroszkiem z Piekar Śl. Polecają go i rzeczywiście jest ok, ma mało spiekówi mało popiolu,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 08.02.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 palę ekogroszkiem z Piekar Śl. Polecają go i rzeczywiście jest ok, ma mało spiekówi mało popiolu, pozdrawiam gdzie kupujesz groszek w okolicy Wrocławia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 08.02.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Ja palę ruskim groszkiem i też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 09.02.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Kupowałem ekogroszek na składzie na Wojnowie Ul. Betonowa Kupowałem go luzem a sam sobie workowałem, ale jest możliwość że facet Ci wsypie do woreczków za dodatkowa opłatą. Tona mnie kosztowała we wrzesniu 420zł + transport. Groszek jest dość dobry z Kopalni Julian z Piekar Śl.. Ładnie się wypala Nie ma dużo popiołu, czasami zdażają się spieki ale rzadko. Uważany jest w Polsce za dobry jakościowo.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 09.02.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 a ja mam pytanie, czy piec na ekogroszek trzeba MIEC CAŁY CZAS ZAPALONY?Jeśli mnie nie ma w domu ,cały dzień to moge go zapalać tylko wieczorem i na noc ?Hrabsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.02.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 a ja mam pytanie, czy piec na ekogroszek trzeba MIEC CAŁY CZAS ZAPALONY? Jeśli mnie nie ma w domu ,cały dzień to moge go zapalać tylko wieczorem i na noc ? Hrabsia codzienne zapalanie ? zapomnij, nie zapala się tak łatwo jak w tradycyjnym, trzeba jakieś 10 minut się pobawić , żeby sie zapaliło i rozpaliło i przy okazji nabrudzić, taki kocioł ma tryb podtrzymania i może sobie działać cały rok na okragło , nawet do czyszczenia kotła i wymiennika nie trzeba go wygaszać , mój działa od prawie 5 miesięcy bez przerwy i tylko raz sam wygasł jak nie było dłużej prądu , ale nawet przerwy 30 minutowe w dostawie prądu nie powodują wygaszenia, rozdmucha sie później . Wychodzisz rano to albo nie robisz nic , jak masz sterownik pokojowy , albo zmniejszasza temp. zadaną na mniejszą i wtedy kocioł pracuje w podtrzymaniu zuzywając minimalne ilości opału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 10.02.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 bardzo łatwe jest rozpalanie eko groszku opalarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 11.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 bardzo łatwe jest rozpalanie eko groszku opalarką Opalarką, taką do farb? Już to słyszałem, i jak zapytałem się w sklepie czy da się taką opalarką do farb coś zapalić, to się sprzedawcy roześmieli. Napisz proszę o jaką opalarkę chodzi, bo ja się męczę z papierem i drewienkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopi 11.02.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Mozna rozpalac za pomoca podpalki do grilla/kominka-sposob dosc szybki:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawciom 13.02.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 bardzo łatwe jest rozpalanie eko groszku opalarką Opalarką, taką do farb? Już to słyszałem, i jak zapytałem się w sklepie czy da się taką opalarką do farb coś zapalić, to się sprzedawcy roześmieli. Napisz proszę o jaką opalarkę chodzi, bo ja się męczę z papierem i drewienkami. Moze o taka na gaz do zapalniczek, albo zwykla gazowa na butle 3kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 13.02.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Opalarką, taką do farb? Już to słyszałem, i jak zapytałem się w sklepie czy da się taką opalarką do farb coś zapalić, to się sprzedawcy roześmieli. Napisz proszę o jaką opalarkę chodzi, bo ja się męczę z papierem i drewienkami. tak zwykłą opalarką do farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 14.02.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 bardzo łatwe jest rozpalanie eko groszku opalarką Jak robiłem centralne na miedz to kupiłem sobie palnik i butle. Pieca na eko jeszcze nie mam, ale tym palnikiem by się chyba dobrze rozpalało? PS. mam jeszcze taki dużu palnik do klejenia papy termozgrzewalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 15.02.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 mój mąz ma inny patent: 1) wkłada do paleniska trochę (taka małą łopatkę) węgla drzewnego, 2) polewa to podpałka do grilla, 3) podpala, 4) czeka z minutę, 5) włącza nadmuch, 6) zamyka drzwiczki na około minutę, 7) podaję węgiel do paleniska "ręcznie" - ze sterownika, po jakiś 4 minutach włącza automat i.. 9) piec się pali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.02.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Za Juliana w pażdzierniku płaciłem 430zł/t + 50zł workowanie zat. Teraz cena wynosi 480zł/t. http://www.kwsa.pl/oferta/list.php?PHPSESSID=d57967858f4931bc8bcae90d64662cad&n_szukaj=piekary&submit=Szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebi gosc 15.02.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam. Spytam jaki piec wybrać na ekogroszek.Jestem obecnie w trakcie wyboru pieca na paliwo stałe a potrzebuje ogrzać 143m nowego domu.Będe wdzięczny za info zwrotne jaki piec, jakiej firmy i na jakie parametry musze zwrócić uwagę. Jednocześnie spytam jaki koszt roczny wychodzi przy wykorzystaniu tego rodzaju paliwa.Pozdrawiam Sebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts