Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

[ATTACH=CONFIG]179062[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]179063[/ATTACH]

Panowie taka ilosc cpopiolu czyli 12 litrow ( wiaderko castoramy ) wyszlo ze spalenia u mnie worka 50 kg tej niby Wesolej.

Opal pochodzil ze skladu w Skawinie przy ul. Krakowskiej . ( jest to wylotowka na Krakow ).

A obsluga to nadaje sie co najwyzej do Tarcia chrzanu , a nie do handlu opalem:P

Jegomosc wlasciciel mial tyle wspolnego z WESOLA , co ja z baletem ( a waze raptem 110kg):D

adres podalem ku przestrodze przed zakupem tego syfu!!!

Moze inni " Batmani weglowi " ktorzy czytaja to forum uruchomiom swoje zwoje w mozgu zanim zaczna robic jakies " fiku miku " z eko :stirthepot:.

Panowie zastanowcie sie czy warto , bo nie kazdy klient to debil !!!

Witam !

I słusznie że mówisz gdzie nas oszukują - właśnie o to chodzi na tym forum...ja juś tam nie kupie a miałem na prube coś kupić !

Słuchaj - w Sierczy mają (tak mówią) WESOŁĄ ! - kupiłem 120 kg ( 4 worki) - pali się rewelacyjnie , popiołu z tego było może ...2-3 kg .

Nie wiem jak z kalorycznością , może też przetestujesz - ciekawy jestem twojej opini zanim zakupie na przyszły sezon !?

Pozdrawiam !

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5856335

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a koło mnie otworzył się nowy skład opału... Pan powiedział, że najlepszy groch jaki ma na stanie to jest węgiel Piekary i Bobrek --> Pieklorz?

Świeży skład to i pewnie świeża dostawa. Jak to się pali na chwilę obecną? Warto brać coś na próbę?

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5856390

Czytam wątek bo już planuje zakup węgla na przyszły rok, wchodzę na stronę 198 i czytam wzruszająca opowieśc o uczciwym dziadku i zapewnienia, że ta firma sprzedaje węgiel Wesoła pod nazwą Kazimierz Juliusz bo to krzykliwa nazwa, myśle sobie ok niech już będzie skoro w dobrej intencji sprzedają dobry węgiel pod inna nazwą to jeszcze nic strasznego. Ale wchodze na strone i czytam:

"Oferowany przez nas towar, węgiel GroszekEcoKazimierz

to certyfikowany produkt o potwierdzonej jakości i sprawdzonym źródle. GroszekEcoKazimierz pochodzi tylko i wyłącznie z Kopalni Węgla Kamiennego "Kazimierz-Juliusz" z Sosnowca. Najwyższą na polskim rynku jakość potwierdzają certyfikaty, wydawane do każdej dostawy przez samą kopalnię."

I w tym momencie mnie krew zalewa bo to już nie jest ten sam kaliber, ludzie czy tylko mnie popierd....o czy już imaczej się w tym kraju nie da. Rada dla wnuczka jeśli Twój dziadek nie jest tego świadomy to go poinformuj, że jak sprzedaje wesoła to niech to bedzie wesoła a nie nazwa na którą jest akurat koniunktura i to jeszcze wszystko z certyfikatami bo to już jest zwykłe ...... .To co wcześniej weso la to był Kazimierz i jeszcze na to certyfikat?!!!

Rada dla dobrych składów, załóżmy że Kobra taki prowadzi, sprzedawajcie węgiel pod własną marką, jeśli jet tak jak piszesz Kobra i dbasz o klienta i poświęcasz czas na właściwy dobór przed każdym sezonem. To nazwijcie węgiel Kobra i nic więcej bez podawania skąd tylko parametry i na forum zamiast pochodzenia piszmy o tylko o dobrych składach w okolicy. W przeciwnym razie widzicie co się dzieje co drugi skład sprzedaje teraz wesołą nie długo krowie placki to będzie wesoła.

Edytowane przez Beata&Slawek
https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5856460

Czytam wątek bo już planuje zakup węgla na przyszły rok, wchodzę na stronę 198 i czytam wzruszająca opowieśc o uczciwym dziadku i zapewnienia, że ta firma sprzedaje węgiel Wesoła pod nazwą Kazimierz Juliusz bo to krzykliwa nazwa, myśle sobie ok niech już będzie skoro w dobrej intencji sprzedają dobry węgiel pod inna nazwą to jeszcze nic strasznego. Ale wchodze na strone i czytam:

to certyfikowany produkt o potwierdzonej jakości i sprawdzonym źródle. GroszekEcoKazimierz pochodzi tylko i wyłącznie z Kopalni Węgla Kamiennego "Kazimierz-Juliusz" z Sosnowca. Najwyższą na polskim rynku jakość potwierdzają certyfikaty, wydawane do każdej dostawy przez samą kopalnię."

I w tym momencie mnie krew zalewa bo to już nie jest ten sam kaliber, ludzie czy tylko mnie popierd....o czy już imaczej się w tym kraju nie da. Rada dla wnuczka jeśli Twój dziadek nie jest tego świadomy to go poinformuj, że jak sprzedaje wesoła to niech to bedzie wesoła a nie nazwa na którą jest akurat koniunktura i to jeszcze wszystko z certyfikatami bo to już jest zwykłe ...... .

Rada dla dobrych składów, załóżmy że Kobra taki prowadzi, sprzedawajcie węgiel pod własną marką, jeśli jet tak jak piszesz Kobra i dbasz o klienta i poświęcasz czas na właściwy dobór przed każdym sezonem. To nazwijcie węgiel Kobra i nic więcej bez podawania skąd tylko parametry i na forum zamiast pochodzenia piszmy o tylko o dobrych składach w okolicy. W przeciwnym razie widzicie co się dzieje co drugi skład sprzedaje teraz wesołą nie długo krowie placki to będzie wesoła.

Tu się zgadzam dziadek czy wujek klienta to nie obchodzi -informacja ma być rzetelna.. Swoja droga to dwa sezony temu miałem to nieszczęście i kopiłem węgiel ekoelmy z nadrukiem KJ tyle ze zawartość byłą zupełnie inna.

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5856477

Rada dla dobrych składów, załóżmy że Kobra taki prowadzi, sprzedawajcie węgiel pod własną marką, jeśli jet tak jak piszesz Kobra i dbasz o klienta i poświęcasz czas na właściwy dobór przed każdym sezonem. To nazwijcie węgiel Kobra i nic więcej bez podawania skąd tylko parametry

Dobry Pomysł!

I np taki projekt worków...

1.jpg

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5856505

Witam !

I słusznie że mówisz gdzie nas oszukują - właśnie o to chodzi na tym forum...ja juś tam nie kupie a miałem na prube coś kupić !

Słuchaj - w Sierczy mają (tak mówią) WESOŁĄ ! - kupiłem 120 kg ( 4 worki) - pali się rewelacyjnie , popiołu z tego było może ...2-3 kg .

Nie wiem jak z kalorycznością , może też przetestujesz - ciekawy jestem twojej opini zanim zakupie na przyszły sezon !?

Pozdrawiam !

Witaj Gegus !

Tak jak pisalem wczesniej jakos nie interesowalem sie Wesola ze wzgledu na to co z tym eko sie wyprawia .

Jest to rowniez wina producenta ( kopalni ) , bo nie stara sie zabezpieczyc swojego towaru przed machlojami.

Coz Jaki pan taki kram.:)

Druga sprawa to nie jestem z tych co robia chora konkurencje osoba ktore juz danym towarem zajmuja sie dluzej ( chodzi o KOBRE )

Wydaje mi sie ze spokojnie mozna zaryzykowac wycieczke do Kobry i u niego wziasc towarek ( widzialem u klientow towar od niego )

cenowo , jakosciowo ,i iefekt wyglada na to ze to towar od niego.

Ja narazie zostane przy swoim Bobrku ( Pzedwczoraj dotarla wanna 24 t i suszy sie w suszarni pod dachem).

Cena na kopalni 696,18 tona.

Ale z ta siercza to dobry pomysl na przetestowanie:cool:

Tylko wczesniej chyba wybiore sie do KBRY ze swieconka:D po jak to nazywam " material pogladowy " czyli jakies 50kg .

Bo jak narazie w okolicy to widze ze on tylko kuma temat eko z WESOLEJ.

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5856672

Dzisiaj kupiłem w lokalnym składzie w Sztumie 4 worki ekogroszku waga deklarowana 25 kg, po zważeniu w domu wagi worków były odpowiednie 23kg, 23 kg, 23kg, 23,4 kg. Wychodzi na to ze na 100 kg orżneli mnie na 7,6 kg. Po telefonie do faceta był bardzo zdziwiony :) stwierdził, że wyrówna następnym razem. Mówie następnego razu nie będzie !

Cieszy mnie to, że zaczynacie ważyć worki i głośno mówić o oszukiwaniu klientów - im więcej nas będzie tym szybciej się to skończy - tak trzymać :)

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5856995

I w tym momencie mnie krew zalewa bo to już nie jest ten sam kaliber, ludzie czy tylko mnie popierd....o czy już imaczej się w tym kraju nie da. Rada dla wnuczka jeśli Twój dziadek nie jest tego świadomy to go poinformuj, że jak sprzedaje wesoła to niech to bedzie wesoła a nie nazwa na którą jest akurat koniunktura i to jeszcze wszystko z certyfikatami bo to już jest zwykłe ...... .To co wcześniej weso la to był Kazimierz i jeszcze na to certyfikat?!!!

No niestety większość sprzedających węgiel jest jeszcze marketingowo w 19 wieku, a z drugiej strony są "tanioopałowcy", którzy mają świetny marketing ale kiepski i drogi towar.

Mam nadzieję, że ci z dobrym towarem szybko nadrobią a rynek się ucywilizuje - gdy jako użytkownicy będziemy tego wymagać wtedy to na pewno nastąpi - głosujmy więc za dobrymi składami polecaniem ich tu oraz własnymi portfelami.

ehh - niech pokaże wujkowi, dziadkowi czy komu trzeba co forumowicze [czytaj potencjalni klienci] piszą o podawaniu na stronie niezgodnych z prawdą informacji i niech się ogarną bo tracą zaufanie potencjalnych klientów i masę pieniędzy - klient który już w opisie widzi nieprawdę nie chce ryzykować !

Niech się dziadek/wujek zastanowią dlaczego "tanioopałowcy" sprzedają podły, drogi towar w całym kraju a ludzie to kupują ... niech wejdą na ich stronę i zobaczą jak się robi marketing.

Pomóż im w tym bo inaczej znowu pojawi się jakiś "prestige" który zrobi to za nich zarabiając na tym sporo ...

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5857022

to by był chyba jedyny produkt który można by kupować w ciemno :) najlepsze jest coś co sprawdziło i wybrało wielu

za sprawdzony i pewny groch*, w fajnych workach (nie foliowych), dobrze przesiany, bez zanieczyszczeń itp. plus z pewnego źródła, które nie tylko daje gwarancje ale wie co sprzedaje chyba nie byłoby problemu nawet wyłożyć parę groszy więcej. Taką wersję PREMIUM z pewnością wziąłbym pod uwagę. I pewnie nie tylko ja.

*również sprawdzony w piecu

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5857216

Hmmm czyba wszyscy oszukują z tą wagą.

Kupione w Karenie na próbę 2x30 kg woskowany Wesoła iskra. Załądowane w sobotę po południu do pustego (tylko to co bylo w ślimaku) podajnika. 60kg. Wystarczyło do poniedziałku do 14 tej - 2 dni. 30 kg dziennie to nawet w najgorsze 30 stopniowe mrozy mi nie schodziło na dzień.

Kobra odezwij sie na priwa - wziałbym od ciebie na próbe węgiel a jutro bede przejeżdzał koło wieliczki.

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5857292

Dzisiaj otwarte worki po nocy w ciepłym garażu otwarte mają już po 22,5 więc kolejne 2kg mniej na 4 sztukach. Coś czuję, że zanim zapodam do kotła to będą ważyły po 20 kg :)

Tyson, ewidentnie twój dostawca wziął sobie do serca to co było pisane kilkanaście stron temu, że delikatnie zroszony węgiel ma większą moc. :-)

Musisz docenić jego troskę o twoje dobro! :-)

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5857303

to by był chyba jedyny produkt który można by kupować w ciemno :) najlepsze jest coś co sprawdziło i wybrało wielu

Dodam, że wielu z tych sprawdzających zna się na temacie w przeciwieństwie do wystawiających komentarze typu "szybka dostawa, węgiel pali się dobrze" pod aukcjami i na stronie sprzedawcy.

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5857318

Tyson, ewidentnie twój dostawca wziął sobie do serca to co było pisane kilkanaście stron temu, że delikatnie zroszony węgiel ma większą moc. :-)

Musisz docenić jego troskę o twoje dobro! :-)

Ten sprzedający dba także o interes producentów ślimaków i podajników ;)

https://forum.murator.pl/topic/146355-ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page/202/#findComment-5857322