Akrimka 22.09.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 w tym problem ze chcę workowany - a raz już sam workowałem i dziąkuję za tą przyjemność Ja sobie zrobiłem prosty patencik.. obręcz na trzech nogach, o średnicy wiadra po farbie, moze ciut mniej aby się wiadro u góry wcinało. W wiaderku obciąłem dno, nakładam worek na wiaderko, wkładam na stojak który zaciska się obręczą na wiaderku z workiem i sypię łopatą bez trzymania. Pozniej podnoszę do góry wiaderko i stojak a worek zostaje gotowy do zawiązania. Mogę to postawić na kupie węgla więc nic sie nie wysypuje. A zawiązuję a raczej sklejam zwykłą taśmą pakową POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 22.09.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Ja 2 sezony sam pakowałem i na ten sezon kupiłem już pakowany. Nie chce już się "bawić" w pakowanie. Może i trochę taniej , ale syfu co nie miara jest przy pakowaniu i naprawdę robota mocno nie wdzięczna i męcząca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek57 22.09.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Witam.Kupował ktoś w składzie:http://www.ekogroszekslaskie.pl/Jaki wybrac: KWK Wesoła 28 MJ/kg 3-6% 750 złKWK Kazimierz - Juliusz 27 MJ/kg 3-6% 750 złZG Piekary (Pieklorz) 26 MJ/kg 4-7% 750 złChwałowice 720zl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andmat 24.09.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 A kupował może ktoś ten w promocyjnej cenie z Castoramy?.Wychodzi niecałe 700 zł tona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 24.09.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 A kupował może ktoś ten w promocyjnej cenie z Castoramy?.Wychodzi niecałe 700 zł tona... Dobre pytanie, też się zastanawiałem co to za wynalazek ale nie odważyłem się kupić choć jeden worek, może ktoś już próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 25.09.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Ja w Casto już wody nie kupuję. Za tę cenę mam z dostawą do domu węgiel pewnej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 25.09.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 A kupował może ktoś ten w promocyjnej cenie z Castoramy?.Wychodzi niecałe 700 zł tona... Jeżeli masz na myśli ten po 629 (tani opał "zielony") to o czym tu dyskutować? to czeski węgiel i tyle. Sam jeszcze palę czeskim (ledvice po ok. 500zł/tona), ale wsypałem już ostatni worek . Na lato był dobry ale syfi niesamowicie. Mam komin gorszy po lecie niż po całej zimie - do czyszczenia (grzałem głównie ekoretem, kilka worków chwałowic i kilka jakiegoś polskiego z marketu majster. Jak na czeski jest za drogi. Jeżeli jest jeszcze jakiś inny to napisz jaki. Napewno masz w okolicy jakiś skład gdzie w zbliżonej cenie kupisz chwałowice lub piasta. Nie jestem specem w tej materii ale każdy jeden polski węgiel będzie lepszy od czeskiego. A ten sam węgiel w tej cenie to nawet na allegro dostaniesz z dostawą pod dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 25.09.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 ja całe lato paliłem pieklorzem, teraz testuje ekoret ale latem to ciężko jakąś różnicę zobaczyć, zresztą narazie worek wsypałem jeden. Jaka według was jest różnica pomiędzy ekoretem a pieklorzem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 25.09.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Dobre pytanie, też się zastanawiałem co to za wynalazek ale nie odważyłem się kupić choć jeden worek, może ktoś już próbował Było już o tym wiele razy. Sam w zeszłym roku nabrałem się na reklamę i kupiłem całą tonę Obsługa super, worki z gustownym nadrukiem i w miarę porządne, dostawa 24/48h. Ogólnie marketing z wyższej półki. I na tym pozytywy się kończą. W środku błoto, zwykły czech. Moc standardowa ale syfi niestandardowo. Nigdy więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 25.09.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Vaster, nie masz racji. Piszesz - każdy jeden polski węgiel, tymczasem jest masa polskich węgli, które w piecu z podajnikiem po prostu się nie spalą. A czech - owszem, syfi i leci jak słoma, ale spali się zawsze. Żeby było jasne - nie jestem zwolennikiem czecha, nie używam ani nie sprzedaję. Ale trzeba sobie zdawać sprawę, ze bardzo dobry węgiel, typu np. Staszic czy Wujek w retorcie będzie gorszy od czecha, pozbawi użytkownika komfortu, snu i kasy a kocioł przerobi na maszynkę do produkcji koksu. Pablomoc, jak Pieklorz z Piekar ( a innego już nie ma ) a Ekoret uczciwie zrobiony to różnic wielkich nie będzie. Podobna wartość opałowa, popiół i spiekalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 25.09.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Też latem miałem jakieś resztki Wesołej i Piekar. Z polecania testowałem też cuda z Leroya Pisałem już o tym wcześniej... Mi na lato idealnie przypasował Retopal (przynajmniej tak to u mnie nazwali;) ). Drobniutki, takie bryłki max. 1-2cm bez miału - jakby odsiany. Super się pali, dopala i długo trzyma żar. A cena praktycznie taka jak za magię z castoramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 25.09.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Vaster, nie masz racji. Piszesz - każdy jeden polski węgiel, tymczasem jest masa polskich węgli, które w piecu z podajnikiem po prostu się nie spalą. A czech - owszem, syfi i leci jak słoma, ale spali się zawsze. Żeby było jasne - nie jestem zwolennikiem czecha, nie używam ani nie sprzedaję. Ale trzeba sobie zdawać sprawę, ze bardzo dobry węgiel, typu np. Staszic czy Wujek w retorcie będzie gorszy od czecha, pozbawi użytkownika komfortu, snu i kasy a kocioł przerobi na maszynkę do produkcji koksu. Pablomoc, jak Pieklorz z Piekar ( a innego już nie ma ) a Ekoret uczciwie zrobiony to różnic wielkich nie będzie. Podobna wartość opałowa, popiół i spiekalność. No tak ale raczej miałem na myśli węgiel który powszechnie jest dostępny jako ekogroszek. Ze Staszicem czy Wujkiem się nie spotkałem nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 25.09.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Wiesz, ekogroszek to już zaczyna się robić taki trochę przeżytek dla dinozaurów ze starymi retortami fajkowymi. Coraz więcej palaczy wykorzystuje możliwości swoich palników i używa groszków i miałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 25.09.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Wiesz, ekogroszek to już zaczyna się robić taki trochę przeżytek dla dinozaurów ze starymi retortami fajkowymi. Coraz więcej palaczy wykorzystuje możliwości swoich palników i używa groszków i miałów. Dziwisz się??? CENA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 25.09.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Nie tylko się nie dziwię, ale nawet pochwalam. Po to się kupuje palniki na opał 0 - 32 żeby z nich korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andmat 25.09.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Czyli co warto czy nie?" Kupował ktoś może i sprawdzał jak to się pali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 26.09.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Pablomoc, jak Pieklorz z Piekar ( a innego już nie ma ) a Ekoret uczciwie zrobiony to różnic wielkich nie będzie. Podobna wartość opałowa, popiół i spiekalność. Wczoraj wsypałem kolejny worek ekoreta i czasowo starczył mi na tyle samo co pieklorz, nie widzę żadnej różnicy a różnica w cenie 80 zł na tonie, oba groszki w papierowych workach i suche Ciekawe jak się sprawdzi zimą. Grzejecie już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 26.09.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Czyli co warto czy nie?" Kupował ktoś może i sprawdzał jak to się pali? idzie jak świeże bułeczki, byłem ostatnio w casto i gość tak załadował tym przyczepkę że aż jęczała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 26.09.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Ale to nie jest tak, że to jest zły węgiel a po wrzuceniu do pieca całość gaśnie. Przeciwnie. Pali się dobrze i szybko. Zero spieków ale dużo popiołu i syfu w piecu. Ja też w zeszłym roku myślałem, ze zrobiłem dobry interes kupują to za 650zł w sytuacji gdzie wszyscy brali węgiel po 850zł. Ten węgiel po prostu nie jest wart tej ceny. To tak jakby ktoś zapakował Wesołą w trendy worki i sprzedawał po 1200PLN. Proponuję kupić 2-3 worki na próbę zanim zapakujesz w Casto całą przyczepę Ja też nie wierzyłem póki nie spróbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 26.09.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 czyszczenie pieca nie należy do przyjemności tak więc dziękuję, druga sprawa to nienawidzę błota w workach, wole suchego pieklorza w papierowych niska kaloryczność to i więcej tego idzie może bym kupił faktycznie ze 3 worki żeby się przekonać ale ciężko mi się zebrać na takie doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts