robertokot25 25.11.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Odpiszę we właściwym wątku i tam proszę pisać na temat problemów z ustawieniami: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?229592-ustawienia-sterownika-na-ekogroszek/page14 To piszesz w tym wątku że Wesoła aż tak się popsuła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 25.11.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Pytanie odnośnie Bartex-u jak wam się podoba groszek? Ja kupiłem silver i nie jest źle ale zastanawiam się nad rubinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.11.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 To piszesz w tym wątku że Wesoła aż tak się popsuła?? Niestety - końcówka ostatniej dostawy była bardziej spiekalna i z łupkami. Ja ją spalam bez problemu, ale początkującym nie polecam. Gdy przyjedzie kolejna dostawa z nowej ściany w Grudniu najpierw ją przetestuję i dam znać czy warto ją kupić bo może się nadawać np. tylko na obrotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 26.11.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) Wczoraj w koncu zapaliłem palnik, nie chce mi się latać i dokładac ciągle odpadowe drewno z budowy. Polecam wszytkim którzy mają Brucerowate palniki uszczelnienie dokładne. Musiałem zmniejszać obroty dmuchawy bo tak mi mocno wiało po uszczelnieniu. Ja dodtkowo wsunąłem szamotkę w palnik celem zmniejszenia i żakleiłem po dwa pionowe otwory o raz dzuurki za szamotką od strony podajnika. Puki co zeszłorczny ekoret pali się super. Edytowane 26 Listopada 2014 przez Akrimka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmo1970 26.11.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) Pytanie odnośnie Bartex-u jak wam się podoba groszek? Ja kupiłem silver i nie jest źle ale zastanawiam się nad rubinem. Spaliłem w tym roku już pół tony Rubina. Nie mam porównania z Silverem. Spala się dobrze, tylko dużo popiołu w postaci kruchych "kalafiorów". Edytowane 26 Listopada 2014 przez gizmo1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclear 26.11.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Mam pytanie, czy ktoś z Was sprawdzał wagę worków z Bartexu?Czy ważą tyle ile powinny?Ja rok temu brałem u nich 8 ton i były mocno niedoważone, ale muszę zamówić kolejną dostawę.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gmaj22 26.11.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) Niestety - końcówka ostatniej dostawy była bardziej spiekalna i z łupkami. Ja ją spalam bez problemu, ale początkującym nie polecam. Gdy przyjedzie kolejna dostawa z nowej ściany w Grudniu najpierw ją przetestuję i dam znać czy warto ją kupić bo może się nadawać np. tylko na obrotówki. Tak sie sklada, ze chyba na ta koncowke trafilem... Zaczalem wlasnie testowac ten groszek i najlepsze efekty osiagam przy maksymalnie z mozliwych rozciagnietym podawaniu i jak najmniejszym nadmuchu. Obecnie mam 3 sek / 87 sek, wiatr 35 % a i tak dobija do zadanej 60 C. Temp. spalin ok. 90 C. Poczekam do rana, byc moze obnize wiatr do 34%, bo wczoraj dokladnie wyczyscilem palnik, komore dolotowa i wkleilem na nowo korone. Probowalem z przytkaniem dosuszania, ale wypalalo w srodku palnika spory krater. @mclear. U mnie Bartex Rubin, od miesiaca pod wiata w workach jutowych. Waga trzech losowych workow: 25,1 kg, 24,8 kg, 24,6 kg. Edytowane 26 Listopada 2014 przez gmaj22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal84 27.11.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Pytanko, czy ktoś z Was pali Wesołą z Bartexu kupioną w tym roku i zauważył coś dziwnego w porównaniu np. do Wesołej z tamtego roku? Ja mam dziwne wrażenie że dostałem jakiś całkiem inny węgiel zapakowany w worki z napisem GOLD. Jak w zeszłym roku na podtrzymaniu wytrzymywał ok 45min tak teraz na więcej niż 25min gaśnie, popiół też nie jest taki sam, z jednego worka jest sypki z innego zostają kawałeczki węgla, nie wiem czy to jakieś różne rodzaje ekogroszku czy co jest grane. Ktoś też zauważył coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 27.11.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 suspenser napisał wyżej że Wesoła to teraz paść i losowa jakosć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.11.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Tak sie sklada, ze chyba na ta koncowke trafilem... Zaczalem wlasnie testowac ten groszek i najlepsze efekty osiagam przy maksymalnie z mozliwych rozciagnietym podawaniu i jak najmniejszym nadmuchu. Obecnie mam 3 sek / 87 sek, wiatr 35 % a i tak dobija do zadanej 60 C. Temp. spalin ok. 90 C. Poczekam do rana, byc moze obnize wiatr do 34%, bo wczoraj dokladnie wyczyscilem palnik, komore dolotowa i wkleilem na nowo korone. Probowalem z przytkaniem dosuszania, ale wypalalo w srodku palnika spory krater. @mclear. U mnie Bartex Rubin, od miesiaca pod wiata w workach jutowych. Waga trzech losowych workow: 25,1 kg, 24,8 kg, 24,6 kg. Szkoda, że tak późno mi to jeden z klientów zgłosił bo bym wcześniej ją wstrzymał tylko do obrotówek. W każdym razie u mnie przy podawaniu 2 s wypala się ładnie, i ostatnią tonę zostawiłem sobie. Za kilka dni przetestuję rosyjski a potem porównawczo Jaret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 27.11.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Pytanko, czy ktoś z Was pali Wesołą z Bartexu kupioną w tym roku i zauważył coś dziwnego w porównaniu np. do Wesołej z tamtego roku? Ja mam dziwne wrażenie że dostałem jakiś całkiem inny węgiel zapakowany w worki z napisem GOLD. Jak w zeszłym roku na podtrzymaniu wytrzymywał ok 45min tak teraz na więcej niż 25min gaśnie, popiół też nie jest taki sam, z jednego worka jest sypki z innego zostają kawałeczki węgla, nie wiem czy to jakieś różne rodzaje ekogroszku czy co jest grane. Ktoś też zauważył coś podobnego? Ja też kupiłem wesołą tylko nie Bartex-ie i też jest całkiem inna niż od tego samego producenta z zeszłego roku (dokładnie tak samo zachowuje się w podtrzymaniu). Nie koniecznie jest gorszy (muszę poczekać na ujemne temperatury i porównam spalanie/wykresy), jak kupowałem czeski to w podtrzymaniu wytrzymywał jeszcze dłużej niż wesoła a wiadomo jaką ma kaloryczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 27.11.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 A jak mają się Chwałowice w tym roku? Bo w zeszłym sezonie były OK.Testował ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 27.11.2014 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Zyzolek było pisane tutaj niedawno. Kobra też brał od jakiegoś kolegi i pisał że kiszka była z tym węglem.Latem wiem że był ok, jesienią kto kupił narzeka, w wątku o RBR kolega szczudło też na niego trafił i ma problemy ze spiekaniem, tutaj też coś czytałem na ten temat.Ja Chwałowic nie sprzedaję od 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron11 28.11.2014 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Pytanko, czy ktoś z Was pali Wesołą z Bartexu kupioną w tym roku i zauważył coś dziwnego w porównaniu np. do Wesołej z tamtego roku? Ja mam dziwne wrażenie że dostałem jakiś całkiem inny węgiel zapakowany w worki z napisem GOLD. Jak w zeszłym roku na podtrzymaniu wytrzymywał ok 45min tak teraz na więcej niż 25min gaśnie, popiół też nie jest taki sam, z jednego worka jest sypki z innego zostają kawałeczki węgla, nie wiem czy to jakieś różne rodzaje ekogroszku czy co jest grane. Ktoś też zauważył coś podobnego? Kupiłem w tym tygodniu dwa worki Wesołej z najnowszej dostawy u mnie na lokalnym placu i muszę powiedzieć , ze pali się bardzo dobrze zero spieków i popiołu mniej jak w poprzednim. Jedyne co to zauważyłem, że szybciej się trochę spala ale to kwestia , że muszę podać 8 s a nie 6 s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 28.11.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Zyzolek było pisane tutaj niedawno. Kobra też brał od jakiegoś kolegi i pisał że kiszka była z tym węglem. Latem wiem że był ok, jesienią kto kupił narzeka, w wątku o RBR kolega szczudło też na niego trafił i ma problemy ze spiekaniem, tutaj też coś czytałem na ten temat. Ja Chwałowic nie sprzedaję od 2011. Kurde, a ja właśnie kupiłem 3 tony Chwałowic workowanej po 750zł z transportem. W zeszłym roku miałem 2 tony z tego samego składu i były OK. Jak będzie kicha to będziemy mieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 28.11.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Dzisiaj w moim śmietniku znalazłem taką oto ciekawą ulotkę wraz z 3 workami na popiół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 28.11.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Dzisiaj w moim śmietniku znalazłem taką oto ciekawą ulotkę wraz z 3 workami na popiół A jakie te worki, tzn. z czego wykonane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 28.11.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 plastic fantastic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 28.11.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 plastic fantastic Ciekawe jak się zachowają po użyciu... próbowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 28.11.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Ciekawe jak się zachowają po użyciu... próbowałeś ? Hmm jeszcze nie, pewnie polecą balonem do nieba i uwolnią pozytywną energię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts