robertokot25 26.03.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Wpisz poprawnie grupatrust a nie grupatust heh ... dzięki powieliłem błąd : http://sklep.grupatrust.pl/pl/i/Kontakt/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 30.03.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Jak myślicie, będą jeszcze spadki cen ekogroszku w sklepach internetowych? bo w marcu już lekko poszły w dół... jakie są wasze obserwacje? pytanie głównie do tych co kupują w ten sposób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 31.03.2015 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Obecnie palę ekogroszkiem z zapasu z zeszłego sezonu (kupiony w 2013r). Podobno to Chwałowice. Nie tak dawno skończyłem palić miałem , podobno Piastem 24MJ (choć raczej wątpie że to był taki opał , bo sklejał się , spiekał , koksował , masakra , a podobno Piast takich "właściwości" nie ma , wiec jakiś trefny opał mi sprzedali , ta sama firma co sprzedała mi ten z Chwałowic , wiec nie wiadomo co faktycznie mam ..) Ale wracając do termatu ... Przy paleniu miałem miałem cały pełny popielnik po 2-4 dniach palenia. Ekogroszkiem palę chyba już ponad tydzień i w popileniku bardzo mało popiolu ...Idealny nie jest , ale patrząc na jego ilość to jestem mocno zszokowany , bo przy miale popiołu było baaardzo dużo .. Nie wiem czy każdy miał "produkuje" tyle popiołu , czy może mój był jakiś "trefny" , ale porównania nie ma ... Chyba do miału już nie wrócę , bo po prostu mi się nie opłaca ...U mnie miał pakowany kosztuje prawie 600zł a za niecałe 700zł można mieć już ekogroszek ruski ..Miał musi być idealnie suchy , a jak trafi się jakiś problematyczny to też ciężej go spalić niż ekogroszek. Szczerze mówiąc za "oszczędność" z 100zł na tonie to się nie opłaca. U mnie było dużo więcej popiołu i dużo więcej pracy niż przy ekogroszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 01.04.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 W okresie przejściowym trudniej o dokładne spostrzeżenia,kocioł dość szybko dochodzi do zadanej. Mam też miał z Piasta 25MJ/kg i w porównaniu wychodzi na korzyść groszku. Power jest i spokojnie w każdą zimę można ogrzewać chałupę. Jak dopytywałem o wiarygodność odsyłali do ciepłowni miejskiej,gdzie są dostępne wyniki pomiaru,robią tam odbiorcy hurtowi. Ważne jest również to,że zawiera o 40% mniej siary niż nasz węgiel. Jaki masz piec? Kupiłem 1tonę na próbę i jest całkiem ok-jedyne co to może muszę zmienić ustawienią pod niego bo tworzy taką jakby koronę na palniku czasami całkiem sporą. Co trzeba by zmienić? Teraz mam automat retortowy ecoal-Ekouniwersal 17kw.Węgiel przyszedł suchy - kolor swiecąca i matowa mieszanka ekogroszku dość drobnego -podajnik pracuje ciszej niż zwykle na wesołej.Popiół raz na 3-4 dni. Jawrob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolanin 01.04.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Jaki masz piec? Kupiłem 1tonę na próbę i jest całkiem ok-jedyne co to może muszę zmienić ustawienią pod niego bo tworzy taką jakby koronę na palniku czasami całkiem sporą. Co trzeba by zmienić? Teraz mam automat retortowy ecoal-Ekouniwersal 17kw.Węgiel przyszedł suchy - kolor swiecąca i matowa mieszanka ekogroszku dość drobnego -podajnik pracuje ciszej niż zwykle na wesołej.Popiół raz na 3-4 dni. Jawrob Mam kocioł od Witkowskiego 25kW z dużą ekoenergią i zwykły sterownik Titanic. Paliłem tylko na próbę w proporcji 1:10 (takie same ustawienia jak do miału) 6s podawanie 60s przerwa dmuchawa na 5 biegu z 12,przysłona całkowicie otwarta podtrzymanie 15min. dmuchawa w podtrzymaniu na 10s podawanie paliwa w podtrzymaniu 6s co 15min.(krotność 1) trochę popcornu było ale mnie to nie przeszkadza ważne,że był dopalony węgiel i temp. spalin podczas pracy kotła na właściwym poziomie tzn. 115-140*C w zależności od stopnia zabrudzenia wymiennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 01.04.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Jaki masz piec? Kupiłem 1tonę na próbę i jest całkiem ok-jedyne co to może muszę zmienić ustawienią pod niego bo tworzy taką jakby koronę na palniku czasami całkiem sporą. Co trzeba by zmienić? Teraz mam automat retortowy ecoal-Ekouniwersal 17kw.Węgiel przyszedł suchy - kolor swiecąca i matowa mieszanka ekogroszku dość drobnego -podajnik pracuje ciszej niż zwykle na wesołej.Popiół raz na 3-4 dni. Jawrob Brałeś ten za 695zł ENERGO z Grupy Trust? podobno miał nie spiekać... ale jak robi się koronka dookoła retorty - czyli ma tendencje do sklejania... podobnie jak przy retopalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 01.04.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Brałeś ten za 695zł ENERGO z Grupy Trust? podobno miał nie spiekać... ale jak robi się koronka dookoła retorty - czyli ma tendencje do sklejania... podobnie jak przy retopalu Tak ale jest taka biała i jak się nią trąci rozsypuje sie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 01.04.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Tak ale jest taka biała i jak się nią trąci rozsypuje sie.. przy retopalu też była bardzo krucha ta koronka.. ale było to dosyć irytujące... żadne zmiany ustawień nic nie pomogły na to zjawisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morfi84 03.04.2015 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Już wiem dlaczego wesoła się pogorszyła, jedna ściana w zeszłym roku została zamknieta przez wypadek.Udało mi się dorwać wesołą z tej ściany i jest duża różnica, rozmawiałem też z właścicielem składu i rozmawiałem na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 04.04.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Jak myślicie, będą jeszcze spadki cen ekogroszku w sklepach internetowych? bo w marcu już lekko poszły w dół... jakie są wasze obserwacje? pytanie głównie do tych co kupują w ten sposób... Co prawda nie internetowo ale coś jest na rzeczy bo u mnie na składzie jaret z 710 potaniał do 650. Ten sam bo identycznie się pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 05.04.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Już wiem dlaczego wesoła się pogorszyła, jedna ściana w zeszłym roku została zamknieta przez wypadek. Udało mi się dorwać wesołą z tej ściany i jest duża różnica, rozmawiałem też z właścicielem składu i rozmawiałem na ten temat. Mam Wesołą z Bartexu z zeszłego roku i faktycznie widać że to inny eko...Teraz mam z Bio-polu Wesołą- eko jest delikatnie wilgotny ,fajnie bo się nie kurzy waga ok 24,8 worek więc ok- co do zachowania na palniku:znów mała koronka lecz spieki mocniejsze jak ENERGO z Grupy Trust ale popiołu b.mało-moc jednak jakby mniejsza od Wesołej Bartexu z zeszłego roku więc info o innej ścianie chyba prawdziwe..Jednak cena za jaką kupiłem ten eko 780 zł jest ok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 05.04.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Mam Wesołą z Bartexu z zeszłego roku i faktycznie widać że to inny eko...Teraz mam z Bio-polu Wesołą- eko jest delikatnie wilgotny ,fajnie bo się nie kurzy waga ok 24,8 worek więc ok- co do zachowania na palniku:znów mała koronka lecz spieki mocniejsze jak ENERGO z Grupy Trust ale popiołu b.mało-moc jednak jakby mniejsza od Wesołej Bartexu z zeszłego roku więc info o innej ścianie chyba prawdziwe..Jednak cena za jaką kupiłem ten eko 780 zł jest ok ... Tą Wesoła z Bio-pol brałeś na miejscu że taka cena? bo wysyłkowo drożej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IgnacC 06.04.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Co prawda nie internetowo ale coś jest na rzeczy bo u mnie na składzie jaret z 710 potaniał do 650. Ten sam bo identycznie się pali. Od 1 kwietnia Jaret na Sobieskim 456zł z VAT. Potaniał już drugi raz w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.04.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 http:// http://www.wiadomosci24.pl/artykul/w_obronie_gornikow_324697.html Trafiłem na dość ciekawy artykuł. Być może już to czytaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 06.04.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Tekst dość długi Prawdy w nim może i coś jest ale nie poparto jej żadnymi wiarygodnymi źródłami. Do pewnego momentu jako tako pozytywnie do niego podchodziłem ale gdy przeczytałem, że Rosja zasypuje polski rynek coraz większa ilością swojego niskojakościowego węgla to już mi przeszło Pomijam to, że czepianie się tego, że państwo oddaje górnictwu mniej niż dostało od niego w postaci różnych podatków to żałosny argument. Ja jako zwykły Kowalski też nie dostaje od państwa więcej niż mu oddaje, więc co ? też mam wyjść na ulicę ? Zgodzę się natomiast z kwestią podspółek, słupów itp. związanych z pracownikami wyższego szczebla, które kradną pieniądze nas wszystkich. Niestety taka zaraza jest wszędzie i wiąże się ona z chyba polska mentalnością, czyli kombinuj czy tez kradnij póki możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 07.04.2015 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam! Zamówiłem dzisiaj 2 tony w Rastarze, parę osób tu o nich pisało raczej w pozytywnym świetle. 1 tonę ekomiału - http://sklep.rastar.pl/11-ekomial-produkowany-i-workowany-przez-rastar-sp-z-oo.html 1 tonę groszku - http://sklep.rastar.pl/15-ekogroszek-ekoret-wegiel-do-kotlow-niskoemisyjnych.html Zobaczymy kiedy przyjdzie i w jakim "stanie". Mam nadzieję że to już na przyszły sezon Większość tego sezonu paliłem groszkomiałem z Kareny ale obecna cena wg mnie jest za wysoka. Podzielę, się wrażeniami przy najbliższej okazji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 08.04.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Brał ktoś może ekogroszek w Medexie? warto? :http://www.wegielna5.pl/sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 08.04.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Brał ktoś może ekogroszek w Medexie? warto? : http://www.wegielna5.pl/sklep pisałem w tym poście i następnym http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164725-Ranking-paliwa-typu-ekogroszek&p=6803921&viewfull=1#post6803921 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 08.04.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam! Zamówiłem dzisiaj 2 tony w Rastarze, parę osób tu o nich pisało raczej w pozytywnym świetle. 1 tonę ekomiału - http://sklep.rastar.pl/11-ekomial-produkowany-i-workowany-przez-rastar-sp-z-oo.html 1 tonę groszku - http://sklep.rastar.pl/15-ekogroszek-ekoret-wegiel-do-kotlow-niskoemisyjnych.html Zobaczymy kiedy przyjdzie i w jakim "stanie". Mam nadzieję że to już na przyszły sezon Większość tego sezonu paliłem groszkomiałem z Kareny ale obecna cena wg mnie jest za wysoka. Podzielę, się wrażeniami przy najbliższej okazji. Pozdrawiam Super czekam na opinię. Ekomiał już miałem i wg mnie to jest to samo co groszkomiał kareny. Ten nowy groszek 24 MJ też odpowiada nowości z Kareny za 730 zł w promocji, pewnie też będzie to to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.04.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Pytanko ... W Truscie mają w promocji ruski ekogroch Energo pakowany niby 26MJ za 705zł. Cena więc naprawdę dobra (z transportem) ...Pisałem do tej firmy i niby wszystko robią pod zadaszeniem (produkcja , pakowanie i magazynowanie) i jest suchy ... Tyle że nie do końca mi się chce w to wierzyć , bo temperatry jakie były raczej nie sprzyjały bardzo szybkiemu wysychaniu , więc zapewne opał może nie jest mokry ale zapewne jest wilgotny , bo nie chce mi sie wierzyć w jego suchość ... Nie ukrywam że opał mi nie jest potrzebny a jest potrzebny na następny sezon ... Zawsze opał kupowałem latem , ale teraz oferta ciekawa i nie wiem czy wart okupić już teraz czy ... spokojnie czekać do czerwca ... Jak sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts