edgar184 19.04.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Też miałem o to pytać, i jeszcze czy jest warta swojej ceny wedle deklarowanych parametrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 19.04.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 w opisie jest że to Piast więc bez szału.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 19.04.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Tzn że to jedni i ci sami sprzedawcy? Dzwonił do mnie facet z Kareny zainteresowany sprawą ich worków u konkurencji... Bardzo go to zaciekawiło. To dwie konkurujące firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edgar184 19.04.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 A to były oryginalne nie ruszone worki, czy roztargane(rozpakowane), a później użyte jako podkładki na paletę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 19.04.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Testowałem ostatnio 2 worki Wesołej (50kg) i było prawie pół popielnika koksu przy bardzo malutkim nadmuchu.... wątpię aby Chwałowice z dnia na dzień rozwiązły problem kiepskiej jakości naszego drogiego ekogroszku.... chyba że wydobyli perpetuum mobile Dlatego uważam że nie ma sensu kupować niczego bardziej kalorycznego powyżej 23MJ , no może MAX 25MJ. Czym opał bardziej kaloryczny tym w większości bardziej problematyczny i ,,,, droższy ... Osobiście uważam że starczy opał 21-23Mj na cały sezon grzewczy , nawet na taki w hardcorowymi temp. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 19.04.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Dlatego uważam że nie ma sensu kupować niczego bardziej kalorycznego powyżej 23MJ , no może MAX 25MJ. Czym opał bardziej kaloryczny tym w większości bardziej problematyczny i ,,,, droższy ... Osobiście uważam że starczy opał 21-23Mj na cały sezon grzewczy , nawet na taki w hardcorowymi temp. ... Czyli Jaret lub rusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 19.04.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Co by w temacie,na mojej ulicy,jakieś 20 domów,oprócz typowych syfiarzy,łyka ten sam ekosyf z jednego źródła,nazwy nie podam ale koszt to 930zł i żaden nie narzeka. Kto bogatemu zabroni ? Ja od 4 lat nie kupiłem opału droższego (pakowanego niż 800zł) i ten za 800zł uważałem że już jest za drogi ... A tak paliłem opałem za 600-700zł. Na następny sezon będę zapewne brał ruska za 700zł z transportem (kurier) ... Dodatkowo zamiast marudzić poszedłbyś do sąsiadów i nauczył ich poprawnie spalać opał. Miałbyś czyste parapety i skończyłby sie smród .. A tak jęczysz i narzekasz jak stara przekupa , zamiast ruszyć tyłek i zrobić coś dla środowiska , dla siebie i twoich sąsiadów .,.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 19.04.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 A to były oryginalne nie ruszone worki, czy roztargane(rozpakowane), a później użyte jako podkładki na paletę? Raczej nowe, bo nie było śladu żeby były jakieś rozrywane. Jeden był w kawałkach a trzy czy cztery w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 19.04.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Raczej nowe, bo nie było śladu żeby były jakieś rozrywane. Jeden był w kawałkach a trzy czy cztery w całości. no to będzie awantura .....hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 19.04.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Kto bogatemu zabroni ? Ja od 4 lat nie kupiłem opału droższego (pakowanego niż 800zł) i ten za 800zł uważałem że już jest za drogi ... A tak paliłem opałem za 600-700zł. Na następny sezon będę zapewne brał ruska za 700zł z transportem (kurier) ... Dodatkowo zamiast marudzić poszedłbyś do sąsiadów i nauczył ich poprawnie spalać opał. Miałbyś czyste parapety i skończyłby sie smród .. A tak jęczysz i narzekasz jak stara przekupa , zamiast ruszyć tyłek i zrobić coś dla środowiska , dla siebie i twoich sąsiadów .,.. \ co byś kupił na tę chwilę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.04.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 minertu. Proszę . Powiedz tak bezinteresownie. Czy Chwałowice obecnie nprawdę są takie bezkonkurencjjne? Jestem na etapie kupna na nastepny sezon i myślę o Piekarach i Wesołej. Co Ty na to? Pozdrawiam. Wesoła na razie się nie nadaje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.04.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Pali się dużo lepiej od wesołej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 19.04.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 \ co byś kupił na tę chwilę ? Na tą chwilę to nic , bo boję się że trafi mi się mokry Ja zawsze kupuje w lato ,bo wtedy chyba największa szansa na suchy. Ale raczej w tym roku nie kupię z lokalnego składu (oszukali mnie na wadze , a i sam opał wątpie aby był tym czym miał być) , ale zapewne będzie to rusek. Myślę że wezmę z trusta (opał Energo 26MJ) , albo z Rastara (jakiś tam opał 24MJ - chyba ten Piast) Cena niemalże identyczna (trochę więcej niż 700zł z transportem) Ale czekam do lata , bo zapasy opału jeszcze mam (z przed 2 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalfred 19.04.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Wesoła na razie się nie nadaje ... A jakie masz zdanie o Piaście, czy Piekarach? Lub też o Sobieskim. Dostałem bardzo obiecujące oferty i stąd moje pytanie do znawców tematu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 19.04.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 w tym roku miałem 4 worki żółtej kareny i to był najlepszy groch jaki mi się trafił. chętnie bym zamówił zapas na przyszłą zimę, tylko ta cena jest za mocna. poczekam do lipca to może spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.04.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 w tym roku miałem 4 worki żółtej kareny i to był najlepszy groch jaki mi się trafił. chętnie bym zamówił zapas na przyszłą zimę, tylko ta cena jest za mocna. poczekam do lipca to może spadnie. Zawsze tanieje na koniec sezonu.Jak się zaczyna to drożeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 19.04.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Zawsze tanieje na koniec sezonu.Jak się zaczyna to drożeje. czyli rozumiem , że teraz są najlepsze ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.04.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Powinny być choć patrząc na pogodę może ona być wykorzystana do utrzymania ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mn268 19.04.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Od kilku lat palę Sobieskim. Nic mi się nie spieka i jest ok. 3 miesiące temu na próbę wziąłem 4 worki Piasta miał 25, i też ładnie mi się palił, byłem zadowolony. Bez żadnych spieków. Kaszpir007 nie ma miału Piast 24 ! Zdjęcia groszek Sobieski na spp Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez mn268 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.04.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 A jakie masz zdanie o Piaście, czy Piekarach? Lub też o Sobieskim. Dostałem bardzo obiecujące oferty i stąd moje pytanie do znawców tematu. Pozdrawiam. Piekary są ok, tylko drogie, Piasta ani Sobieskiego nie testowałem to się nie wypowiadam - może ktoś inny podpowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts