miet55 15.12.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 w którym miejscu zasobnika zrobić ten otwór? Wczoraj wyjąłem zaślepkę gumową (otwór 20mm) i jak na razie nic nie dymi. Może to o czym opisywałem wcześniej działo się dlatego, ze króciec dla "strażaka" jest na samym dole. Zbiornik się osuszył ale jest obecnie tylko nieznaczna ilość groszku. O dalszych rezultatach poinformuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.12.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 w którym miejscu zasobnika zrobić ten otwór? Ja zrobiłem pod samą górą w rogu.Od rantów jakieś 3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zębaty 15.12.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Witam ! Błękitny węgiel - czy ktoś z Was palił tym cudem w swoim kotle z podajnikiem , nadaje się ? - w Krakowie rozdają na próbę ponoć " za darmo" po 1,5 do 2 ton w celu sprawdzenia efektów ! Co o tym myślicie ? To może być Varmo. http://www.varmo.com.pl/index.php Ktoś ,kiedyś pisał na forum,że to paliwo dostaje samozapłonu. Edytowane 15 Grudnia 2015 przez zębaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 15.12.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 To może być Varmo. Chyba jednak chodzi o to: http://www.fakt.pl/slask/blekitny-wegiel-oczysci-miasta,artykuly,597150.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.12.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 To może być Varmo. http://www.varmo.com.pl/index.php Ktoś ,kiedyś pisał na forum,że to paliwo dostaje samozapłonu. To nie Varmo tylko odgazowany węgiel - taki nowoczesny koks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zębaty 16.12.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Czy ktoś z was spalał ekogroszek "Czarną Perłę" i "Ekstra" z Energo.Chodzi mi o skalę poròwnawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegus37 16.12.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 To nie Varmo tylko odgazowany węgiel - taki nowoczesny koks. ....a da się tym palić w moim Ogniwo eko 15 KW ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.12.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 ....a da się tym palić w moim Ogniwo eko 15 KW ??? Podejrzewam, że nie bo ma za wysoką spiekalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 17.12.2015 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 No i ostatnia partia czarnej perły poszła. Po spaleniu 9 porcji: pali się dość dobrze, piec czysty, sporo popiołu, czasem spieki, ale sporadycznie 900 kg, poszło w 2 miesiące 15,5kg/d / 2,8kW / 10 pln dzień co do popiołu przy takim przemiale nie było to nadmiernie uciążliwe, w końcu znacznie łatwiej wybrać popiół z szuflady niż skrobać piec trzeba jedynie pamiętać, o dodatkowym wybraniu, pomiędzy zasypami. duże spieki generowały się, jak przepełniłem szufladę (konstrukcja rbr 12 kW). Teraz: prognoza dla Warszawy na styczeń jest na plusie. I mam zagwozdkę czy pchać się w perłę dalej, czy przetestować inne produkty tani opał: Polski Ekogroszek 25 Plus PROMOCYJNA CENA!!! za 750 pln: " Wysokiej jakości 100% węgiel kamienny typ 31.2" Polski Ekogroszek 28 Primum PROMOCYJNA CENA!!! 820 pln: "Nowość! Zmieniliśmy surowiec na węgiel kamienny z KWK Chwałowice - zwany Pieklorzem Chwałowickim. Eko groszek PRIMUM KWK Chwałowice ma DUŻO NIŻSZĄ SPIEKLNOŚĆ Ri Rogi oraz równie wysoką wartość opałową i małą zawartość popiołu - Aktualny Certyfikat!" Suspenser miałeś kontakt z tym Pieklorzem Chwałowickim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 17.12.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 No i ostatnia partia czarnej perły poszła. Po spaleniu 9 porcji: pali się dość dobrze, piec czysty, sporo popiołu, czasem spieki, ale sporadycznie 900 kg, poszło w 2 miesiące 15,5kg/d / 2,8kW / 10 pln dzień co do popiołu przy takim przemiale nie było to nadmiernie uciążliwe, w końcu znacznie łatwiej wybrać popiół z szuflady niż skrobać piec trzeba jedynie pamiętać, o dodatkowym wybraniu, pomiędzy zasypami. duże spieki generowały się, jak przepełniłem szufladę (konstrukcja rbr 12 kW). Teraz: prognoza dla Warszawy na styczeń jest na plusie. I mam zagwozdkę czy pchać się w perłę dalej, czy przetestować inne produkty tani opał: Polski Ekogroszek 25 Plus PROMOCYJNA CENA!!! za 750 pln: " Wysokiej jakości 100% węgiel kamienny typ 31.2" Polski Ekogroszek 28 Primum PROMOCYJNA CENA!!! 820 pln: "Nowość! Zmieniliśmy surowiec na węgiel kamienny z KWK Chwałowice - zwany Pieklorzem Chwałowickim. Eko groszek PRIMUM KWK Chwałowice ma DUŻO NIŻSZĄ SPIEKLNOŚĆ Ri Rogi oraz równie wysoką wartość opałową i małą zawartość popiołu - Aktualny Certyfikat!" Suspenser miałeś kontakt z tym Pieklorzem Chwałowickim? Palę chwałowicami od tego dostawcy http://wegiel24.info/0/SKLEP/1/PRODUKT/176/PieklorzChwalowice w moim RBRku najlepszy z kupionych w tym roku. Dobrze się spala, popiołek umiarkowany i daje dużo ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 18.12.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Palę chwałowicami od tego dostawcy http://wegiel24.info/0/SKLEP/1/PRODUKT/176/PieklorzChwalowice w moim RBRku najlepszy z kupionych w tym roku. Dobrze się spala, popiołek umiarkowany i daje dużo ciepła. Ciekawe ile by chcieli za transport co centrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robin60 18.12.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Ciekawe ile by chcieli za transport co centrum. tona po 720 zł zaś transport po 80 zł razem 800 zł to najtańszy transport na terenie całej Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.12.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Suspenser miałeś kontakt z tym Pieklorzem Chwałowickim? Miałem kontakt, ale dość dawno więc nie wiem jak zachowuje się ten z obecnego wydobycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siema64 20.12.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 No i ostatnia partia czarnej perły poszła. Po spaleniu 9 porcji: pali się dość dobrze, piec czysty, sporo popiołu, czasem spieki, ale sporadycznie 900 kg, poszło w 2 miesiące 15,5kg/d / 2,8kW / 10 pln dzień co do popiołu przy takim przemiale nie było to nadmiernie uciążliwe, w końcu znacznie łatwiej wybrać popiół z szuflady niż skrobać piec trzeba jedynie pamiętać, o dodatkowym wybraniu, pomiędzy zasypami. duże spieki generowały się, jak przepełniłem szufladę (konstrukcja rbr 12 kW). Teraz: prognoza dla Warszawy na styczeń jest na plusie. I mam zagwozdkę czy pchać się w perłę dalej, czy przetestować inne produkty tani opał: Polski Ekogroszek 25 Plus PROMOCYJNA CENA!!! za 750 pln: " Wysokiej jakości 100% węgiel kamienny typ 31.2" Polski Ekogroszek 28 Primum PROMOCYJNA CENA!!! 820 pln: "Nowość! Zmieniliśmy surowiec na węgiel kamienny z KWK Chwałowice - zwany Pieklorzem Chwałowickim. Eko groszek PRIMUM KWK Chwałowice ma DUŻO NIŻSZĄ SPIEKLNOŚĆ Ri Rogi oraz równie wysoką wartość opałową i małą zawartość popiołu - Aktualny Certyfikat!" Suspenser miałeś kontakt z tym Pieklorzem Chwałowickim? Zamówiłam ten po 750 to przyszedł bardzo,bardzo mokry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia3 20.12.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Czy pali ktoś może tym Piastem czerwonym z Kareny ? Jestem ciekawa jak on się spala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 21.12.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Zamówiłam ten po 750 to przyszedł bardzo,bardzo mokry jak jest w workach materiałowych (nie folia) to wyschnie z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzio77 27.12.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 z racji zbliżających się mroźnych dni, zamierzam zakupić jakiś bardziej kaloryczny groszek, tzn. myślę nad wesołą lub chwałowicami. który z wymienionych węgli ma na dzień dzisiejszy niższą spiekalność? obecnie palę ekoretem w sztokerze 15 i tak zużycie jaki i popiół bez rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 27.12.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 (edytowane) W moich okolicach wielu znajomych zachwyca się Ekoretem. Chyba tylko dlatego, że poza nim nic ciekawszego nie oferują lokalne składy węgla. W odległości 15km ode mnie jest jeden z dwóch składów opałowych katowickiego węgla. Cena za Ekoret kosmiczna bo 960zł + 100 za przywózkę. No ale jak ktoś przesiada się z badziewnego ruska, to jest w siódmym niebie. Poprosiłem kiedyś znajomego że jak będzie wiózł to niech weźmie dla mnie 4 worki. Nie jest to zły węgiel ale porównując z Wesołą nie ma szans ani kalorycznie ani cenowo. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez miet55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 28.12.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Ja nie wiem jak wy spalacie tą Perłę. U mnie w automacie to jest nie do ogarnięcia. Tworzy się jakaś taka klejąca masa, jak zrzucę z retorty to mam krater. Korekty nadmuchu nic nie dają, dobrze że już mało zostało to dosypuję do innego i ciężko bo ciężko ale utylizuję to ... Teraz wrócę do sprawdzonych ekogroszków gdzie miałem święty spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 28.12.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Ja nie wiem jak wy spalacie tą Perłę..... Widziałeś mój film? Wrzucę raz jeszcze! https://www.youtube.com/watch?v=gD0-TCtikE0&feature=youtu.be Po drastycznym obniżeniu nadmuchu nieznacznie pomogło. Całe szczęście, że Perły wziąłem tylko 4 worki do przetestowania. Po zmieszaniu z Wesołą 50/50, jakoś to spaliłem. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez miet55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts