kamihi 20.01.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Od dziś pali mi się na palniku Ekogroszek "Słońce" Więc z moich obserwacji w porównaniu z Perłą . Popiołu mniej spala się na drobniutkie cząstki , Przy tych samych ustawieniach co na Perle nieco większy kopczyk na palniku więc przerwę wydłużyłem o 5 sek . ( zobaczymy jak będzie ) , no i ostatni wniosek bardziej brudzi mi się wymiennik takim pyłem jakby ( mam półki poziome ) . Na chwilę obecną to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 23.01.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Swietny wynik, mam podobny dom ale musze liczyć min. 3, 5 tony i to bez cwu w lecie, bo kolektory sloneczne robią robotę. Podejrzewam jednak albo ponadnormatywne ocieplenie i rekuperację. Poważnie ludki cieszy Was jak macie w domu tylko 20 stopni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 23.01.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 No to i ja się pochwalę . 185 m2 (230) . 23-24 stopnie w domu - podłogówka i tradycyjne kaloryfery. Powinienem się w 3 tonach zmiescić CO+CWU. Swoją droga czy ktoś z użytkowników kupował eko wesoła w Bykowie i może się pochwalic odczuciami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 23.01.2016 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Poważnie ludki cieszy Was jak macie w domu tylko 20 stopni ?? Ludzie mają różne temperatury ... Jak mieszkałem kilka lat temu w bloku (nowoczesne budownictwo) to miałem 20 stopni i chodziłem w domu w swetrze. Obecnie mam 22-23 stopnie (podłogówka) i chodzę w krótkim rękawku Jedynie w sypialni mam 21 stopni. Każdy ma własne preferencje i własna temp. która mu pasuje. Gorzej jak jest to "wymuszona" niższa temperatura wynikająca ze zbyt dużych kosztów ogrzewania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 24.01.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Poważnie ludki cieszy Was jak macie w domu tylko 20 stopni ?? A kto mowi, że mam 20 stopni? W dużym pokoju mam 22 stopnie. W sypialni mniej, ok 19 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
styks 25.01.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 A kto mowi, że mam 20 stopni? W dużym pokoju mam 22 stopnie. W sypialni mniej, ok 19 stopni. Staje w 19C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawzim 25.01.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 A kto mowi, że mam 20 stopni? W dużym pokoju mam 22 stopnie. W sypialni mniej, ok 19 stopni. Ło to moja kobita by powiedziała że lodówka 19 i wstawanie rano to masakra jakaś spod ciepłej kołdry do 19 stopni brrr. zaraz mi się czasy z dzieciństwa przypominają zawsze rano było zimno się się trzeba było pod kołdrą ubierać haha. Zawsze się uśmiecham jak czytam licytacje użytkowników którzy się ścigają kto mniej spalił, a już szczególnie ludzie którzy wydali majątek na ocieplenie chałupy a potem siedzą w 19 stopniach, w 2 swetrach kalesonach i ciepłych kapciach. Dla mnie komfortowa temperatura to taka gdy mogę chodzić po domu w krótkich spodniach jak latem, czyli minimum 23. A jak ktoś woli się grubo obrać i siedzieć w 19 stopniach to proszę bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 25.01.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Staje w 19C? A co, masz problemy w niższych temperaturach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 25.01.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ło to moja kobita by powiedziała że lodówka 19 i wstawanie rano to masakra jakaś spod ciepłej kołdry do 19 stopni brrr. zaraz mi się czasy z dzieciństwa przypominają zawsze rano było zimno się się trzeba było pod kołdrą ubierać haha. Zawsze się uśmiecham jak czytam licytacje użytkowników którzy się ścigają kto mniej spalił, a już szczególnie ludzie którzy wydali majątek na ocieplenie chałupy a potem siedzą w 19 stopniach, w 2 swetrach kalesonach i ciepłych kapciach. Dla mnie komfortowa temperatura to taka gdy mogę chodzić po domu w krótkich spodniach jak latem, czyli minimum 23. A jak ktoś woli się grubo obrać i siedzieć w 19 stopniach to proszę bardzo. Z gustami jest jak z dupą, każdy ma swoją i podzieloną. Siedzę w 22 stopnisch, spię w 19 stopniach, bo tak mi pasuje. I docieplenie czy kasa nie ma tu nic do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 25.01.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 A co, masz problemy w niższych temperaturach??? Może koledzy wolą na groszek dołożyć niż na Vigrax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 26.01.2016 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ja mam około 22 w domu i śmigam w t-shircie i dziecko też lekko ubrane, dzięki podłogówce nie stresuję się jak mała bawi się na podłodze teście w podobnej wielkości domu, spalają dwa razy tyle i trzeba pamiętać, o grubym polarze jak się idzie po cukier, bo różnica z dworem niewielka, a dom podobno docieplany... im też tam dobrze... każdy ma to co lubi i pali czym lubi i ile lubi. Ot taki piękny kraj! A JA po prostu lubię porozmawiać z innymi, a nuż zrobię sobie lepiej?? Jak np. tej jesieni z czarną perłą? zamiast zjarać 1t wynalazku z lokalnego skłądu za 930 pln/t (plus na piwko za rozładowanie) mam 1t perły za 630 pln z dostawą do garażu. różnicy w zużyciu nie widziałem... można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 26.01.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Pali ktoś tego ruska z Superopal "Słońce" ?Bo chciałem refleksje porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokemon15 26.01.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 (edytowane) No właśnie, jak z tym Śłońcem 26 ? Bo musze tonę dokupić mocniejszego od Perełki i nie wiem czy ten zaryzykować czy może kupić ten polski "zielony" po 820, też w superopal...O... jest w promocji po 799... Polski 28 premium... Edytowane 26 Stycznia 2016 przez pokemon15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RedJin 27.01.2016 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witam forumowiczów, czytam od dawna, piszę pierwszy raz. Kupiłem niedawno tonę Słońce 26. Mimo zimy węgiel przyjechał całkiem suchy, nie leje się woda z worka. Worki gorszej jakości niż w perle, łatwiej o uszkodzenie. Palę skam-p 12kw, IrydPid, palnik kwadrat. Jeśli Perła spalała się u mnie ładnie to słońce spala się po prostu rewelacyjnie, na pył z popcornem. Niestety są też minusy- nie wierzę w tą kaloryczność, mam wręcz wrażenie ze jest słabsze odrobinę od Perły, z tym że to może być złudzenie ponieważ trafiło na spore mrozy w czasie pracy pierwszego zasypu 4 worków. odezwę się jeszcze po czasie odwilży. wiem na ile mi starczało perły przy takiej temperaturze zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 27.01.2016 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 No właśnie, jak z tym Śłońcem 26 ? Bo musze tonę dokupić mocniejszego od Perełki i nie wiem czy ten zaryzykować czy może kupić ten polski "zielony" po 820, też w superopal... O... jest w promocji po 799... Polski 28 premium... Raczej celuj w ten po 799 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokemon15 27.01.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Raczej celuj w ten po 799 kamihi, ty chyba , masz to Słońce... aż tak źle ? Napisz coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 27.01.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 No właśnie, jak z tym Śłońcem 26 ? Bo musze tonę dokupić mocniejszego od Perełki i nie wiem czy ten zaryzykować czy może kupić ten polski "zielony" po 820, też w superopal... O... jest w promocji po 799... Polski 28 premium... Ciekawe jest to, że podają spiekalność 0 - 10 RI. A na tym certyfikacie widnieje jak wół - Roga Index 17. Pomijam podawanie wartości opałowej niezgodnie z obowiązującą zasadą " nie mniej niż " w przedziałach 1 MJ. Przy wartości opałowej widniejącej na świadectwie ( 27923 bodaj ) powinna zostać podana wartość opałowa 27 MJ/kg. Wtedy świadomy klient może spodziewać się, że wartość opałowa będzie zawarta między 27 a 28 MJ. Przy podanej wartości opałowej 28 MJ świadomy klient ma prawo oczekiwać wartości opałowej zawartej między 28 a 29 MJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 27.01.2016 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 kamihi, ty chyba , masz to Słońce... aż tak źle ? Napisz coś... Mam . No moim zdaniem jak chcesz kupić coś mocniejszego od perły to Słońce za wiele mocniejszy nie jest . Mniej popiołu ale wymiennik bardziej syfi . Generalnie jestem zadowolony ( tylko wilgotność mogłaby być mniejsza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 28.01.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Miałem okazję przetestować kolejny groszek, poprosiłem dostawcę żeby wrzucił na paletę 5 woreczków. Tym razem SKARBEK Pieklorz KWK Julian ZG Piekary. Mimo, że droższy o całe 40PLN od Wesołej, to wcale D* nie urywa. Może daje drobniejszy popiół (popkorn), za to jest jego więcej. Kocioł brudzi chyba podobnie, co zaś chodzi o ekonomię to trudno mi się odnieść. Na retorcie kopczyk chyba mniejszy. Jak na tą porę to naprawdę dość suche dostawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
styks 28.01.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Miałem okazję przetestować kolejny groszek, poprosiłem dostawcę żeby wrzucił na paletę 5 woreczków. Tym razem SKARBEK Pieklorz KWK Julian ZG Piekary. Mimo, że droższy o całe 40PLN od Wesołej, to wcale D* nie urywa. Może daje drobniejszy popiół (popkorn), za to jest jego więcej. Kocioł brudzi chyba podobnie, co zaś chodzi o ekonomię to trudno mi się odnieść. Na retorcie kopczyk chyba mniejszy. Jak na tą porę to naprawdę dość suche dostawy ile poszło Ci do tej pory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts