zloty_66 07.03.2017 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Z Obi podobno tej jest spoko: https://www.obi.pl/paliwa/ekogroszek-czarny-diament-24-mj-20-kg/p/6298350 Ja już w ogóle nie mam opału, w zasobniku zostało mi miału na 4 dni więc dziś wezmę kilka worków tej nowości z obi. Jeszcze 3 tygodnie temu był pi 600zł tona - teraz podrożał o 100zł. Worki są przewiewne i z tego co widziałem na sklepie wungiel suchy. Jak dobrze mnie przekierowało z linka to zamierzasz kupić czarny diament u mnie ten groszek palił się fatalnie robiły się spieki przypominające dużego kalafiora musiałem z retorty to spychać pogrzebaczem bo nie chciało samo spaść, nigdy więcej tego cuda a piec pracował praktycznie non stop bo kaloryczność tego groszku pozostawia wiele do życzenia. Z OBI to można wziąć jedynie Bartex Rubin Silver I Gold oczywiście jak są w miare dobrych cenach reszte omijać szerokim łukiem. Ale jak to wyczytałem gdzieś na forum nie jest powiedziane że u Ciebie będzie się palił tak tragicznie jak u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 07.03.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Cze, możesz zapodać jakieś foty/film - jak wygląda popiół i jak się pali na retorcie i ogólnie jak wygląda ziarno Zobaczę co da się zrobić po południu. Co do ziarna to kolega wrzucił parę linków i tam są zdjęcia które oddają rzeczywistość. Kamieni moim zdaniem zero bo nic nie chrupie i nic nie znalazłem w popielniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 07.03.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Ja kupiłem kilka worków Bartex-a Silvera w OBI po 740zł/t tylko cena taka bo to resztki które zostały i cenę obniżyli, udało mi się wybrać 6szt. całych worków, otwarłem jeden i jest w miarę suchy i ładnie wygląda. Z resztką w domu powinno mi wystarczyć do początku/połowy kwietnia. Kiedy można się spodziewać najniższych cen letnich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 07.03.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Właśnie kiedy można się spodziewać taniego węgla?? Po zimie zostanie mi gdzieś 1800kg w lato trochę zejdzie gdzieś tonę muszę dokupić na następny sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 07.03.2017 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 maj-czerwiec jest najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 08.03.2017 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 maj-czerwiec jest najtaniej Wszędzie?? Na składach w necie i marketach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 08.03.2017 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Ja kupiłem kilka worków Bartex-a Silvera w OBI po 740zł/t tylko cena taka bo to resztki które zostały i cenę obniżyli, udało mi się wybrać 6szt. całych worków, otwarłem jeden i jest w miarę suchy i ładnie wygląda. Z resztką w domu powinno mi wystarczyć do początku/połowy kwietnia. Kiedy można się spodziewać najniższych cen letnich? 740 zl za Silvera to naprawdę dobra cena ja tak kupiłem raz 10 worków bo przez pomyłkę ktoś wstawił cena taka sama jak na Rubina 18,49 zł chciałem dokupić na drugi dzień ale cena już była 22 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 08.03.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Wszędzie?? Na składach w necie i marketach?? w necie. składach tak, w marketach nie kupuję ekogroszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 08.03.2017 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 W tym roku nic nie wiadomo. Po raz pierwszy od wielu lat kopalnie nie obniżyły cen w marcu. Takiej sytuacji nie było chyba z 15 lat ( no - raz była jakieś 3 lata wstecz, ale wtedy zamiast w marcu obniżyli już w połowie lutego i z tego powodu marcowej obniżki nie było ). Kto wie, może jedynymi obniżkami będą te wprowadzane przez sprzedawców z powodu wiosenno - letniego zastoju w handlu. Na pewno jakaś część sprzedawców zdecyduje się na obniżki nawet jeżeli kopalnie będą trzymać ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 08.03.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 U mnie cena silver z bartexu w Obi to 680zł - w porównaniu do "czarnego diamentu-700zł" także z obi to chyba spoko cena? Może by tak wziąć kilka worków. Chociaż nigdy nie zaplaciłem więcej za tonę węgla niż 600zł. No nic, coś trzeba będzie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 08.03.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 W tym roku nic nie wiadomo. Po raz pierwszy od wielu lat kopalnie nie obniżyły cen w marcu. Takiej sytuacji nie było chyba z 15 lat ( no - raz była jakieś 3 lata wstecz, ale wtedy zamiast w marcu obniżyli już w połowie lutego i z tego powodu marcowej obniżki nie było ). Kto wie, może jedynymi obniżkami będą te wprowadzane przez sprzedawców z powodu wiosenno - letniego zastoju w handlu. Na pewno jakaś część sprzedawców zdecyduje się na obniżki nawet jeżeli kopalnie będą trzymać ceny. Spokojnie dopiero jest początek marca może coś się ruszy w połowie prognozy pogody raczej sprzedawca nie będą sprzyjać raczej będzie na naszą korzyść jedyne czego trzeba się bać to tego mokrego wungla bo deszczowo to raczej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 08.03.2017 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 U mnie cena silver z bartexu w Obi to 680zł - w porównaniu do "czarnego diamentu-700zł" także z obi to chyba spoko cena? Może by tak wziąć kilka worków. Chociaż nigdy nie zaplaciłem więcej za tonę węgla niż 600zł. No nic, coś trzeba będzie kupić Wychodzi 17 zł za wora to spoko cena sam bym za taka cene kupił nawet z tone na przyszły rok. Jakościowo czarny diament nie dorasta do pięt Silverowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertxxx 08.03.2017 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 W sobotę na składzie sprzedawce też mówił mi to samo co pisze kolega Kobra 64( Kobra 64 wie co pisze). Mówił też że jak w kwietniu nie będzie obniżki a zanosi się na to że nie będzie to od maja zaczyna się nowy sezon, i raczej będą podwyżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 08.03.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 U mnie cena silver z bartexu w Obi to 680zł - w porównaniu do "czarnego diamentu-700zł" także z obi to chyba spoko cena? Może by tak wziąć kilka worków. Chociaż nigdy nie zaplaciłem więcej za tonę węgla niż 600zł. No nic, coś trzeba będzie kupić To widać że ceny w Obi to "wolna amerykanka" ... U mnie w Obi ekogroszek Bartex Rubin jest za około 840zł za tonę i jest to najtańszy dostępny ekogroszek w sklepie (poza Czechem) ... Silvera nie ma i jest od razu Gold za 1000zł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 08.03.2017 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 (edytowane) To widać że ceny w Obi to "wolna amerykanka" ... U mnie w Obi ekogroszek Bartex Rubin jest za około 840zł za tonę i jest to najtańszy dostępny ekogroszek w sklepie (poza Czechem) ... Silvera nie ma i jest od razu Gold za 1000zł ... Może jest tak samo ja ja kupowałem w OBI że cena niska tylko węgla brak i czekałem z godzinę zanim przywieźli paletę po kilka/kilkanaście worków każdego rodzaju i połowa była rozwalona. Jak się spytałem to zaproponowali mi udanie się po drugiego marketu i tam na magazynie było z kilka ton tylko cena 880zł/t i z wielką łaską dowieźli tą rozpadającą się paletę. Drugi raz już się nie wybiorę po 6 worków w promocyjnej cenie, bo szkoda czasu lub wcześniej zadzwonię i zamówię. Tutaj link do OBI (na stanie 7 sztuk, w rzeczywistości 3szt. uszkodzonych worków). https://www.obi.pl/paliwa/ekogroszek-silver-27-28-mj-25-kg/p/6319768 Edytowane 8 Marca 2017 przez Maher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 09.03.2017 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 W sobotę na składzie sprzedawce też mówił mi to samo co pisze kolega Kobra 64( Kobra 64 wie co pisze). Mówił też że jak w kwietniu nie będzie obniżki a zanosi się na to że nie będzie to od maja zaczyna się nowy sezon, i raczej będą podwyżki. A moim zdaniem to jest chwyt marketingowy sprzedawców chcą jak najdłużej utrzymać najwyższą cenę żeby jak najwięcej zarobić przed martwym czasem jaki jest wiosna i lato ale pożyjemy zobaczymy :)ja liczę na obniżki a geroszku starczy mi na marzec i kwiecień przy utrzymujących się temperaturach za oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 09.03.2017 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 To widać że ceny w Obi to "wolna amerykanka" ... U mnie w Obi ekogroszek Bartex Rubin jest za około 840zł za tonę i jest to najtańszy dostępny ekogroszek w sklepie (poza Czechem) ... Silvera nie ma i jest od razu Gold za 1000zł ... Może to zależy od regionu w Polsce ale z tymi cenami za Rubina i Golda to trochę przesadzili nic dziwnego że im ten Gold nie schodzi jak wyrabali cene 1000 zł za tone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feniks2012 11.03.2017 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Czarna Perła staniała. Na alle po 720 za tonę. Jeszcze trochę i będzie jak rok temu po 650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 11.03.2017 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 (edytowane) Czarna Perła staniała. Na alle po 720 za tonę. Jeszcze trochę i będzie jak rok temu po 650 Jak ta czarna perła się spala. Proszę o opinie. Edytowane 11 Marca 2017 przez Tommyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feniks2012 11.03.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 To rusek, spaliłem go tonę jesienią, kupowałem po 650. Suchy, sporo popiołu, poza tym w moim rbr 12 z palnikiem batory w automacie spala się całkiem dobrze, trochę spieków jest, ale nie ma tragedii, sadzy brak, wymiennik czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts