grzech25 15.09.2017 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Cz.P. tydzień temu kupiona, wczoraj dotarła. Worki całe, węgiel suchutki Tak dobrze zapakowany, że nie wiem czy będę całość do kotłowni przewalał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 15.09.2017 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 A w OBI Kielce Silver tańszy niż Rubin o 1 zł a z Goldem to w ogóle polecieli z cena po bandzie 26 zł za worek, czecha już nie ma nawet na sklep nie wyjechał a wszyscy tak narzekają na ten czeski groszek a rozchodzi się jak ciepłe bułeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 15.09.2017 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 niech biorą, to może cena czarnego zostanie przynajmniej w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 15.09.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Animus, a te koszty które załączyłeś to dla ocieplonego budynku? Bo dość spore jak na taką powierzchnię się mi zdaje. Koszty rzeczywiście trochę przesadzone, patrząc na siebie, chyba, że spalam ekogroch ze sprawnościa pod 100 %, - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrek1 15.09.2017 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Czecha biorą bo tani. Wielu użytkowników kotłów nie odróżnia węgla brunatnego od kamiennego, później jest zdziwienie i wieszanie psów na sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 15.09.2017 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Gaz płynny LPG to nadal drogi gips. Sąsiad zrobił błąd, lepszy zestaw to pompa ciepła powietrzna i grzałki w mrozy. Jakby mi na taki zestaw 50% zwrócili kasy, zaraz zakładam. Pompka ciepła powietrze woda jest porównywalna z ogrzewaniem na pellety. Czyli koszty oscylują pomiędzy grzaniem gazem i ekogroszkiem, a roboty przy obsłudze niema. http://naszaenergia.blog.pl/files/2016/08/Ogrzewanie-domu.jpg Te dane są nie prawdziwie i pewnie dotyczą gazu kupowanego od firm które dzierżawią zbiorniki z 1 zł i kroją za gaz. Przy własnym zbiorniku propanem można grzać taniej niż ziemnym. Przy cenie ok 1,3 zł/litr propanu koszty ogrzewania zrównują się z gazem ziemnym. Latem tego roku można było kupić propan po 1,2 -1,3 zł/l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 15.09.2017 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 A w OBI Kielce Silver tańszy niż Rubin o 1 zł a z Goldem to w ogóle polecieli z cena po bandzie 26 zł za worek, czecha już nie ma nawet na sklep nie wyjechał a wszyscy tak narzekają na ten czeski groszek a rozchodzi się jak ciepłe bułeczki niech biorą to brązowe g... nawet pod korek , więcej normalnego zostanie dla innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.09.2017 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Rozchodzi się jak bułeczki bo jest tani co nie zmienia faktu że to g... w zasadzie to mnie dziwi dlaczego teraz ludzie żucają się na zakupy a nie mają już dawno zrobionych zapasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 15.09.2017 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Rozchodzi się jak bułeczki bo jest tani co nie zmienia faktu że to g... w zasadzie to mnie dziwi dlaczego teraz ludzie żucają się na zakupy a nie mają już dawno zrobionych zapasów. Bo ludzie podchodzą do tematu na zasadzie że jeszcze będzie czas i zwlekają do samego końca ja na szczęście kupiłem groch po jeszcze w miare normalnych cenach a tak było z moim szwagrem mówiłem mu żeby kupował bo to ostatni dzwonek z niską ceną że za kilka dni będzie drożał i jak zawsze brał węgiel kostkę luzem po 650-750 zł za tone tak teraz wydał 970 zł i zdziwiony że tak drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 15.09.2017 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 niech biorą to brązowe g... nawet pod korek , więcej normalnego zostanie dla innych No tak tylko że ta cała reszta jest 100% droższa niż co brązowe g...o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zloty_66 15.09.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Czecha biorą bo tani. Wielu użytkowników kotłów nie odróżnia węgla brunatnego od kamiennego, później jest zdziwienie i wieszanie psów na sprzedawcy. Czecha to nawet ślepy odróżni od kamiennego po zapachu a co niektóry co ma więcej siły w palcach to nawet rozłupać by dał rade i wiedziałby że to czech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 15.09.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 No tak tylko że ta cała reszta jest 100% droższa niż co brązowe g...o no i co z tego że droższe o 100%? ja bym nie chciał tego darmo, ale jak ktoś lubi to może brać - jest wybór i każdy bierze to co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 15.09.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 (edytowane) Czecha to nawet ślepy odróżni od kamiennego po zapachu a co niektóry co ma więcej siły w palcach to nawet rozłupać by dał rade i wiedziałby że to czech ludzie to chyba myślą że jak kupili czecha za 500zł to jest niezwykła okazja i złapali pana boga za nogi albo lubią płacić za dużą zawartość wody, zapach siary, syf w kotle i kominie, bardzo niską kaloryczność - to dla nich ten opał będzie idealny Edytowane 15 Września 2017 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 15.09.2017 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Z kolei w Obi w Lublinie w dwóch marketach Silver nadal po 840zł. Black power 750 i czarny diament 700 a to dobry węgiel. CD to rusek a BP to kopalnia Sobieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.09.2017 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 no i co z tego że droższe o 100%? ja bym nie chciał tego darmo, ale jak ktoś lubi to może brać - jest wybór i każdy bierze to co lubi Darmo tobym wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 15.09.2017 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Śruba, pytanie czy możesz spalać wiekszą frakcję, czyli groszek??Jesli tak, to czy myślałeś o groszku z Bogdanki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 15.09.2017 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Mogę. Mój kocioł może spalać frakcję od 0-32mm (palnik to obrotowy Ardeo Eco-burn czyli chyba mogę) a groszek z Bogdanki ma od 16 do 31,5mm a wartość opałowa to 26-28. http://www.lw.com.pl/pl,1,s21,cennik_wegla.html Z ciekawości zakupię coś na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 15.09.2017 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Też mnie to kusi, cena niższa, tylko wyczytałem, że trafiają się większe kawałki od tych 31,5mm i ponoć potrafi smołować komin. Ale z ciekawości też bym spróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 15.09.2017 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 (edytowane) Animus, a te koszty które załączyłeś to dla ocieplonego budynku? Bo dość spore jak na taką powierzchnię się mi zdaje. Przeciętnie ocieplony dom jednorodzinny zbudowany w latach 90-tych, o powierzchni 160 m2, z zapotrzebowaniem na energię wynoszącym do 130 kWh/m2 rocznie. Koszty rzeczywiście trochę przesadzone, patrząc na siebie, chyba, że spalam ekogroch ze sprawnościa pod 100 %, - Koszty prawidłowo policzone ale ceny poszczególnych paliw wahają się jedne mocniej inne prawie nie rosną. Te dane są nie prawdziwie i pewnie dotyczą gazu kupowanego od firm które dzierżawią zbiorniki z 1 zł i kroją za gaz. Przy własnym zbiorniku propanem można grzać taniej niż ziemnym. Przy cenie ok 1,3 zł/litr propanu koszty ogrzewania zrównują się z gazem ziemnym. Latem tego roku można było kupić propan po 1,2 -1,3 zł/l To kup teraz latem był dołek i cena zbliżyła się do ziemnego, ceny ziemnego tak nie latają. Edytowane 15 Września 2017 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 16.09.2017 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2017 ..... w zasadzie to mnie dziwi dlaczego teraz ludzie żucają się na zakupy a nie mają już dawno zrobionych zapasów. ja mam w kotłowni jakieś 200 kg ekogroszku. Trzeba będzie zacząć grzać to kupię i mi przywiozą. Nie widzę sensu "zamrażania" kasy w groszku, skoro mogę go kupić w około 12 składach (w tym np. w Obi Silvera) w promieniu 15 km od mojego miejsca zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts