Robertxxx 12.01.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Witam czy ktoś używał już ekogroszku tani opał Niedzwiedz. Ja zakupiłem takowy broń Boże nie zamawianie tego gówna na szczęście tylko tone zamówiłem. Opał kompletnie nie chce się palić po reklamacji dostałem obszerny opis że to wina ustawienia pieca, pomimo różnych ustawień i próbie rozpalania go palnikiem propan butan nie ma chęci. Generalnie firma ma na celu wcisnąć taki opał i mieć klienta w dupie. Nie interesuje ich to że coś jest nie w porzadku. A zatem proszę was drodzy forumowicze nie zamawiajcie tam towaru a będziecie mieli spokój. My już to wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 12.01.2019 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Wiemy i to od bardzo bardzo dawna.. stare dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naczesany 16.01.2019 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Poprzednie kilkanaście worków było OK. To ten suchy. Dzisiaj kolejne kilkanaście od tego samego dostawcy. Pomijam że mokry bo to normalne jak ze składu. Szybko się wysuszył w kotłowni ale jak podajnik ślimakowy ma przemielić takie klocki? Rzadko tu bywam. Co o tym sądzicie? Porobiłem zdjęcia. Jutro ojciec je zabiera do dostawcy. Jak z nim rozmawiać? Edytowane 16 Stycznia 2019 przez naczesany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 16.01.2019 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Jak masz fakturę i świadectwo jakości, to i rozmowa powinna być prosta. Na świadectwie ma obowiązek zadeklarować max ilość nadziarna - nie więcej jak 5% i wilgotność też - nie więcej jak 15%. No i jeszcze kilka innych parametrów, ale w zasadzie te 2 wystarczą. jak węgiel nie trzyma parametrów ze świadectwa, to sprzedawca ma ciepełko. Np. 50 klocków kary nie jest niczym niezwykłym. No a jak nie masz faktury a worki opisane zgodnie z ustawą - to też nie masz problemu bo będzie dupskiem trząsł żebyś go do Skarbówki nie podpierdzielił że prowadzi nierejestrowaną sprzedaż.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naczesany 17.01.2019 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Poprzednie kilkanaście worków było OK. To ten suchy. Dzisiaj kolejne kilkanaście od tego samego dostawcy. Pomijam że mokry bo to normalne jak ze składu. Szybko się wysuszył w kotłowni ale jak podajnik ślimakowy ma przemielić takie klocki? Rzadko tu bywam. Co o tym sądzicie? Porobiłem zdjęcia. Jutro ojciec je zabiera do dostawcy. Jak z nim rozmawiać? Dostawca przyjechał osobiście, dostawczym. Chyba zorientował się, że pracownicy pomieszali orzech z ekogroszkiem. Tak przynajmniej się tłumaczył. Nie zmienia to faktu, że zawartość wody była masakrycznie wysoka. Zapytałem dlaczego w tych samych workach sprzedaje dwa rodzaje opału powiedział, że się mu skończyły. Cóż, być może bo dobrze mu z oczu patrzyło Mnie akurat wilgotność nie przeszkadza bo wysuszę w kotłowni ale co mają powiedzieć ci, którzy od razu ładują do zbiornika. No i te wielkie kloce. Podejrzewam, że mogłoby dojść do poważniejszego uszkodzenia niż tylko zerwanie zawleczki w kotle. Póki co na ten opał akurat nie narzekam. Dziękuję kobra 64, bo tekst pokrzepił mojego ojca i dodał pewności siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 23.01.2019 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 no i co z tym rankingiem? co tu tak smutno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 24.01.2019 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Tutaj coś o Varmo https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/28517-testuje-pelet-węglowy-varmo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 28.01.2019 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 no i co z tym rankingiem? co tu tak smutno? A co tu gadać... sezon trwa a kazdy chyba pali tym co ma zakupione. Jak wejdzie coś nowego na rynek to bedzie poruszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 28.01.2019 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 A co maq nowego wejść ? nie ma nic nowego bo jest tylko około 6 kopalni nadających się do produkcji ekogroszku a ekogroszków jest chyba z tysiąc , żonglują tylko nazwami a towar zawsze ten sam , no poza Kolumbijskim i Ruskim , nasze ekogroszki na palcach jednej ręki można sklasyfikować ,Piast-Ziemowit to retopal , Chwałowice to pieklorz , Bobrek to skarbek z tych głównych a reszta to wesoła twórczość handlarzy dumnie nazywających się producentem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_WRO 30.01.2019 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Jest jeszcze Skarbek z Piekar i wynalazki od Tauron Wydobycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 30.01.2019 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Ja mam kolejna partię Karlika z PGG (opał pod 5tą klasę 26-28MJ)Dla mnie najmniej kłopotliwy z tych wysokokalorycznych, fajnie się spala, malutko popiołu, ja mam palnik SV200 rurowy, w kotle szaro-siwo, w popielniku wszystko wypalone, więc jest happy (a mam starszy, większy dom z magazynem, więc przy lekkim mrozie swoje ciągnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 31.01.2019 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 A u mnie młodszy brat Karlika, Greenpal spala się tak sobie. Spore spalanie, sporo pyłu, sadzy, sporo żużlowych spieków. Zalety to cena, kupiĺem go latem za ok. 600 zł tona. Teraz chyba się skuszę na Karlika, może będzie jakaś obniżka na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 31.01.2019 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Ja mam kolejna partię Karlika z PGG (opał pod 5tą klasę 26-28MJ) Dla mnie najmniej kłopotliwy z tych wysokokalorycznych, fajnie się spala, malutko popiołu, ja mam palnik SV200 rurowy, w kotle szaro-siwo, w popielniku wszystko wypalone, więc jest happy (a mam starszy, większy dom z magazynem, więc przy lekkim mrozie swoje ciągnie) Ty się nie liczysz , ty możesz tam wrzucić nawet eko z tauronu i dobrze spali , problem mają ci z kiepskimi palnikami, ja też nie mam problemów z moim co nie znaczy że nie mogę wykonać swojego plagiatu sv-200 lub 100 tymi rękami :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 02.02.2019 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Palił ktoś tym pelletem węglowym ?: https://allegro.pl/oferta/pelet-weglowy-lepszy-jak-ekogroszek-30mj-kg-20kg-7207134699#aboutSeller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 02.02.2019 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Ja paliłem , 60kg starczało na 4 doby ale retopal też szedł 4 doby , zrezygnowałem z varmo bo podajnik szedł prawie na okrągło , mam wlne podawanie 6,5kg/godz i więcej bym zapłacił za prąd do obsługi kotła niż zauważył oszczędności , jak ktoś ma duży palnik i szybsze podawanie to jak najbardziej dobry opał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edass 02.02.2019 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Kupiłem 500kg Varmo i niestety w moim kotle Termo-Tech Eco-duo 17kW to porażka ponieważ przegrzewa się podajnik. Walczyłem z uszczelnieniem kotła, podajnika its ale nic nie pomogło. Ten pellet jest niesamowicie suchy i bardzo łatwo się rozpala. Jest też go objętościowo dużo. Niestety z moich obliczeń wynika, że taniej wychodzi mnie palenie Czarną perłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek16 02.02.2019 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Poprzednie kilkanaście worków było OK. To ten suchy. Dzisiaj kolejne kilkanaście od tego samego dostawcy. Pomijam że mokry bo to normalne jak ze składu. Szybko się wysuszył w kotłowni ale jak podajnik ślimakowy ma przemielić takie klocki? Rzadko tu bywam. Co o tym sądzicie? Porobiłem zdjęcia. Jutro ojciec je zabiera do dostawcy. Jak z nim rozmawiać? Dostawca przyjechał osobiście, dostawczym. Chyba zorientował się, że pracownicy pomieszali orzech z ekogroszkiem. Tak przynajmniej się tłumaczył. Nie zmienia to faktu, że zawartość wody była masakrycznie wysoka. Zapytałem dlaczego w tych samych workach sprzedaje dwa rodzaje opału powiedział, że się mu skończyły. Cóż, być może bo dobrze mu z oczu patrzyło Mnie akurat wilgotność nie przeszkadza bo wysuszę w kotłowni ale co mają powiedzieć ci, którzy od razu ładują do zbiornika. No i te wielkie kloce. Podejrzewam, że mogłoby dojść do poważniejszego uszkodzenia niż tylko zerwanie zawleczki w kotle. Póki co na ten opał akurat nie narzekam. Dziękuję kobra 64, bo tekst pokrzepił mojego ojca i dodał pewności siebie. U mnie ślimak na mokrym opale wytrzymywał 1,5 roku,szczęście,że mam teraz ogarniętego sprzedawce opału, robi zapas oraz workuje eko już latem,sam się przejechał na wielkich składach opału gdzie opał był wilgotny a po dosuszeniu na placu lub w hali... brakowało ileś tam kg.węgla,teraz wrzucając do zasobnika wyngiel:) pyli się jak podczas zniw....2 lata bez wymiany slimaka... to już sukces:)Aaaa trza dodac,że teraz pracuje trzeci,nowy orginalny ślimak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 02.02.2019 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 (edytowane) tani opał Niedzwiedzkupuje to na grzanie CWU w sezonie bez CO i zdaje egzamin, tylko musi być SUCHY !!! Edytowane 2 Lutego 2019 przez dylas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 03.02.2019 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Od kiedy mogą się zacząć obniżki cen, konkretnie chodzi mi o PGG. Uprzedzając uwagi, dopuszczam możliwośc, że zamiast obniżek będą podwyżki, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 03.02.2019 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 tani opał Niedzwiedz kupuje to na grzanie CWU w sezonie bez CO i zdaje egzamin, tylko musi być SUCHY !!! Nie szkoda kotła ma kupę siarki i ma sporo "wewnętrznej wilgoci" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts