dylas 30.03.2019 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pytanko, palił ktoś tym, jakieś opinie, cena taka sobie ale, patrząc po innych ofertach to nie ma tragedii. https://stabek.pl/#s2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nylonbojtel 30.03.2019 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Patrząc po danych sprzedawcy (KTK Polska) to na 99% jest to przebrandowana Czarna Perła z co najwyżej odsianym podziarnem. Wątpię żeby były jakieś różnice, ale przyznam, że tym akurat nie paliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 31.03.2019 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Jak to to samo to wolę to https://czarna-perla.ktkpolska.pl/?gclid=CjwKCAjwvuzkBRAhEiwA9E3FUiQIfmzh5QKwffnsHoVsBOiPsn-pZJNpybWGxMM8sULM_Ua7Iwp-AhoCNjwQAdo zimy wyschnie na popiół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 31.03.2019 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Ja ostatnio eksperymentuję z pelletami. No i zdarzyło się kupić parę worków od firmy Drewnut Żory ul. Boczna. Przejazdem byłem a szukam czegoś na następny sezon, więc biorę co tylko ma atrakcyjną cenę. Pellet 8 mm przemysłowy, ciemny. Cena bardzo atrakcyjna - gdyby nie to że całość trzeba było do śmieci wywalić. Nie popatrzyłem w ten towar, zasypałem 2 worki i rozpaliłem. Smród jakby się małpy pier....niczyły. Dym we wszystkich kolorach tęczy. No to rzucając kur...ami przyjrzałem się temu bliżej. Zostało toto chyba wykonane z przemielonych malowanych drzwi, okien i mebli. Przemielonych w całości, wraz z plastikiem i lakierem. W granulacie trafiają się płatki farby czy też lakieru i okruchy plastiku. Takie białe okruchy plastiku są obecne w granulkach ale i występują samodzielnie, jakby się od granulatu oddzieliły. Takiego syfu to jeszcze nie widziałem. Paliło się to wszystkiego może z godzinę ale i tak zdążyło w palniku osadzić jakiś smrodliwy knot - to chyba się ten plastik stopił zlał w jedno miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 02.04.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Ale jak byś nawet dobry pelet kupił to szału byś nie osiągnął , też testowałem w podajniku i podawanie 100% większe więc ekonomia zerowa , do podajnika tylko węgiel się nadaje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 03.04.2019 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 W Sztokerze z powodzeniem spalałem przeróżne pellety, ciepłomierz pokazywał sprawności rzędu 80 - 85%. Przyjrzyj się konstrukcji palnika i nie porównuj go do starej fajki czy też wiaderka brucerowatego. A od jakiegoś czasu mam w Defro zamontowany palnik pelletowy z rusztem kroczącym i na nim teraz robię próby. Palił się pellet z łuski słonecznika, ze słomy, kilka rodzajów przemysłówki i wszystkie szły fajnie. Palnik czyścił się z każdego rodzaju spieku i zgorzeliny, wszystko się paliło czysto i bezdymowo. A ten syf z firmy Drewnut Żory ul. Boczna 3 trzeba było wywalić. Właściwie to nie jest pellet tylko wieloskładnikowy odpad niebezpieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 08.04.2019 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 z wapnem do węgla (wg. mnie) to jest broń obosieczna. Z moich obserwacji wynika, że ono przyspiesza korozję pieca. w sezonie kiedy używałem taniego groszku a podrysowywałem go wapnem, w wielu miejscach wyszła mi rdza. po zabezpieczeniu pieca (na ile potrafię) i zaprzestaniu stosowania wapna udało się korozje zatrzymać. ale co się dzieje w miejscach nie dostępnych to mi trudno ocenić. jest ryzyko, ze wapno się wypala w piecu i przyjmuje agresywną postać. wg. mnie lepiej trochę dołożyć do groszku niż zniszczyć piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 08.04.2019 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Może to był brunatny węgiel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 15.04.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Może to był brunatny węgiel? Czarna perła i jakiś Lokalny, ale nie brunatny. Miałem z nim kłopot bo sadzy i spieków dużo było. I wapno pomagało. Na każdy worek do podajnika ćwierć kubka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kostek71 24.04.2019 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Pytanko, palił ktoś tym, jakieś opinie, cena taka sobie ale, patrząc po innych ofertach to nie ma tragedii. https://stabek.pl/#s2 Ja obecnie pale i nie narzekam jak na razie pali się dobrze i co najważniejsze jest suchy. Nie ma spieków i dużej ilości popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylas 24.04.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Ktoś pisał, że Stabek to suszona Czarna Perła, ale z Czarnej P popiołu jest bardzo dużo, czyli to coś innego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.04.2019 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Ktoś pisał, że Stabek to suszona Czarna Perła, ale z Czarnej P popiołu jest bardzo dużo, czyli to coś innego, Nawet kiedyś pisałem do KTK o to odpowiedź Cyt. "Szanowny Panie, Dziękujemy za wiadomość. Ekogroszki STABEK i Czarna Perła produkowane są z tego samego niespiekalnego i nisko zasiarczonego węgla kamiennego. Jednakże węgiel jest surowcem – bazą do produkcji wysokiej jakości ekogroszku. Podstawową różnicą pomiędzy oboma produktami to udoskonalona technologia produkcji: 1. Zainwestowaliśmy w całkiem nową linię produkcyjną 2. STABEK jest podwójnie suszony – dzięki czemu jesteśmy w stanie zapewnić niską wilgotność bez względu na warunki atmosferyczne 3. STABEK to grubszy sort – granulacja 10-25 mm. 4. STABEK to wyższa kaloryczność – minimum 24 MJ. Ponadto zapewniamy wsparcie naszych ekspertów w zakresie efektywnego spalania ekogroszku; przygotowaliśmy również poradnik, który jest podręcznym vademecum wiedzy o węglu do pobrania z http://stabek.pl/. Gwarantujemy też promocje i rabaty dla naszych stałych klientów! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 25.04.2019 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Żaden z tych punktów nie wpływa na ilość popiołu. A dawać więcej kasy za znikomą ilość większej kaloryczności i nadal często wybierać z popielnika to taki sobie interes:)Cz.p się mi wyszła i dokupuję z Obi ten najtańszy Bartx. Tu popiołek jak z papierosa i 0 spieków. Jak wrzucą jakąś promocję to może ten na kolejną zimę kupię bo spala się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.04.2019 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Ty piszesz o tym bartexie biało czerwonym chyba?Onigo jeszcze sprzedają ?To czeskie gówno kupa siarki i wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 25.04.2019 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Ty piszesz o tym bartexie biało czerwonym chyba? Onigo jeszcze sprzedają ? To czeskie gówno kupa siarki i wody. Tak dokładnie. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie suchutki i granulacja jak cz.p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.04.2019 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Czech ma dużo wilgoci wewnętrznej plus siarka pewnie 1,5-2%=katastrofa dla kotła http://czysteogrzewanie.pl/czym-ogrzewac/wegiel-brunatny/ Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kostek71 29.04.2019 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Ktoś pisał, że Stabek to suszona Czarna Perła, ale z Czarnej P popiołu jest bardzo dużo, czyli to coś innego, Dokladnie nie wiem czy to jest to samo, ale Stabek jest faktycznie suchy zawsze, jeszcze mi się nie zdazylo, żeby było inaczej. Mój szwagier kupił ostatnio ta czarna perłe. jak przetestuje to dam znać jak się spala u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyj 02.05.2019 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 witam. Panowie wie ktoś jak na tą chwile spala się bartex gold? sadzy i popiołu dużo czy jednak nie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edass 04.05.2019 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Kupiłem golda w marcu w Obi po 800zł/t. Pali się świetnie. Objętościowo popiołu jest mało ale popiół jest ciężki. Spieki są małe. Trochę sadzy tworzy się w wymienniku ale łatwo ją wyczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciasw79 09.05.2019 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Prawda jest taka, ze kazdy wegiel trzeba "ustawic". Nawet Stabek nie byl dobry, dopoki nie nauczylem sie pieca. Mi z usatieniami pomogl sklep, teraz jest ok. Spoko groszek, spiekow- brka, popiol- bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts