ZUG 11.01.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 blaste, ale ładne woreczki . ja kupuję u Pepików w zwykłych, czarnych, foliowych, ale też bardzo mocnych. I jeszcze ten opis po polsku - miodzio. Tylko cena trochę wygórowana. No ale potestuj, to ocenisz czy warto. najgorsze jest to, ze mokry. W kopalni wychodzi około 240-250 zł za tonę. Z transportem można się zmieścić spokojnie w 3 stówkach. czyli 3 razy taniej niż polski groch. Tylko gdzie zmagazynować 24 tony węgla w domu o powierzchni 100m2 ?? 3razy taniej i trzy razy więcej:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.01.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 3razy taniej i trzy razy więcej:stirthepot: w żadnym wypadku nie ma takiej opcji. paliłem w zeszłym roku Ekoretem, w tym palę Ledvicami. Zużycie nie jest nawet połowę większe, nie mówiąc już o razy trzy. Zresztą w swoich rankingach Suspenser uwzględnił również eko z Ledvic. Jest u niego bodajże na drugim miejscu, zostawiając z tyłu polskie groszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 11.01.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 w żadnym wypadku nie ma takiej opcji. paliłem w zeszłym roku Ekoretem, w tym palę Ledvicami. Zużycie nie jest nawet połowę większe, nie mówiąc już o razy trzy. Zresztą w swoich rankingach Suspenser uwzględnił również eko z Ledvic. Jest u niego bodajże na drugim miejscu, zostawiając z tyłu polskie groszki. to MY pajace palimy polskim węglem. oczywiście z poważaniem do wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.01.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 jakbys miał tak blisko do czech co ja - 10km do granicy, to też byś czechem palił. Jakbym miał ten opał kupować w Polsce na składzie, czy w Castoramie pod marką "tani opał", to rzeczywiście nie miało by to większego sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 11.01.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 o castoramie to mi nic nie mów ,ale jak jest taki dobry to może sprowadze 24tony do siebie i myślę że zejdzie jak świeże bułki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.01.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 blaste podał link do strony kopalni. Kuzynki mąż póznym latem ściągnął sobie "lufę" z Ledvicami. Wyszło mu z transportem 280 złociszy za tonę. No ale fakt, że od nas to sto kilkadziesiąt km, więc i koszt transportu nieduży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 11.01.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 blaste podał link do strony kopalni. Kuzynki mąż póznym latem ściągnął sobie "lufę" z Ledvicami. Wyszło mu z transportem 280 złociszy za tonę. No ale fakt, że od nas to sto kilkadziesiąt km, więc i koszt transportu nieduży mam namiary i nawet mailowali do mnie z ofertą i dokładnie takie koszty jak piszesz ale zawsze jest jakieś ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 jakie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 11.01.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 obawa że bedzie nie ciekawy towar i z tymi 24tonami będe się męczył latami sam spalając. ( zaufanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaste 11.01.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 to MY pajace palimy polskim węglem. oczywiście z poważaniem do wszystkich. hehehe ZUG rozwiń swoją myśl Nie wierzysz w możliości czeskiego grochu ??? pogadaj z SUSPENSER'em może on Cię przekona i jego wyniki testów. Ja tam nie przekonuję nikogo czym ma palic, każdy pali tym czym chce i co według niego bardziej się opłaca. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.01.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 obawa że bedzie nie ciekawy towar i z tymi 24tonami będe się męczył latami sam spalając. ( zaufanie) masz rację. Ale z drugiej strony masz to forum. zawsze możesz zapytać o konkterny produkt. apewno znajdą sie tacy, który go użytkują i chętnie podziela się opiniami. Blaste, czekam na opinie na temat tego grochu co kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 11.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 hehehe ZUG rozwiń swoją myśl Nie wierzysz w możliości czeskiego grochu ??? pogadaj z SUSPENSER'em może on Cię przekona i jego wyniki testów. Ja tam nie przekonuję nikogo czym ma palic, każdy pali tym czym chce i co według niego bardziej się opłaca. Pozdro jak ktoś nie ma bariery logistycznej to może z ekoretem konkurować pod względem kosztów. myśle że prawdziwy ekoret przy dobrym sterowniku można mało tego węgla spalić i wtedy już tak miodzio nie jest a tym bardziej jak mieszkam na drugim końcu Polski. a tak w ogóle chodzi mi jak by było tak miodzio to czeskiego było by wszędzie ,przecież to żaden problem sprowadzić a nie oglądać w castoramie po 750zł. Albo psioczyć na TANI OPAL że mają dziadostwo a przecież co oni mają więc o co chodzi że marża to jest be węgiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.01.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 nikt nie dyskutuje z faktem, ze czeki groszek jest mniej kaloryczny i trzeba go więcej zużyć. Dla nas jest to opłacalne, ponieważ mieszkamy blisko czeskiej granicy. Nie muszę ciągnąć całego TIR-a. Raz na 2 tygodnie w drodze do pracy - z domu do Bogatyni, zajeżdżam sobie na skład i nabywam 8 worków opału. Płacę za to niecałe 80 złotych. Opał suchutki, bo cały skład pod zadaszeniem. Reasumując. mam w domu ciepełko - ok. 25 stopni i CWU przez 10-14 dni za około 80 złotych. Przywózki nie liczę, bo i tak gnam służbowym autem i na służbowym paliwie . Uważasz, ze to sporo?? Kupując ten sam opał w casto za taką kasę za jaką tam sprzedają, rzeczywiscie mija sie to z celem. Dziwił bym się, gdyby ktoś kto mieszka na Górnym Śląsku i ma pod nosem kopalnię, śmigał by do czech po węgiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 11.01.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 no właśnie cholerne koszty logistyczne ,ale tira 24tony do mnie wyjdzie z transportem 400zł z groszami.ale zawsze jest obawa co to będzie i zakup takiej ilości w twoim wypadku to jest tak jak dla mnie podjechać do bliskiego składu i kupić dwa worki dla testu. chętnie bym sprawdził ten wegiel ale u mnie nie ma a z castoramy nie wezmę bo im nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.01.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 ZUG, możemy się tak umówić, że jak mi podasz na priv adres, to Ci woreczek sprezentuję . Jeden warunek - zapłacisz za przesyłkę (kuriera). Dowiem się ile i dam Ci znać. Wysyłka za tydzień. W przyszły czwartek będę na składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 11.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 (edytowane) ZUG, możemy się tak umówić, że jak mi podasz na priv adres, to Ci woreczek sprezentuję . Jeden warunek - zapłacisz za przesyłkę (kuriera). Dowiem się ile i dam Ci znać. Wysyłka za tydzień. W przyszły czwartek będę na składzie. ok. ale koszt z węglem. przecież za mnie nie będziesz płacił za węgiel. ale serdecznie dziękuję wysyłam adres na priv. Edytowane 11 Stycznia 2013 przez ZUG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.01.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 ZUG, bo się obrażę. sama przesyłka. nie ma innej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaste 11.01.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 pionan trochę to potrwa, nie chcę wrzucac mokrego węgla.Może poszukam EKORETa póki ten mokry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 11.01.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 ZUG, bo się obrażę. sama przesyłka. nie ma innej opcji. ok. niech stracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.01.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 pionan trochę to potrwa, nie chcę wrzucac mokrego węgla. Może poszukam EKORETa póki ten mokry spoko, poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts