pionan 16.01.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 A tak na marginesie - ile płaciłeś za 25 kg.worek ledvickiego węgla w Czechach ?Pozdrawiam - Jacek dzisiaj byłem na "swoim" składzie w Arnolticach obok Frydlantu. Węgiel leciutko zdrożał. Worek 25kg - 65kC, czyli około 10 złociszy. Tona 4 stówki. tragedii nie ma, szczególnie, że suchy. Nie płacimy za wodę . Cena wzrosła około 10 zł na tonę w porównaniu z grudniem. p.s. ZUG, jutro wysyłam Ci worek w prezencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 16.01.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 No widzisz to znaleźliśmy dostawcę. Ceny bardzo atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 16.01.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 No widzisz to znaleźliśmy dostawcę. Ceny bardzo atrakcyjne. Ciekawe jak z jakością )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaste 16.01.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Piotrek - nie słyszałem, aż tak daleko nie sięgam. Chociaż jak czytam, ile tam trzeba za byle szajs zapłacić, to czasem nachodzi mnie ochota na zorganizowanie punktu sprzedaży. Blaste - zauważ, że te ceny to ceny za ilości całopojazdowe netto loco kopalnia. Nieaktualne zresztą - dziś dzwoniłem do 2 oferentów i cena hurtowa za Ledvice netto 265 na kopalni,jednak Vat już po polsku, czyli 23%. Wierzę, że naprawdę duże firmy mają na kopalni upust dilerski rzędu 10 do 20%. Wierzę tez, że pracują na 10 - 20PLN zysku na tonie, licząc przy tym na dodatkowe zyski z transportu. Czyli mogą hurtowo sprzedawać nawet o parę groszy taniej niż kopalnia ( tak np, jest z polskim węglem - hurtem przez dilera odbiór na kopalni wychodzi nieco taniej niż bezpośrednio z kopalni). Jednak przy aktualnej cenie nie wierze, żeby ktoś uczciwy towar z Ledwic np. w okolicach Wrocławia sprzedawał w detalu taniej niż około 450 -500 PLN/tona luzem. Do mnie 2 razy dalej, więc nie widzę u siebie niżej niż 550 - 600 PLN. O pół stówki drożej mógłbym sprzedawać Jaret z wartością opałową 21-22 MJ. Ledvice 17,5 MJ. Nie widzę sensu. A tak na marginesie - ile płaciłeś za 25 kg.worek ledvickiego węgla w Czechach ?Pozdrawiam - Jacek W czechach w Broumov płaciłem 95 koron za 25kg czyli jakieś 15,2 zł, bardzo drogo bo ponad 600zł tona oczywiście Ledvice.(kiedyś pisałem o tym razem z fotkami woreczków) Pionan ma dobre źródło do ledvickiego bo za 400 zł tonke kupuje Komorana u siebie kupuje po 430 zł luzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 16.01.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) No widzisz to znaleźliśmy dostawcę. Ceny bardzo atrakcyjne. Ceny na tej stronce dotyczą odbiorów hurtowych i są bez VAT. Część cen netto loco kopalnia. Jakość Jaretu - cóż, moim zdaniem oczko niżej od przeciętnie spotykanego w Polsce ruska. Blaste - no widzisz, w Czeskim Cieszynie chcą 120 koron za worek 30kg. 630 PLN/ tona. Edytowane 16 Stycznia 2013 przez kobra64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 16.01.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Ceny na tej stronce dotyczą odbiorów hurtowych i są bez VAT. Część cen netto loco kopalnia. Jakość Jaretu - cóż, moim zdaniem oczko niżej od przeciętnie spotykanego w Polsce ruska. No dokładnie, ale ten cały DONAU 25 MJ, 3,4% popiół to by była ciekawa opcja, oczywiście gdyby to była prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 16.01.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 po 12 zeta za worek, to mam u siebie pod nosem czeski groch - mówią, że Ledvice, ale "papieru" nie chcą pokazać . Kupiłem raz 2 worki. nie był tragiczny, ale cholernie mokry. mają luzem na placu i taki pakuja w folię. U nas generalnie bardzo duża konkurencja jeśli chodzi o czeski węgiel. każdy skład handluje tym towarem, do tego ludzie zajmuja się przywózką węgla z czech. Czesi też muszą pilnować się z cenami, bo Polaczki nie przyjadą jak będzie za drogo . za to cięzko w mojej oklicy znależć ruski groch, a chętnie bym coś przetestował. Poza tym, jak ktoś się chce pakować w brunat, to se skoczy do Bogatyni i na kopalni spokojnie kupi kilka ton. Kolejek nie ma żadnych, dzisiaj byłem na kopalni, sprzedaż na bieżąco idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.01.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 W jeleniej na składzie czeski workowany jest po 650zl. Chyba trochę za drogo. A w okolicach Wrocławia po 550 - link: http://allegro.pl/ekogroszek-czeski-ledvice-olesnica-transport-i2918572401.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 16.01.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Ja tam sprawdził bym ten antracyt .. tylko nie ma go gdzie kupić..testowałeś SUSPENSER antracyt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 16.01.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) "...PROMOCJA CENA 550zł/tona Pakowany w wygodne mocne FOLIOWE worki po 25 kg.Węgiel o granulacji 5 - 25 mm wartość opałowa (kaloryczność): ok. 24.000 kJ/kgzawartość popiołu (części niepalnych): poniżej 6%zawartość siarki: do 0,55%..." Witam. Takie parametry węgla z Ledvic podaje ten skład z linku Suspensera. Ciekawe, czy pochodzenie węgla równie rzetelnie podane jak te wartości. Pozdrawiam - Jacek Edytowane 16 Stycznia 2013 przez kobra64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaste 16.01.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 na pewno rzetelnie szczególnie kalorycznośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 17.01.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Piotrek - nie słyszałem, aż tak daleko nie sięgam. Chociaż jak czytam, ile tam trzeba za byle szajs zapłacić, to czasem nachodzi mnie ochota na zorganizowanie punktu sprzedaży. dlatego chcę ruszyć ze składem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.01.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Ja tam sprawdził bym ten antracyt .. tylko nie ma go gdzie kupić..testowałeś SUSPENSER antracyt?? Nie bo nie mam skąd wziąć - ciekawe jakby działał sam i w mieszance z Ledvicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.01.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Witam. Takie parametry węgla z Ledvic podaje ten skład z linku Suspensera. Ciekawe, czy pochodzenie węgla równie rzetelnie podane jak te wartości. Pozdrawiam - Jacek W Allegro wszyscy równo piszą pierdoły, ale ja wiem jakie ma parametry i od nich brałem na testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 18.01.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 po 12 zeta za worek, to mam u siebie pod nosem czeski groch - mówią, że Ledvice, ale "papieru" nie chcą pokazać . Kupiłem raz 2 worki. nie był tragiczny, ale cholernie mokry. mają luzem na placu i taki pakuja w folię. U nas generalnie bardzo duża konkurencja jeśli chodzi o czeski węgiel. każdy skład handluje tym towarem, do tego ludzie zajmuja się przywózką węgla z czech. Czesi też muszą pilnować się z cenami, bo Polaczki nie przyjadą jak będzie za drogo . za to cięzko w mojej oklicy znależć ruski groch, a chętnie bym coś przetestował. Poza tym, jak ktoś się chce pakować w brunat, to se skoczy do Bogatyni i na kopalni spokojnie kupi kilka ton. Kolejek nie ma żadnych, dzisiaj byłem na kopalni, sprzedaż na bieżąco idzie. WIELKIE DZIĘKI PIONAN za ten ekogroszek. dzisiaj dam go na pożarcie mojemu kociołkowi:D czy ten węgiel jest zawsze taki suchy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 18.01.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Witam. Zug, będziesz mieszał czy samym brunatnym zasypiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 18.01.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Witam. Zug, będziesz mieszał czy samym brunatnym zasypiesz? zmieszam z wesołą ciekawi mnie jak sie to będzie paliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 18.01.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 ZUG, nie ma sprawy . Opał zawsze taki jak Ci podesłałem. Ten był kupowany w środę. Spalał się będzie dobrze, tylko oby nie za szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 18.01.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 ZUG, nie ma sprawy . Opał zawsze taki jak Ci podesłałem. Ten był kupowany w środę. Spalał się będzie dobrze, tylko oby nie za szybko i tego jestem ciekawy. teraz mieszam wesołą z ekogroszkiem (fioletowy) od B&E energy i powiem szczerzę że petarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 18.01.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Zug, no właśnie zastanawiam się, czy Ci się "dziury" w zasypie nie porobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts