animuss 28.01.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) niestety ani tego nie mam ani tego. Mam ster techa. A rozważałem żeby bruligo wsadzić tylko nie wiem jak na rynna zareaguje Też mam ster techa mam St-37 Pierwszy dzień się instrukcją podpierałem ale to prosta konstrukcja sprawuje się b.dobrze . Edytowane 28 Stycznia 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 28.01.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Balzak mówię Ci, luknij sobie w tej Łomży. Daleko nie masz, a oni tam przy kolei są i dilerka, powinni mieć dobre ceny. Weź parę worków na próbę i będziesz wiedział wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 28.01.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dzwoniłem tam to jak zapytałem skąd mają ten miał to kobitka powiedziała ze może tylko podać kaloryczność, wiec tyle sie dowiedziałem, jutro jak znajde chwilę to osobiście tam podskocze i chyba wydaje mi sie ze mają tylko luzem wiec sam wiesz może być róznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 28.01.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 I co tu można napisać przy takiej argumentacji Czyli na ten temat nie ma co dyskutować ? już jest Was trzech przeciwko mnie Dyskutować zawsze można i trzeba... ale Ty się uparłeś że masz najlepsze rozwiązanie na,świecie i u każdego w domu powinno tak być i basta, nie słuchasz innych nie wypróbujesz a wypowiadasz się jak nie wiadomo kto... więcej kolego pokory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 28.01.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dyskutować zawsze można i trzeba... ale Ty się uparłeś że masz najlepsze rozwiązanie na,świecie i u każdego w domu powinno tak być i basta, nie słuchasz innych nie wypróbujesz a wypowiadasz się jak nie wiadomo kto... więcej kolego pokory... dokładnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.01.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 jeszcze mieszkam u teściów ( już niedługo na szczescie) palone jest w kotle na wegiel i tak myśle ile by się zaoszczedziło mając regulator pokojowy ps. ma kotoś jakąś opinię na temat groszku "kazimierz juliusz" ? Ja mam - link do wyników testu w stopce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.01.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Suspenser jutro odwiedzę Panie w laboratorium i pogadam co można wykonać i czy się zgodzą na jedno badanie (za free). Jak nie będzie problemu to wtedy będziemy kombinować jaki węgiel przetestować. Ok super czekam na dobre nowiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.01.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 piotrek42 spalasz 2,5tony na sezon? twój dom to tremos;) Mam podobny metrażem dom i spalam 3 tony rocznie [CO i CWU]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 28.01.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dyskutować zawsze można i trzeba... ale Ty się uparłeś że masz najlepsze rozwiązanie na,świecie i u każdego w domu powinno tak być i basta, nie słuchasz innych nie wypróbujesz a wypowiadasz się jak nie wiadomo kto... więcej kolego pokory... Nieprawda , nigdzie nie napisałem że mam najlepsze rozwiązanie,perpetuum mobile, nie pisałem również że u każdego w domu powinno tak być, próbowałem różnych rozwiązań palę już ponad 10 lat .Słucham czytam , na tym forum akurat jestem stosunkowo krótko ,może dlatego jestem w opozycji ,sporo osób pomogło mi tu zebrać, uporządkować potrzebne wiadomości ,dziękuję im za to ,jeżeli coś piszę to w mojej instalacji się sprawdza ,przynosi oszczędności co do pokory to większość ludzi o niej zapomniało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.01.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 No z transportem to pewnie około 1100 by wyszło niestety firmy transportowe sobie liczą. Pogoda jak jest taka jest a żeby trzymać pod dachem rzadko kto ma miejsce. Czas faktycznie ciulowy na zakupy Iii tam ja teraz mogę kupić Wesołą w cenie "Pieklorza" z Żernickiej - różnica w SVER to ponad 4 MJ/kg, w ilości popiołu ponad 50%, w ilości koniecznej do zmagazynowania i wnoszenia do zasobnika z 25% - aż żałuję, że jesienią kupiłem ponad 2 tony i mam zapas do jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.01.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Czytam i czytam i czytam.... i tak się zastanawiam czy w warunkach domowych ktoś jest w stanie sprawdzić różnicę paru MJ? Tak, zamontuj ciepłomierz to też będziesz mógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 28.01.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Balzak, jak będzie bardzo źle to wypuść tą mieszankę przez rewizję i odłóż na potem, jak sobie miał z zerową spiekalnością kupisz to zmieszasz po trochę i spalisz. Szkoda się męczyć. Ustawiłem tak Praca 5s przerwa 57s nadmuch 18% w skali 1-100% i musze powiedzieć ze wygląda to juz lepiej, tyle ze kociołek dłużej dochodzi do zadanej, Co do tego pożal sie miału to troche widać w nim kamienia, chyba nie bede wypuszczał tego jutro bedzie po mieszance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 28.01.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 suchą to ja raczej nie liczyłbym ale ja zakupiłem w B&E Energy. (tylko że sort orzech II) suche nie było ale z worka nie leciało. a ja poszukuje w sortymencie groszku 5-25 więc gdzie takowa wesołą dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczmimo 28.01.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 a ja poszukuje w sortymencie groszku 5-25 więc gdzie takowa wesołą dostac? http://www.khw.pl/?d=36 Dzwoń i pytaj. U nas mają za 1030 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 28.01.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 a ja poszukuje w sortymencie groszku 5-25 więc gdzie takowa wesołą dostac? już za chwilę na każdym składzie po 1K PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.01.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 już za chwilę na każdym składzie po 1K PLN Tak jak pisałem wczoraj hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 28.01.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 a ja poszukuje w sortymencie groszku 5-25 więc gdzie takowa wesołą dostac? Taka nie występuje. Tylko od kogoś co sam skruszy albo wysieje z grubszego sortu - np. z groszku 8 - 31,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 28.01.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ja mam ustawione minimalne wartości czyli 1st na piecu i 0,25 na termostacie pokojowym. Im wieksza histereza tym piec bardziej się wystudza i musi nadrabiać więcej stopni do zadanej temperatury. Pewnie to zależy od konkretnego przypadku ale akurat u mnie stosunek podtrzymania do grzania niewiele przekracza 1 więc większa histereza powoduje u mnie większe spalanie. u mnie podtrzymanie do grzania to 1:2. W podtrzymaniu temperatura na piecu utrzymuje się w granicach 41 - 43 st przy stale chodzącej podłogówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 28.01.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Kocioł powinien pracować a nie stać w podtrzymaniu , w podtrzymaniu kocioł nie spala opału lub spala nieekonomicznie . Spalanie ekonomiczne odbywa się na nastawach na niższych mocach. jeżeli w podtrzymaniu mam podawanie 17s a przerwa 8 min 40s a w trakcie pracy podawanie 17s przerwa 108s to chcąc nie chcąc w podtrzymaniu oszczędzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 28.01.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Taka nie występuje. Tylko od kogoś co sam skruszy albo wysieje z grubszego sortu - np. z groszku 8 - 31,5 A podejdzie taki sortyment w brucerze ? Chyba powinien dać radę co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts