Han33 31.01.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Marta jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 31.01.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A gdzie go kupowałeś? Jak się sprawuje ten miał? U nas w na składzie pod Malborkiem. Pewności, że to jest Piast nie mam bo nie jest napisane "made in piast", ale tak twierdził sprzedawca. Pali się bardzo dobrze bardzo dużo grubszego sortu, mało pyłu. Cena 560 zł/tona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 31.01.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Marta jestem No tez ładne imię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Han33 31.01.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) po pierwsze nie oczekuję od Ciebie jakichkolwiek podpowiedzi. po drugie, nie przypominam sobie, abyś była moją koleżanką. Jeśli masz coś do powiedzenia na temat eko, jego pochodzenia, gatunków, etc., etc., to chętnie poczytamy. Jeśli nie, to wyp..., bo śmierdzi mi tu trollem. no prosze KULTURA powyzej przecietnej po co jest to forum? moze ktos przypomni? kto pyta, nie bladzi! trudno pisac o wszystkim i niczym, zadaj pytanie Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Han*33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 31.01.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A co??? umówić się chcesz??? Oj przestań mam już żonę, próbuję łączyć fakty. Dostałem podobne odpowiedzi to tych udzielanych przez panią Martę od jednej z firm handlujących węglem, nawet jej nazwę tu poruszano ostatnio dość często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 31.01.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 wiec uaktualnij wiedze w temacie co obecnie nowy wlasciciel Silesi po jej otwarciu robi, jakie poklady sa rojezdzane i wowczas wydawaj opinie... Cóż, chyba ja wojenkę wywołałem. To może spróbuję ją zakończyć. Handlowiec33, piszesz, że sprzedajesz tysiące ton, więc zapewne dysponujesz specyfikacją tego węgla. Po prostu wklej podstawowe dane - typ węgla, wartość opałową, popiół, siarkę, wilgotność, spiekalność, temperatury spiekania, topnienia, mięknięnia i płynięcia popiołu, podatność przemiałową dla poszczególnych sortymentów. Sądzę, że wielu kolegów chętnie się zapozna. Jak parametry dobre, to pewnie i zakup rozważy. No oczywiście nie od Ciebie hurtem, ale z zaopatrywanych przez Ciebie składów,więc i Ty korzyść odniesiesz. No i będzie gadka o konkretach, nie marketingowe blabla. Na stronie Silesii danych brak. Bez nich opierać się trzeba na tym, co się wie z poprzednich doświadczeń. A te mam takie - gorszego niż Silesia szajsu na KW SA nie było. Natomiast groszki i orzech z Brzeszcza które Tobie się zdaje być takie złe w latach niedoboru węgla wielokrotnie sprzedawałem klientom do kotłów zasypowych. Nie mieli zastrzeżeń, pomimo dość znacznej spiekalności węgiel palił się dobrze. Wtedy KW SA oznaczało go jeszcze wartością opałową 27 MJ. Jedyną w zasadzie wadą było bardzo nierówne uziarnienie - oni kostki nie robili i w orzechu trafiały się ziarna nawet i 30cm. Zapytam tak - czy ściany eksploatowane na Silesii w ramach dwuruchowego Zakładu Górniczego Brzeszcze - Silesia zostały zamknięte? Czy może wznowiono na nich wydobycie? Jeżeli nadal eksploatują te ściany, to moja opinia o węglu pozostaje bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Han33 31.01.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 No tez ładne imię A dziekuje i niech ktos powie, ze nie jestem mila! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Han33 31.01.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Oj przestań mam już żonę, próbuję łączyć fakty. Dostałem podobne odpowiedzi to tych udzielanych przez panią Martę od jednej z firm handlujących węglem, nawet jej nazwę tu poruszano ostatnio dość często. Bo to co pisze, to jest prawda. I jesli ktos sie zna na weglu, to wlasnie tak bedzie mowic i pisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 31.01.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Tyson, rzeczywiście Pani z tej firmy ma na imię Alicja . Troche te ostatnie niepochlebne wpisy o ich opale zmartwiły. Myślałem, że sobie wezmę na wiosnę z tonę, ale narazie zostanie jednak przy Ledvicach. Eko od Bartera z Leroya też mnie nie urzekło. Nie wiem z czego to wynika, ale sądzac po stanie w zasobniku, starczy jeszcze na jakieś 3-4 dni przy takiej aurze. Ledvice skończyłyby się może dzień wcześniej. Koszt zasobnika - przy ledvicach około 68 złotych, przy rusku około 100 złotych (150kg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 31.01.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 tutaj macie co nieco o kopalni silesia http://multiwegiel.pl/oferta/kopalnia_silesia_-_polska_o7?gclid=CPjIqaWk2bQCFUpb3godqxgAbA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 31.01.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 No Tyson to wg. tego linku rzeczywiście się pomyliłem - miały i 40% popiołu mają. Zauważcie, że miał 20 MJ z Janki, który proponuję kolegom z tłokowcami mieszać z przyzwoitym eko w ich kociołkach ma popiół 8 - 12 przy tej samej wartości opałowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 31.01.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Oj przestań mam już żonę, próbuję łączyć fakty. Dostałem podobne odpowiedzi to tych udzielanych przez panią Martę od jednej z firm handlujących węglem, nawet jej nazwę tu poruszano ostatnio dość często. wiem, i pewnie też wiesz dobrze ze staram się takich gosci namierzać i pokazywać kim sa żeby inni użytkownicy forum wiedzieli z kim maja do czynienia,ktoś wchodzi w nasz mały świat ,miesza z błotem naszego kolege który zasłużył sobie na szacunek właśnie merytorycznymi odpowiedziami wieć każdy jest ciekaw ''ale o so chodzi??'' Marta jeżeli znasz dobrze przemysł węglowy, proszę bardzo, pisz, udzielaj się, życie i użytkownicy to wszystko zweryfikują...np Tak, PG Silesia nie plucze mialu, a jedynie wzbogaca: spod ziemi wychodzi mial surowy srednio o kalorycznosci np. 16 GJ. Potem dodają do niego kruszony gruby wegiel podnoszac nim klase do żądanej wysokosci (reguluja iloscią). Ja tego miału akurat nie sprzedaje. Sprzedaje plukany Czyli co ?jak ktos zakupi czysty miał( nie wzbogacony przez kopalnie) z ww. kopalni to rację miał Kobra?? a jeżeli ten miał nie bedzie płukany a kupiony bezpośrednio z kopalni? Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Piotrek42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Han33 31.01.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 hmmmmcaly Czas Panom powtarzam, ze jesli chodzi o ten nieszczesny mial, to nie pochodzi on z Silesi a z zakladu, ktory plucze dla Silesi,Trudno wiec mowic o nim ze to to samo co mial wzobagacany z Silesi (opisywalam wczesniej). Jesli chodzi o ostatni post kobra:Nie mam wiedzy na jakich pokladach byla kiedys eksploatowana Silesia. Obecnio zostaja rozjechane nowe sciany i jakosc wegla systematycznie sie poprawia. Ja nie jestem rzecznikiem PG Silesia - tam mozna sie zwrocic i dostac ich certyfikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 31.01.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 tayson myślał że to za pewnie pani Alicja z B&E Energy;) a to co tu się dzisiaj wyprawia to typowe bo Polskie:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 31.01.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 a zdjęcia Pani Marty nie ma , pewnie gdyby było to by Panowie się tak nie "pieklili" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 31.01.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 tayson myślał że to za pewnie pani Alicja z B&E Energy;) a to co tu się dzisiaj wyprawia to typowe bo Polskie:no: BINGO bo też mają miał płukany 0-31mm z SILESIA, a popiołek do 15% przy kaloryczności 24-25. A pani Alicja pięknie tłumaczy niczym nasza forumowa Pani Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Han33 31.01.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) wiem, i pewnie też wiesz dobrze ze staram się takich gosci namierzać i pokazywać kim sa żeby inni użytkownicy forum wiedzieli z kim maja do czynienia,ktoś wchodzi w nasz mały świat ,miesza z błotem naszego kolege który zasłóżył sobie na szacunek właśnie merytorycznymi odpowiedziami wieć każdy jest ciekaw ''ale o so chodzi??'' Marta jeżeli znasz dobrze przemysł węglowy, proszę bardzo, pisz, udzielaj się, życie i użytkownicy to wszystko zweryfikują...np Czyli co ?jak ktos zakupi czysty miał( nie wzbogacony przez kopalnie) z ww. kopalni to rację miał Kobra?? a jeżeli ten miał nie bedzie płukany a kupiony bezpośrednio z kopalni? Z mila checia, ale nie mozecie od razu kogos dyskwalifikowac bo jest nowy i sie na czyms zna. mam swoja opinie na dany temat i moze ktos z tego skorzysta, podobnie jak z opini innych... Jestem tu nowa, w dodatku kobieta i nie umiem ot tak napisac jakiejs porady, dlatego kilkakrotnie prosilam o pytanie, bedzie mi po prostu latwiej, Wy od razu to negujecie i wykluczacie "ze swego grona". to nie fair! jestem hurtownikiem wiec mam tez bardziej wiedze ukierunkowana na sklady, wieksze zaklady, moich ukochanych ogrodnikow itp. nie wiem czy znam problemy jakie w detalu sie pokazuja, czy pokazac moga, ale moge sprobowac troche przez ten czas sie nauczylam, poza tym mieszkam w BB, tutaj ludziska na wsiach zwlaszcza pala - UWAGA - mułami ale to zupelnie inna beskidzka bajka To chcecie palic 16-tka? Chyba nie to jednak mial kobra na mysli, ja rowniez nie. Z tego co wiem ok 90% mialow na rynku nie jest plukanych. Surowy mial - po odsianiu srednich i grubych frakcji - to same smieci przeciez (wlasnie np 16-tka). We wzbogaconych mialach np w klasie 24 GJ bedzie wiec czesc 16-tki a reszta kruszony gruby wegiel podnoszacy kalorycznosc i on bedzie sie normalnie spalal, a jak bedzie sie bedzie spalal w piecu z podajnikiem trzeba przeciez sprwadzic! W roznych piecach moze sie roznie zachowywac! Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Han*33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 31.01.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) wiem dla co nie których to jak dostać w pysk a tym bardziej że to kobieta i trzeba przyznać z pazurem i KOPALNIĄ wiedzy.także szanujmy się a tak na marginesie to przyznam sie że od samego początku mi Alicja chodziła po głowie. Edytowane 31 Stycznia 2013 przez ZUG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Han33 31.01.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 BINGO bo też mają miał płukany 0-31mm z SILESIA, a popiołek do 15% przy kaloryczności 24-25. A pani Alicja pięknie tłumaczy niczym nasza forumowa Pani Marta Co Wy tak z ta ALicja? to tez forumowiczka? o co chodzi? BOŻE w koncu jakas niemeska osoba na forum!? Pomocy bo nie strzymam z tymi typami heheheh i tak Was lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 31.01.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 wiem dla co nie których to jak dostać w pysk a tym bardziej że to kobieta i trzeba przyznać z pazurem i KOPALNIĄ wiedzy. także szanujmy się a tak na marginesie to przyznam sie że od samego początku mi Alicja chodziła po głowie. A jak 2 kobiety twierdzą, że ma 12-15% popiołu to nie pozostaje mi nic innego jak zamówić od nich bigbaga . Oczywiście gdy wyczerpię tegoroczne zapasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts