piotrzefir 01.02.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 A jaki masz kocioł jeśli można wiedzieć? Przy obecnych cenach zbóż nie lepiej sprzedać ten owies i kupić za to węgiel? Jasne, Kocioł Defro Eko Uni 28KM rynna Mieszkam na wsi teściowa się nudzi, wszystkim się zajmie to co mam jej odmówić! Chcę spróbować jak będzie zasyfiony po tym kociołek, jak będzie pachnieć itp Denerwuje mnie w węgielku syf po wyjściu z kotłowni. Dużo więcej mnie to nie będzie kosztowało a ceny węgla jak to ceny węgla w dół nie pójdą a owies... ziemia jest, zaprzyjaźniony kombajnista jest a słonko i deszyk za darmo od Stworzyciela. Dobra ale może o owsie nie rozmawiajmy bo nas tu słusznie naprowadzą że o groszku dyskusja. "kaszpir007 " Myślę że mam rację jak dla mnie ta perforacja to podstawa a mały nakład pracy dla niech teraz na pewno jak poczytają to będą nam dane perforowane worki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 01.02.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 przecież oni by musieli mieć jakieś suszarnie ponieważ oni sami dostają mokry. a workach pakowany to tylko jakiś procent problemu załatwi i zaraz ceny zaczną rosnąć. Nie przesadzajmy ... Nawet u mnie na niektórych składacjh po rozum do głowy i trzymają opał pod zadaszeniem. Jak nie są w stanie zaoferować suchego opału to chociaż niech stosują worki "wentylowane" aby opał mógł wyschnąć np. w kotłowni. Mokry opał nie nadaje się do palenia w piecach na ekogroszek z podajnikiem. Opał w workach gdzie nie ma wentylacji to najgorsza głupota ... Ale liczy się kasa i zysk. Worki z mikroperformacją (wentylacją) są troszkę droższe i mogły by być "źle widziane" np. w sklepach bo mogły by brudzić sklep , a tak w sklepie sucho a w worku bagno mimo że stoi sobie opał na sali w sklepie gdzie jest cały czas z 20 stopni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 01.02.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) Odnośnie Kareny tam musi być mądry właściciel i tyle. Zdający sobie sprawę z konkurencji oraz z siły tego forum. Robi bardzo mądrze a że przy okazji przekonuje do siebie klientów to jego praca. Uwierz mi kolego że ja potrafię to sprawdzić i zweryfikować ( o czym nie jedna firma już się na forum przekonała) jeżeli coś mi sie podoba to o tym piszę jezeli nie- to również piszę :ze swoim komentarzem przekonała się o tym np pewna firma sprzedająca kotły, i utrzymująca sprzedaż i cenę kotła dzięki bardzo aktywnemu pisaniu na praktycznie wszystkich forach odnośnie swojego wyrobu, pojechałem specjalnie 200km żeby zobaczyć działający piec,pojechałem również do firmy ( jako nieświadomy klient) zobaczyć kocioł i porozmawiać , kocioł który powinien stać na aleegro z ceną max 5 koła kosztuje dzieki PR i forum ok 8 koła ,blachy cienkie,sterowniki pchane w standardzie najtańsze,badania atestacyjne robione w łodzi ( zobacz kolego gdzie robią badania atestacyjne markowe kotły) albo firma robiąca sterowniki (nawet nie firma a twórca sterownika) który sprzedaż swojego wyrobu zawdzięcza dzięki FM czy innych forach, przetestowałem ten sterownik,który miał być wg najlepszy na swiecie a okazał sie jednym wielkim bublem... maja swoje watki tam sie udzielaja - nie wtracam się, ale jak widzę na ogólnym natrętną reklamę to jadę od razu po nich z grubej rury...następny przykład, rozdwojony sprzedawca pomp arturo.. jakby pisał w jakimś wątku i reklamował swoje produkty czy prace słowem bym się nie odezwał.. a ze gość wszędzie sie wtraca to i jest riposta..ott samo życie:) Edytowane 1 Lutego 2013 przez Piotrek42 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 01.02.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 także FM to czwarta władza i tak trzymać a wszyscy na tym skorzystamy a klient bedzie na pierwszym miejscu:yes:bo przecież na nas robią kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 01.02.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 "kaszpir007 " Myślę że mam rację jak dla mnie ta perforacja to podstawa a mały nakład pracy dla niech teraz na pewno jak poczytają to będą nam dane perforowane worki! Nie ukrywam że mam taką nadzieję ... Planuję zakupić w karenie 3 tony miału ale bagna nie chce bo mogę kupić niedaleko mnie i taniej ... Zawsze byłem przeciwnikiem worków które nie przepuszczają powietrza bo opał nie ma szansy nigdy wyschnąć a mokry opał to śmierć dla podajnika , kosza i samego pieca oraz dużo mniejsza kaloryczność (duża część energii tracona na odparowanie wody). Jednakże jest postęp. Są worki foliowe szczelne a są takie z mikrodziurkami na całej powierzchni worka. Dzięki temu opał ma szansę wyschnąć. Tyle że producenci muszą do tego "dorosnąć" i chcieć stosować ... Nie będą stosować firmy które sprzedają bloto i zależy im na szybkim zysku a nie jakości i zaufaniu klientów ... Nie wymagam od Kareny cudów typu suchy jak pieprz opał w zimę , ale na przykład stosowanie worków które oddychają na pewno pomoże później w garażu/kotłowni dojść takiemu opałowi do całkowitej suchości ... Nie ukrywam że dla mni opał w takich workach jest bardziej "wartościowy" od opału w workach super szczelnych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 01.02.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) ..................maja swoje watki tam sie udzielaja - nie wtracam się, ale jak widzę na ogólnym natrętną reklamę to jadę od razu po nich z grubej rury...następny przykład, rozdwojony sprzedawca pomp arturo.. jakby pisał w jakimś wątku i reklamował swoje produkty czy prace słowem bym się nie odezwał.. a ze gość wszędzie sie wtraca to i jest riposta..ott samo życie:) Piotrek, ciekawy przykładmechanizmów, o których napisałeś tylko dotyczący Pc PW. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171750-Pompy-ciepła-powietrze-woda/page408 Trzeba się cofnąc kilka postów do tyłu żeby zrozumieć mechanizm naganiania i łowienia świerzaków. Zastanawiająca jest postawa moderatora forum, który kasuje negatywne opinie na tamat tego wykonawcy i mechanizmów jakimi sie posługuje. Edytowane 1 Lutego 2013 przez Regut1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 01.02.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Mnie zastanawia co ma to na celu ? Te przyjazdy i ten kontakt. Po to aby zrobić dobre wrażenie ? Szczerze mówiąc kończy się na "dobrym słowie" i to wszystko ... Dalej zostałeś z mokrym opałem , no chyba że coś zaoferowano , jakąś rekompensatę lub coś podobnego ... Bo pogłaskanie klienta po główce nic nie kosztuje a daje "medialny" rozglos ... Dokładnie tak jak piszesz, zgadzam się z Tobą w 100 %. Jeżeli ten gość co ma do mnie w środę tylko po to żeby miło porozmawiać to wolę iść na piwo. Oczekiwałbym jakiejś rekompensaty albo wymiany na suchy opał. Co mi po rozmówkach jak i tak będe się musiał narobić przy suszeniu opału. Te cały odwiedziny mają tylko na celu rozcieńczeniu kwasu który powstał wokół Kareny. Robi się wielkie WOW, ze przyjechał prezes, tylko co tak naprawdę ta wizyta wniosła do sprawy?? Gdyby naprawdę mu zależało to wysłałby dwóch ludzi z paletą suchego węgla na wymianę i sprawa załatwiona. Takie jest moje zdanie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 01.02.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Piotrek, ciekway przykład tego o czym napisałeś tylko dotyczący Pc PW. Trzeba siecofnąc kilkap postów do tyłu żeby zrozumieć mechanizm naganiania świerzaków. Zastanawiająca jest postawa moderatora forum, który kasuje negatywne opinie na tamat tego wykonawcy i mechanizmów jakimi sie posługuje. , Może po prostu Ci co mają płatne konta lub płaca za reklamy w Muratorze są delikatnie mówiąc inaczej traktowani i wszelkie na nich "ataki" są od razu sukcesywnie "odpierane" przez moderatorów ... Tutaj mamy natłok handlowców , marketingowców i jest cały czas prowadzona ostra promocja swoich produktów i itd ... Niestety bardzo często ludzie mylą sprzedawców i producentów z użytkownikami i słuchają ich dobrych rad ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 01.02.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Piotrek42, kurde jesteś forumowym CBA, ABW i FBI razem wzięte:) Jak by tak wszystkie organa ścigania w naszym kraju pracowały, to by nie było tyle afer, jak AmberGold itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 01.02.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Piotrek, ciekawy przykładmechanizmów, o których napisałeś tylko dotyczący Pc PW. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171750-Pompy-ciepła-powietrze-woda/page408 Trzeba się cofnąc kilka postów do tyłu żeby zrozumieć mechanizm naganiania i łowienia świerzaków. Zastanawiająca jest postawa moderatora forum, który kasuje negatywne opinie na tamat tego wykonawcy i mechanizmów jakimi sie posługuje. właśnie się o tym dowiedziałem i podoba mi sie że jawnie o tym tutaj piszesz. a myslałem że gangrena jest tylko na wijskiej a pisał do mnie adiqq mam nadzieje że się nie obrazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 01.02.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Jasne, Kocioł Defro Eko Uni 28KM rynna Mieszkam na wsi teściowa się nudzi, wszystkim się zajmie to co mam jej odmówić! Chcę spróbować jak będzie zasyfiony po tym kociołek, jak będzie pachnieć itp Denerwuje mnie w węgielku syf po wyjściu z kotłowni. Dużo więcej mnie to nie będzie kosztowało a ceny węgla jak to ceny węgla w dół nie pójdą a owies... ziemia jest, zaprzyjaźniony kombajnista jest a słonko i deszyk za darmo od Stworzyciela. Dobra ale może o owsie nie rozmawiajmy bo nas tu słusznie naprowadzą że o groszku dyskusja. "kaszpir007 " Myślę że mam rację jak dla mnie ta perforacja to podstawa a mały nakład pracy dla niech teraz na pewno jak poczytają to będą nam dane perforowane worki! Nie mam żadnego doświadczenia w paleniu owsem ale mój koleżka próbował w tamtym roku właśnie na Defro z palnikiem rynnowym i efekty były raczej mizerne ale może to wina palacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 01.02.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) uprzediłeś mnie...miałem właśnie to samo napisac....[/quote ] Starzy budując sie miarkują się że ktoś świadomie ich podkręca uwypuklając antagonizmy, po to żeby naganiać na swoje usługi i produkty. A redakcja muratora jak widać temu przyklaskuje. Fajnie że użytkonicy różnych źródeł ogrzewania przestają sie kopać i zaczynają łapać że ktoś z premedytacja ładuje ich w ciula. Nie ma to jak świerzak złowiony na forum. Temu można wcisnąć wszystko. Mam wrażenie że o to w tym wszystkim chodzi o łowienie świerzaków żeby ktoś mógł im sprzedać dziadostwo/lub usugę , którego/której nikt rozsądny i świadomy by nie kupił. Ładnie sie to markieting nazywa. Szkoda że kase dla kilku cwaniaków nieświadomi ludzie spłacają później do emerytury ratami kredytu hipotecznego, albo upadają solidne i rzeczowe firmy, a dziadostwo się sprzedaje. Edytowane 1 Lutego 2013 przez Regut1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 01.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Piotrek42, kurde jesteś forumowym CBA, ABW i FBI razem wzięte:) Jak by tak wszystkie organa ścigania w naszym kraju pracowały, to by nie było tyle afer, jak AmberGold itp. Po prostu wie to co niemalże każdy ... Dużo trafia tu świeżaków którzy się budują. Kupili gazetkę muratora , wchodzą na forum ... Szukają porad bo sporo nie wiedzą a chcą jak najlepiej ... A tu na nich czeka mnóstwo "doradzaczy" co oczywiście bezinteresowanie pomagają i doradzają ... A bardzo często Ci "typowi" użytkownicy i fachowcy to ludzie zatrudnienie przez producentów danego produktu którzy mają pisać i reklamować dany produkt. Koszty tego są dużo niższe a można zyskać dużo klientów ... Ja też padłem "ofiarą" marketing na tym forum. Miałem kupić piec Ogniwo EKO , ale dałem się namówić na lepszy piec ... Taki lepszy że widzę już rdzę na piecu a piec nie ma jeszcze 2 lat ... trzeba więc uważać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 01.02.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 do czego to doszło ,teraz każdy każdego będzie podejrzewał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 01.02.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Piotrek42, kurde jesteś forumowym CBA, ABW i FBI razem wzięte:) Jak by tak wszystkie organa ścigania w naszym kraju pracowały, to by nie było tyle afer, jak AmberGold itp. Jak budowałem dom to przez jednego podpowiadacza wtopiłem ok 10 koła...po 3 miesiacach dowiedziałem się ze wziął za mnie prowizję... a ja 10 tysi w plecy... Regut1 widzę ze grubo było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.02.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Co do owsa sam mieszkam na wiosce i mam trochę pola. Miałem kiedyś trochę zmiotków wsypałem do zasobnika i poszło. Powiem że przy obecnych cenach zbóż nie bardzo się to opłaca. Jeszcze chyba ze 3 lata wstecz owies można było kupić po 250 czy 270pln/tonę, ameryka Teraz chyba trzebaby wywalić z 800 albo lepiej także przyrównując kaloryczność nie bardzo się to opłaca jak napisałem. Lepiej rolnikowi zasiać pszeniczki ( 1100 obecnie czy rzepaku 2300pln/tonę ) i faktycznie kupić wungiel. Nie przyszedłem tu coś reklamować choć zapłaciłem za to. O mało się wczoraj dwoje tu nie pobiło mi to już nie potrzebne. Pisałem w tym wątku dużo jeszcze chyba 2 czy 3 lata temu ale kto inny niech teraz się poci Kilku chłopaków z forum było u mnie, czasem nawet nie wiedziałem że są z forum, ostatnio nawet mój ziomek Archer, tutaj żeśmy się odnaleźli a mieszkamy chyba z 11km od siebie w tej samej gminie, widzieli jak u mnie wungiel jest przechowywany. Niektórym po prostu szkoda kasy zainwestować w zadaszenia czy wiaty. Przecież jak nie będą mieli czym palić i zmarzną w dupę to i tak kupią co jest Taka nasza polska rzeczywistość. Dobrej Nocki życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 01.02.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Regut1 widzę ze grubo było.... Było spokojnie, spokojnie na tyle że po cichu zaczely znikać posty ............ . Zresztą, komentarz nie jest potrzebny, każdy moze przeczytać i wyrobić sobie własne zdanie. A ten prezes Kareny to pewnie tak przypadkiem przyjechał do jednego z kupujących ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 01.02.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 A ten prezes Kareny to pewnie tak przypadkiem przyjechał do jednego z kupujących ???????????????? A na pewno przypadkiem, a co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 01.02.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Kilku chłopaków z forum było u mnie, czasem nawet nie wiedziałem że są z forum, ostatnio nawet mój ziomek Archer, tutaj żeśmy się odnaleźli a mieszkamy chyba z 11km od siebie w tej samej gminie, widzieli jak u mnie wungiel jest przechowywany. Niektórym po prostu szkoda kasy zainwestować w zadaszenia czy wiaty. Przecież jak nie będą mieli czym palić i zmarzną w dupę to i tak kupią co jest Taka nasza polska rzeczywistość. Dobrej Nocki życzę. Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 01.02.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 A na pewno przypadkiem, a co tam Przypadkiem trwa akcja wyłapywania z forum niezadowolonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts