MARTINOS 06.02.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Węgiel też fajny i kolorowy. Najpierw jest czarny a później brązowy . Miałem dwa wory zielonego z Casto. W środku węgiel był mokry , świecący i czarny. Chyba specjalnie go moczą, żeby tak ładnie wyglądał. Ładny węgiel, ładne worki w sumie palić też się ładnie pali , tyle że szybko. Wiem, jesienią przerabiałem kilkanaście worków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 06.02.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 a hurtem w czechach na kopalni poniżej 300zł/tona wychodzi z transportem. Jakbym miał za czecha płacić prawie 700 zł/tona, to bym się nawet nie zastanawiał i kupiłbym albo luzem (640zł/tona), albo workowany (720zł/tona) Ekogrosz z Leroya. Myślę, ze generalnie jak nie ma tańszej alternatywy, to jest to węgiel wart swojej ceny, czego dowiódł test Suspensera Chyba sobie sprawie ze dwie tony tego ekogrosza na wiosnę. A jakbym chciał luzem to ciekawe skąd go się odbiera. Trzymają go na hałdzie za sklepem czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szekspir 06.02.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Chyba sobie sprawie ze dwie tony tego ekogrosza na wiosnę. A jakbym chciał luzem to ciekawe skąd go się odbiera. Trzymają go na hałdzie za sklepem czy jak? Mają go zapakowanego w 1 tonowe bigbagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 06.02.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 po 640 zł to jest niezła cena, tyle płaciłem za zwykły rosyjski groszek na składzie luzem. Ciekawe czy ta oferta obowiązuje na terenie całego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 06.02.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 chyba na terenie całej Polski. U nas nawet 1 bigbag stoi na sklepie . jakbym miał kupić, to bym poprosił właśnie o ten. jest szansa, ze węgiel w środku suchszy niż w pozostałych worach stojących na parkingu "pod chmurką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 06.02.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Normalnie jak będę w trójmieście to podjadę zobaczyć na ich stronie nic nie ma o takiej promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 06.02.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 to nie jest zadna promocja. Koleś w sklepie mi powiedział, że jest to normalna cena na ten produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 06.02.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Niezła konkurencja dla składów węgla w naszym regionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artecki 06.02.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 to nie jest zadna promocja. Koleś w sklepie mi powiedział, że jest to normalna cena na ten produkt a jak to wygląda z transportem? dowiozą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 06.02.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 dowiozą....jak zapłacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 06.02.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Dzisiaj, podobnie jak kilku innych niezadowolonych klientów z forum, odwiedził mnie przedstawiciel Kareny. Po oglądnięciu opału i pobraniu próbki Pan stwierdził, ze w takim stanie miał faktycznie nie nadaje się do palenia. Ma to przekazać w firmie i ktoś z Kareny ma się ze mną w tej sprawie kontaktować. Zobaczymy co dalej z tego wyniknie. A teraz kilka fotek do zobrazowania sytuacji Miał stoi u mnie już prawie dwa tygodnie a zobaczcie jak ładnie pociekła woda z worka podczas pobierania próbki . A takie są efekty przesypywania miału do bardziej przewiewnych worków, robi się od razu kałuża pod workiem Cześć worków wysypałem na podłogę w kotłowni a podczas przesypywania znalazłem takie skarby Tak wygląd oryginalny worek po wysypaniu z niego miału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 06.02.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 wiosna nieciekawie ten miał wygląda. Zanim nada się do palenia to sporo wody upłynie, tfu, wyparuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 06.02.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 a hurtem w czechach na kopalni poniżej 300zł/tona wychodzi z transportem. Jakbym miał za czecha płacić prawie 700 zł/tona, to bym się nawet nie zastanawiał i kupiłbym albo luzem (640zł/tona), albo workowany (720zł/tona) Ekogrosz z Leroya. Myślę, ze generalnie jak nie ma tańszej alternatywy, to jest to węgiel wart swojej ceny, czego dowiódł test Suspensera Czy chodzi o ten? http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/akcesoria-do-piecow/paliwo-do-kotlow-c-o/paliwo-do-kotlow-ekogroszek-barter,p177245,l1019.html Bo wychodzi na to, że to workowany jest po 650 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 06.02.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 wiesz co, tamten jakby taki sam, tylko worek, a ścislej napisy bardziej wpadające w brąz. Cena 18 złotych za worek 25kg, czyli wychodzi 720 za tonę workowanego. W takiej cenie jak ten co dałeś link i w takich workach nie widziałem. Ale może to to samo, tylko cena inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CooleRek 06.02.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Dzisiaj, podobnie jak kilku innych niezadowolonych klientów z forum, odwiedził mnie przedstawiciel Kareny. Po oglądnięciu opału i pobraniu próbki Pan stwierdził, ze w takim stanie miał faktycznie nie nadaje się do palenia. Ma to przekazać w firmie i ktoś z Kareny ma się ze mną w tej sprawie kontaktować. Zobaczymy co dalej z tego wyniknie. A teraz kilka fotek do zobrazowania sytuacji Miał stoi u mnie już prawie dwa tygodnie a zobaczcie jak ładnie pociekła woda z worka podczas pobierania próbki [ATTACH=CONFIG]168151[/ATTACH]. A takie są efekty przesypywania miału do bardziej przewiewnych worków, robi się od razu kałuża pod workiem [ATTACH=CONFIG]168152[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]168153[/ATTACH] Cześć worków wysypałem na podłogę w kotłowni a podczas przesypywania znalazłem takie skarby [ATTACH=CONFIG]168154[/ATTACH] Tak wygląd oryginalny worek po wysypaniu z niego miału [ATTACH=CONFIG]168155[/ATTACH] Witam Z pewnością miał przesypany do worków jutowych nie jest 2 tygodnie, co najwyżej parę dni. W workach oryginalnych będziesz mógł palić w następnym sezonie. U mnie w kotłowni miał w workach jutowych wysycha w tydzień, a w drugim tygodniu już zaczyna pylić. Osobiście uważa, że miał powinien być "odrobinę: wilgotny, ale na tyle suchy aby mógł się zsypywać w koszy. PS. jak chcesz palić na drugi dzień to pomaga rozsypanie i włączenie wentylatora pokojowego w kotłowni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CooleRek 06.02.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) Czy chodzi o ten? http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/akcesoria-do-piecow/paliwo-do-kotlow-c-o/paliwo-do-kotlow-ekogroszek-barter,p177245,l1019.html Bo wychodzi na to, że to workowany jest po 650 zł. To jest brunatny, a kamienny to jak już kol. pionan napisał jest w workach koloru brązowego, taka zmyłka Rozmawiałem z kierownikiem działu i Ten stwierdził że to ten sam co Big Fire, jedynie opakowanie (bardziej atrakcyjne dla oka) Edytowane 6 Lutego 2013 przez CooleR`ek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 06.02.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Witam Z pewnością miał przesypany do worków jutowych nie jest 2 tygodnie, co najwyżej parę dni. W workach oryginalnych będziesz mógł palić w następnym sezonie. U mnie w kotłowni miał w workach jutowych wysycha w tydzień, a w drugim tygodniu już zaczyna pylić. Osobiście uważa, że miał powinien być "odrobinę: wilgotny, ale na tyle suchy aby mógł się zsypywać w koszy. PS. jak chcesz palić na drugi dzień to pomaga rozsypanie i włączenie wentylatora pokojowego w kotłowni. Pozdrawiam Przesypywałem dzisiaj (przy okazji cyknąłem fotki), dwa tygodnie stoi w podziurawionych workach foliowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 06.02.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 wiesz co, tamten jakby taki sam, tylko worek, a ścislej napisy bardziej wpadające w brąz. Cena 18 złotych za worek 25kg, czyli wychodzi 720 za tonę workowanego. W takiej cenie jak ten co dałeś link i w takich workach nie widziałem. Ale może to to samo, tylko cena inna A mógłbyś wrzucić fotkę tego worka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 06.02.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 To jest brunatny, a kamienny to jak już kol. pionan napisał jest w workach koloru brązowego, taka zmyłka Rozmawiałem z kierownikiem działu i Ten stwierdził że to ten sam co Big Fire, jedynie opakowanie (bardziej atrakcyjne dla oka) Big Fire wychodzi po 956 zł, kaloryczność 25 http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/akcesoria-do-piecow/paliwo-do-kotlow-c-o/paliwo-do-kotlow-ekogroszek-barter,p178811,l1019.html , ekogrosz kaloryczność 23, chociaż coś jest na rzeczy bo niejaki "palacz" pisał na forum LM o ekogroszu "Wungiel nawet nie zły, oczywiście porównując cenę do jakości:) jest sporo spieków, robi się mały żużel lecz piec uzyskuje dobrą temperaturę. Jego główną zaletą jest cena. JEDNA BARDZO WAŻNA UWAGA: kupiłem również węgiel o wartości 25MJ w tej samej sieci i od tego samego producenta i jest to praktycznie ten sam Eko co 23MJ tylko w innym worku oraz w innej cenie:)" Pisząc o węglu 25 miał pewnie na myśli właśnie ten big fire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 06.02.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 A mógłbyś wrzucić fotkę tego worka? nie mógłbym, bo kupiłem 4 worki na próbę. Właśnie wczoraj rano wegiel dokonałswojego zywota w podajniku. Na codzień palę Ledvicami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts