karoka65 02.01.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Dzwonił do mnie wczoraj kuzyn który pracuje na Marcelu. Tona orzecha na bramie kosztowała 595 a wczoraj było już 611 na wyświetlaczu przed kopalnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 02.01.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Niestety cały asortyment węgla podrożał. Mam przypadkiem 5 talonów na 5 ton węgla z KWK Szczygłowice,nikt się nie chce jakoś wymienić na ekogroszek to muszę tetalony sprzedac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 05.01.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Super tekst Generalnie firma stara się mieć dobry kontakt, są elastyczni w negocjacjach i pod kątem ceny i obsługi, ale ich transport to pięta achilesowa, zutylizowałem 500kg ekoresa..(pożyczyłem kumplowi ma kocioł z retortą obrotową to mu lepiej spali) a ma mi oddać eko z ekoelmy, bo zamówił,jak będę miał to opisze. 500kg będzie co testować Czy ekoelma już przetestowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.01.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 To może by mieszać nasz krajowy z czeskim. Może wtedy będzie się on palił i wypalał Jest to jedno z rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.01.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 To może by mieszać nasz krajowy z czeskim. Może wtedy będzie się on palił i wypalał Pisałem już że wypraktykowałem już takie rozwiązanie jak kupiłem poprzedniej wiosny strasznie spiekający eko. Po wymieszaniu pół na pół a nawet czeskiego można sypać więcej, spalał się bardzo dobrze bez spiekania. Jedyny minus to że z czeskiego jest więcej sadzy. No i trzeba kupić dobry ten czeski. Tak jak pisałem najlepszy czeski jest z kopalni Komorany, miejscowość Most koło Usti nad Łabą. Ma on około 19 MJ/kg i jest chyba najbardziej kalorycznym czeskim eko. Na niektórych czeskich kopalniach jest węgiel około 10 MJ/kg i tego bym nie polecał ale handlarze wożą bo chęć jeszcze większego zysku jest kusząca tylko my musimy się z tym męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 06.01.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ekogroszek z KWK Wesoła. Na stornie, dystrybutor o węglu pisze jak poniżej.Ekogroszek z tej kopalni poleca również producent pieca. Ekogroszek wygląda jakbym dostał resztki z placu mokry i dużo miału, bardzo dużo spieków - ustawienia różne (mało i dużo powietrza) i nic? To samo.Teraz nie wiem czy to słabej jakości węgiel czy dystrybutor??? Pewnego czasu kupiłem u lokalnego dystrybutora ekogroszek niby z Kazimierza Juliuszawcale nie chciał się palić, był nawet problem ze spaleniem w zwykłym wszystko palnym piecu. Kolega kupił węgiel do remizy OSP, niby super węgielpiec nie może osiągnąć temperatury większej niż 43 C. Wniosek jest jeden - bezkarność ludzi zajmujących się węglem, chęć szybkiego zysku, brak wstydu.Nie twierdzę że wszyscy są tacy, ale z mojej dość krótkiej przygody z ekogroszkiem - żenada. Co do super popiołu, nie twierdzę że jest to ekogroszek z ekolelmy, widziałem taki na własne oczy dwa lata temu. Co do składów na początku można było kupić węgiel I lub II jakości, mogę się założyć że obecniewszystko pakowane do jednego worka. * Typ węgla 32.1 * Granulacja 5-25 mm * Wartość opałowa >27.000 KJ/kg * Zawartość popiołu <4% * Zawartość siarki <0,6% * Wilgoć całkowita <7% * Części lotne - 33,04% * Spiekalność RI<11 * Temperatura spiekania 1190 * Temperatura mięknienia 1270 * Temperatura topnienia 1290 * Temperatura płynięcia 1310 * Opakowanie: perforowany worek foliowy koloru żółtego bez nadruków - 20 kg na palecie 1000 kg * Surowiec: KWK Wesoła - Katowicki Holding Węglowy SA Ilości ograniczone - towar tylko do sprzedaży detalicznej. Uwagi:Węgiel o doskonałych parametrach jakościowych. Wysoka wartość opałowa w połączeniu z bardzo niską spiekalnością oraz niewiarygodnie niskim popiołem i wilgotnością kwalifikuje opał jako absolutny numer 1 na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 06.01.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Jasne.... ja za granicą a ekoelma lezy i schnie.... bo nie chciałem zonie zmieniać parametrów. Mi czasem udaje się zmienić żonie jakiś parametr, ale to trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 06.01.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Pisałem już że wypraktykowałem już takie rozwiązanie jak kupiłem poprzedniej wiosny strasznie spiekający eko. Po wymieszaniu pół na pół a nawet czeskiego można sypać więcej, spalał się bardzo dobrze bez spiekania. Jedyny minus to że z czeskiego jest więcej sadzy. No i trzeba kupić dobry ten czeski. Tak jak pisałem najlepszy czeski jest z kopalni Komorany, miejscowość Most koło Usti nad Łabą. Ma on około 19 MJ/kg i jest chyba najbardziej kalorycznym czeskim eko. Na niektórych czeskich kopalniach jest węgiel około 10 MJ/kg i tego bym nie polecał ale handlarze wożą bo chęć jeszcze większego zysku jest kusząca tylko my musimy się z tym męczyć. Niestety w Allegro każdy handlarz pisze, że ma czeski z Komorzan ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6 06.01.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Mów szybko jak u żony zmieniasz te parametry !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.01.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Teraz napiszę ciekawostkę i zarazem pytanie, czy to jeszcze węgiel? Rynek Instalacyjny (pismo branżowe) podaje za PAP, że jeden z większych producentów kotłów w kraju planuje budowę zakładu produkcji pellet. Niby nic nadzwyczajnego, ale.... Firma przeznaczy środki z emisji akcji o wartości ok.15mlnzł. Owe zakłady opracowały technologię produkcji pellet ze słomy i makulatury, ale też tzw. carbiopeletu. Tutaj dochodzę do sedna sprawy - Carbiopelet to miks miału węglowego oraz biomasy. Podobno za 2lata produkcja ma przynieśc ok.30% obecnych przychodów firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy1 07.01.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam Wszystkich! Pierwszy sezon palę w "Kostrzewie" z różnym skutkiem - ale to inny temat. Chciałbym wspomnieć o sposobie "załatwiania" klienta przez firmę Resover. Na dostawę czekam od 30.11.2010. Sam Prezes Zarządu obiecywał kilkakrotnie natychmiastową wysyłkę i ... figa. Moje pytanie do człowieka odpowiadającego w imieniu tej firmy: jak można, z tak dalece posuniętą ignorancją i lekceważeniem klienta utrzymać się jeszce na rynku? Może ktoś z Forumowiczów ma sposób na tę "firmę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 07.01.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Może ktoś z Forumowiczów ma sposób na tę "firmę" Należy wycofać zamówienie. Ja tak zrobiłem. Zamierzam zakupić u nich ekogroszek tyle tylko, że w odpowiednim czasie - na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotek 11.01.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Chciałbym wszystkich PRZESTRZEC przed firmą RESOVER. W listopadzie wpłaciłem kasę za tonę groszku z Wesołej, od tego czasu nie ma z nimi żadnego kontaktu, na telefony ani maile nie odpowiadają, zupełnie jakby firmy nie było. Całkowicie niepoważne traktowanie klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawy 11.01.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Niestety również zostałem zrobiony w balona przez firmę RESOVER czekam na towar od początku grudnia.Po beznadziejnym tłumaczeniu właściciela że urlopy L4 itp do końca grudnia wczoraj wycofałem zamówienie drogą mailową i nic.Oczywiście od początku stycznia jak i przez grudzień wszystkie telefony głuche na email brak odpowiedzi czekam 2 dni i zgłaszam przestępstwo na policję.WSZYSTKICH BARDZO PRZESTRZEGAM JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej_H 12.01.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Witam wszystkich. Również zamówiłem ekogroszek (2 tony) w RESOVER (29.11). Po dwóch tygodniach zapytałem mailem o orientacyjny termin dostawy. Zaproponowano mi rozszerzenie zamówienia do trzech ton i dostawę przed świętami. Zgodziłem się (ale zaznaczyłem, że za trzecią tonę płacę przy odbiorze). Węgla nie dostałem do tej pory + zero kontaktu. 30.12 wysłałem pismo o rezygnacji z zakupu w związku z niedostarczeniem towaru w ciągu 30 dni (email + polecony) i prośbą o niezwłoczny zwrot pieniędzy. Pieniędzy do tej pory nie otrzymałem, więc będę podejmował kolejne kroki, mające na celu ich odzyskanie, do komornika włącznie. Swoją drogą mam obawy, że firma "robi bokami" i jest im już wszystko jedno, bo inaczej nie pozwoliliby sobie na rujnowanie własnej opinii. Na tę zimę, podobnie jak rok temu kupiłem ostatecznie Pieklorza (Bobrek-Centrum) w oryginalnych workach. A całe zamieszanie tylko przez to, że nie miałem czasu kupić węgla zwyczajowo w sierpniu. Jak w listopadzie zobaczyłem cenę 1000 zł/t, to zdecydowałem się na zamówienie w RESOVER. W każdym razie Pieklorzem pali się dobrze. Problemów ze spiekaniem nie mam i nie miałem, ale może to kwestia dosyć niskiej temperatury na piecu (50 stopni). Jeśli ktoś zastanawia się, czy za Pieklorza warto płacić więcej, to może zajrzeć TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.01.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 andy1, fotek, prawy i Maciej_H Odpiszcie na wiadomości które do was wysłałem, postaram się żeby załatwiono wasze sprawy w trybie pilnym.Nie pracuję bezpośrednio w firmie ale mam bezpośredni kontakt z osobą władną żeby to szybko załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.01.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Pośrednio jestem trochę sprawcą tego zamieszania. Po kilku pozytywnych opiniach forumowiczów którzy kupili eko z Resovera spłynęła taka ilość zamówień z całej polski że przerosło to możliwości produkcyjne firmy. Dochodzą do tego problemy z dostępem do dobrych jakościowo węgli które nadają się do produkcji ekogroszku. Mimo uruchomienia drugiej linii produkcyjnej opóźnienia sięgają 4 nawet 5 tygodni. Kotłów coraz więcej a dobrego węgla akurat odwrotnie.I dobra rada zaopatrujmy się w węgiel latem, ja tak robię. Szybka dostawa, suchy i tańszy.Firma pracuje 24h/dobę, pieniądze jeszcze nikomu nie przepadły i nikt za nie, nie baluje na Karaibach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 12.01.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Firma pracuje 24h/dobę, pieniądze jeszcze nikomu nie przepadły i nikt za nie, nie baluje na Karaibach. Ale wszystkich uspokoiłeś Lepiej by było bez tego "jeszcze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.01.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Zależy jak kto sobie interpretuje to słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawy 12.01.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 A kim jesteś człowieku ( karoka65) ,który ma kontakt z osobą podobno władną ,ale na tyle bezwładną,że nie jest w stanie odpowiadać sama na e-maile i nie potrafi wykonać prostej czynności jaką jest odebranie telefonu stacjonarnego lub komórkowego? Nie wspomnę o dobrych manierach kupieckich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam problem ,informuję klienta i oddaję mu pieniążki.Staraj się staraj ,by nasze sprawy były załatwione w trybie pilnym, skoro sam się przyznajesz ,że pośrednio ,to sam jesteś sprawcą zamieszania i wytłumacz mojemu dziecku ,dlaczego nie będzie ferii ,nie na Karaibach ,ale wśród jego przyjaciół i mojej Żonie,że zepsutej lodówki nie wymienimy na nową, bo ktoś tam ,kto śmieje się z nas może na Karaibach jest do szpiku kości zepsutym cwaniakiem. Na marginesie : szef firmy Resorver zna numery zamówień i kwoty wpłacone .DOBREJ ZABAWY 24h na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts