Tyson 05.03.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 http://allegro.pl/wesola-ekogroszek-eko-groszek-workowany-wysokokal-i3078337465.html i kolejna wesoła na rynku , cena lepsza niż Karena, ale transport drozszy wiec wychodzi podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 05.03.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Coś to wszystko podejrzanie wygląda z tą wesołą, No cóż ale tego można było sie spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 05.03.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) http://allegro.pl/wesola-ekogroszek-eko-groszek-workowany-wysokokal-i3078337465.html i kolejna wesoła na rynku , cena lepsza niż Karena, ale transport drozszy wiec wychodzi podobnie880zl karena to nie 916,47zl z tego linku PS sory niepotrzebnie dodalem akcyze czyli minus 37,47zl = 879zl Podobnie Edytowane 5 Marca 2013 przez zbigmaz01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 05.03.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Możesz przymknąć delikatnie te powietrze wtórne (rogi dla barana ) co dmuchają z góry w palnik .Wtedy zwiększy się ciśnienie w korycie od dołu . Tylko jak je przymknąć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 05.03.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Tylko jak je przymknąć???Wkręć wbij podszlifuj ,podtocz w nie jakieś redukcje żeliwne http://kociolcenowy.pl/599-1517-large/redukcja-ocynkowana-6-4-x-1-cal.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 05.03.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 No chyba wiekszą część problemów z spiekami leży w podtrzymaniu. [...] Aby nie zaśmiecać wątku o węglu dalsze info podaję w wątku dotyczącym mojego pieca: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207993-Kocio%C5%82-BAWARIA-SEKO-wymiana-do%C5%9Bwiadcze%C5%84&p=5858260&viewfull=1#post5858260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczmimo 06.03.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Coś to wszystko podejrzanie wygląda z tą wesołą, No cóż ale tego można było sie spodziewać Firma z Mysłowic, więc może sami kopią Wczoraj dotarła próbka z Kareny, więc niedługo ją zasypię, tylko słonko za mocno podgrzewa domek za dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 06.03.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Wczoraj zasypłem orginalnego Ekoreta i musze powiedzieć ze coś z nim jest na rzeczy bo jakoś beznadziejnie sie spieka, nie mam bladego pojęcia jak go ogarnąć aby to miało ręce i nogi, Ale co zauwazyłem ze jak całą noc kociołek stał w podtrzymaniu to lepiej to wyglądało niż jak w dzień sie pali dwustanowo, Ustawienie Podawanie 8sprzerwa 58s nadmuch 20% Klapka na dmuchawie na max otwarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 06.03.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Wczoraj zasypłem orginalnego Ekoreta i musze powiedzieć ze coś z nim jest na rzeczy bo jakoś beznadziejnie sie spieka, nie mam bladego pojęcia jak go ogarnąć aby to miało ręce i nogi, Ale co zauwazyłem ze jak całą noc kociołek stał w podtrzymaniu to lepiej to wyglądało niż jak w dzień sie pali dwustanowo, Ustawienie Podawanie 8s przerwa 58s nadmuch 20% Klapka na dmuchawie na max otwarta No to jestes juz ktoras z kolei osoba ktora ma takie efekty po zasypaniu orginalnego ekoreta. Jakie masz te spieki? duze zlepy , czy cos w stylu popcornu? Ajak u ciebie z zasyfieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 06.03.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 raczej takie zlepy poźniej wrzuce fotki popiołu, co do zasyfiania to cięzko mi powiedzieć bo w sobote czyściłem kociołek i to jest trzeci rodzaj groszku jakim pale od czyszczenia, ale względem mojego bobrka którym na codzień palę to chyba mniej kopci mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 06.03.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 No to jestes juz ktoras z kolei osoba ktora ma takie efekty po zasypaniu orginalnego ekoreta. Jakie masz te spieki? duze zlepy , czy cos w stylu popcornu? Ajak u ciebie z zasyfieniem? Daj na probe tak: Podawanie 6-7s Przerwa 40-45s nadmuch sproboj dac na 22 a jak z osiaganiem temperatury zadanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 06.03.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Panowie już nie czas na testowanie eko.... przy tej pogodzie to i czeski groszek może przeciągnąć temp...chyba że przyjda jeszcze mrozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 06.03.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Piotrek to fakt ze teraz nie czas na testowanie ale trzeba wypalić w moim przypadku rózne ekogroszki które zakupowałem, Teraz mam inne problemy mianowicie stan podtrzymania i przeciąganie duże temp. prze pracy z regulatorem pokojowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 06.03.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) chyba że przyjda jeszcze mrozy... W przyszłym tygodniu pójdą testy pełną "parą":stirthepot: Edytowane 6 Marca 2013 przez ZUG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 06.03.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Balzak311 właśnie ze tez miałem takie numery w tym roku z ekoret-em , ale ja go testowałem na mrozach -tam była jazda:) spalić spaliłem ale naprawdę dużo gorszy jak w zeszłym sezonie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.03.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Firma z Mysłowic, więc może sami kopią Wczoraj dotarła próbka z Kareny, więc niedługo ją zasypię, tylko słonko za mocno podgrzewa domek za dnia.Do mnie dotarla dzisiaj ale nawet jeszcze nie ogladalem, tez czekam az zasobnik bedzie pusty, a mrozy wracaja i powinno sie zgrac z testem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczmimo 07.03.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 W głowach nam się po... żeby się cieszyć że mrozy idą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus2000 07.03.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 No i mam ''kredki, pozamiatane i co tam tylko''. Pisałem tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164725-Ranking-paliwa-typu-ekogroszek&p=5846811&viewfull=1#post5846811 o OKAZJI. W praktyce wygląda to tak: Spieki jak jasny gwint, takich to jeszcze nie widziałem i nie miałem w mojej krótkiej karierze. Jestem po prostu załamany. Próbowałem palić na nastawach ręcznych; 6 s - podawanie, 35 s - przerwa i nadmuch 38%. Kalafiory ogromne i kopci jak z parowozu. Na automacie ecoal trochę mniejsze spieki, chociaż nie kopci tak bardzo. Naciąłem się sromotnie na ten węgiel, mam go jeszcze z 650 kg (przeważnie forma miału). Palę nim z iskrą niebieską (karena) w stosunku 20%(karena)/80%. Codziennie wybieram wiaderko 10 l tych ''odpadów''. Będę męczył to do końca aż to shajcuję. Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie w lepszym spaleniu tego syfu. Może ktoś miał podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 07.03.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Może prościej będzie sprzedać któremuś z sąsiadów który ma tradycyjny kocioł górnego spalania. No i mam ''kredki, pozamiatane i co tam tylko''. Pisałem tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164725-Ranking-paliwa-typu-ekogroszek&p=5846811&viewfull=1#post5846811 o OKAZJI. W praktyce wygląda to tak: [ATTACH=CONFIG]174938[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174939[/ATTACH] Spieki jak jasny gwint, takich to jeszcze nie widziałem i nie miałem w mojej krótkiej karierze. Jestem po prostu załamany. Próbowałem palić na nastawach ręcznych; 6 s - podawanie, 35 s - przerwa i nadmuch 38%. Kalafiory ogromne i kopci jak z parowozu. Na automacie ecoal trochę mniejsze spieki, chociaż nie kopci tak bardzo. Naciąłem się sromotnie na ten węgiel, mam go jeszcze z 650 kg (przeważnie forma miału). Palę nim z iskrą niebieską (karena) w stosunku 20%(karena)/80%. Codziennie wybieram wiaderko 10 l tych ''odpadów''. Będę męczył to do końca aż to shajcuję. Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie w lepszym spaleniu tego syfu. Może ktoś miał podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 07.03.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 (edytowane) No i mam ''kredki, pozamiatane i co tam tylko''. Pisałem tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164725-Ranking-paliwa-typu-ekogroszek&p=5846811&viewfull=1#post5846811 o OKAZJI. W praktyce wygląda to tak: [ATTACH=CONFIG]174938[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174939[/ATTACH] Spieki jak jasny gwint, takich to jeszcze nie widziałem i nie miałem w mojej krótkiej karierze. Jestem po prostu załamany. Próbowałem palić na nastawach ręcznych; 6 s - podawanie, 35 s - przerwa i nadmuch 38%. Kalafiory ogromne i kopci jak z parowozu. Na automacie ecoal trochę mniejsze spieki, chociaż nie kopci tak bardzo. Naciąłem się sromotnie na ten węgiel, mam go jeszcze z 650 kg (przeważnie forma miału). Palę nim z iskrą niebieską (karena) w stosunku 20%(karena)/80%. Codziennie wybieram wiaderko 10 l tych ''odpadów''. Będę męczył to do końca aż to shajcuję. Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie w lepszym spaleniu tego syfu. Może ktoś miał podobnie? Tego się nie da spalić pewnie zanieczyszczony jest kwarcem . Musisz załadować na dostawczaka i pojechać do następnego miasta i zza płotu zapytać kogoś czy nie chce kupić węglo-miału po tanich pieniążkach? Najprawdopodobniej ten co sprzedał też się wcześniej naciął i dlatego pozbył. Edytowane 7 Marca 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts