Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

Ja sie nacialem z 2 lata temu, stoi paleta ladne worki pytam goscia - panie dobry ten wegiel chlop mowi ludzie chwala - sadzac po cenie mysle pewnie bedzie spoko i tak sie zaczela moja jedorazowa przygooda z brunatnym. Dlatego nigdy nie kupuje wiecej niz 1 tona a pierwszy raz to kilka workow na próbe.

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jest coś takiego w planach ale na razie nic więcej nie mogę napisać.

Jakiekolwiek by nie były te plany - czystość rynku zawsze będzie zależeć od uczciwości sprzedawcy. Popatrzcie na fakty z perspektywy czasu. W październiku pisałem tutaj, że na ten sezon Wesoła jest najlepsza. Nie znałem jeszcze siły tego forum i po prostu - chciałem Wam doradzić. W lutym czy tam w marcu ją Wam zaoferowano do zakupu - po tym, jak Suspenser wytestował, że dobra jest. Moi klienci palą nią od września, bo bez ciepłomierzy i innych dupsów oceniłem, że na ten sezon jest najlepsza, a oni mi wierzą. Gdzie jesteście? W d...pie ciemnej. Macie towar dostępny 5 miesięcy po moich klientach. Co zaoferuje swoim klientom mały, lokalny składzik w następnym sezonie? Czy na pewno ktoś znajdzie coś lepszego? A ja już nigdy tutaj nie napiszę, co moim zdaniem jest najlepsze. Żeby nikt nie mógł mi spaprać marki towaru. Normalnie - megalomania albo cóś...

Jakiekolwiek by nie były te plany - czystość rynku zawsze będzie zależeć od uczciwości sprzedawcy. Popatrzcie na fakty z perspektywy czasu. W październiku pisałem tutaj, że na ten sezon Wesoła jest najlepsza. Nie znałem jeszcze siły tego forum i po prostu - chciałem Wam doradzić. W lutym czy tam w marcu ją Wam zaoferowano do zakupu - po tym, jak Suspenser wytestował, że dobra jest. Moi klienci palą nią od września, bo bez ciepłomierzy i innych dupsów oceniłem, że na ten sezon jest najlepsza, a oni mi wierzą. Gdzie jesteście? W d...pie ciemnej. Macie towar dostępny 5 miesięcy po moich klientach. Co zaoferuje swoim klientom mały, lokalny składzik w następnym sezonie? Czy na pewno ktoś znajdzie coś lepszego? A ja już nigdy tutaj nie napiszę, co moim zdaniem jest najlepsze. Żeby nikt nie mógł mi spaprać marki towaru. Normalnie - megalomania albo cóś...

To nie do końca tak, bo wcześniej po prostu nie miałem Wesołej do przetestowania i dlatego o niej nie pisałem.

Zauważ, że dopiero gdy trafiłem na ten węgiel wtedy poszło.

Z marką faktycznie może być kłopot zwłaszcza, że nikt nie ściga oszustów :bash:

Wesoła zawsze była dobra tylko zawsze było ciężko ją wydrzeć.

Nie rozumiem też dlaczego akurat odniosłeś się cytując mój wpis.

Jak się idzie na skład to nie pyta się czy jest to czy to bo zawsze będzie to o co akurat pytasz :)

Pytasz co mają i nie daj wyciągnąć czego szukasz.

Zapytasz o Chwałowice, będą mieli, za pięć minut pójdzie twój kolega i zapyta o bobrka, będzie na tej samej kupie hehe

Przerabialiśmy po wpisach w przeciągu ostatnich lat wszystkie number one, były Chwałowice, Kazimierz Juliusz, pieklorz bytomski a teraz Wesoła, ciekawe co na następny sezon :)

Karoka, cytowałem Twój wpis, bo zrozumiałem z niego że są jakieś plany ujednolicenia i ucywilizowania rynku ekogroszku. Twój wpis był w mojej ocenie odpowiedzią na poprzedzający go post - oczywiście mogę się mylić. U mnie nigdy nie ma tego o co zapytasz - jest to, co oferuję do sprzedaży. Nie boję się oferować nieznanego towaru - moi klienci wiedzą, że gó..a im nie sprzedam.

Karoka, znaczy że co ? Certyfikacja, klasyfikacja i jeszcze jakaś inna dupsyfikacja? Sprzedaję groszek 5 - 25 i mówię, że na dziś nie ma lepszego do kotłów automatycznych. Kto chce - bierze. Kto nie wierzy - bierze 2 wory na próbę. A jak będzie wymagany certyfkat - gdzie będzie możliwość wyboru i konkurencja, ta naprawdę uczciwa i polegająca na konkurowaniu stosunkiem jakość - cena? Który mały skład, nawet mając w oferie najlepszy towar przebije certyfikat wielkiego sprzedawcy oferującego certyfikowany badziew spełniający minimalne wymagania?

Myślę że nie bardzo wierzysz sam w to co piszesz o zdrowej konkurencji i uczciwości szczególnie.

Wiesz dobrze jak i ja że to co w dobrej jakości nie kupisz za grosze.

Z gówna bata nie ukręci jak to mówią :)

Miałem takich którzy brali, później ich nie było i są znowu, szukali taniej bo przecież ten czarny i ten czarny to przecież tylko węgiel :)

Dobrej Nocki

Karoka, no właśnie wierzę. Sam wielokrotnie pisałem tutaj, że drogi jestem i że klient ma wybór. Kto chce wierzyć, że sprzedadzą mu towar kupiony luzem w hurcie po 7 stówek + transport za 750 czy 800 PLN w worach - jego rzecz. Kto rozumie, że sprzedawca też musi zarobić - potrafi ofertę ocenić sam.

Kupiłem na próbę tonę: EkoGroszek Prestige Platinum http://ekogroszekpakowany.pl/oferta-1m.html

Cóż mogę powiedzieć... Ilość popiołu to zwykła ściema - jest go dokładnie tyle co z czecha ledvice.

Wartość opałowa tu już widać różnicę. Kociołek szybciej dochodzi do zadanej, bardziej przebija.

Kocioł w środku - tu rewelacja, bo przy czechu był oklejony a teraz jest tylko trochę pyłku.

Węgiel jest wystarczająco suchy - nic się nie leje, worek w środku nie jest usyfiony.

Paleta była ładnie zapakowana, worki czyściutkie, że w garniturze mogę dosypywać do pieca.

Ogólnie chyba warto i tylko pozostaje dylemat - przetestować coś innego czy zostać przy tym, bo po tym co piszecie korci mnie wypróbować węgiel z Kareny.

Zakupiłem próbkę wesołej z Kareny i mogę z czystym sumieniem polecić.

Suchutki ,czyściutki pali się pięknie i bardzo dłuuuuuuugo ,ewidentnie widać że dbają o klienta.

Próbkę ....

Niestety z tego co wyczytałem próbki zawsze były super ...

Gorzej było jak ktoś później kupił większą ilość ...

Więc nie ma co oceniać jakości próbki , bo nie ma pewności że taka sama jakość będzie jak zamówisz większą ilość ...

Niestety ...

kaszpir007

blaste

myślisz że to jest ich metoda ,że próbki extra suche piękne taki wabik na klienta?

Ja lubię ryzyko i zamówię tonę jak będzie tak jak piszesz ja nie zbiednieje ale reklamę taką puszczę że "głowa mała" a myślę że zależy im o dobrej opinii.

Jeśli chodzi o nastawy to tobie nie pomogę ponieważ palę w kociołku jaki mam w stopce i tutaj muszę potwierdzić słowa KOBRY miał rację że mi wzrost Ri nie robi różnicy ale większa moc węgla już robi.;)

Edytowane przez ZUG

u mnie wychodzi mała różnica w paleniu czeskim groszkem a wesołą.

Przykład:

wesołej w dobę spaliłem 21.5 kg

czeski w dobę 28 kg

nie wiem dlaczego tak wychodzi, różnica jest zbyt mała żeby mi się kalkulowało kupowac wesołą

no własnie u mnie też ten węgiel przeleciał przez piec, a czytajac opinie ze jest mega kaloryczny to chyba tak nie bylo z w tej próbce.