btx 01.02.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dzisiaj dostałem zwrot pieniążków od firmy RESOVER. [...] Woow! jak czytam wypowiedzi Kolegi Macieja i innych wcześniej, to aż mi ciary po plecach przechodzą. Ja kupiłem u Resovera Pieklorza z Piekar (podobno) w sierpniu i dostawa stała przed drzwiami 3 dni później. Szybko, sprawnie, chociaż spedytor miał jakieś brąchy i płakał że nie wjedzie bo mało miejsca czy jakoś tak. No ale niestety mimo że kupowałem w sierpniu, węgiel jest mocno wilgotny. Po wyschnięciu w kotłowni, zamiast deklarowanych 20kg na worek, jest 16-18kg..... Nie wiem już kiedy kupować żeby był suchy. Firma ma chyba problemy z pakowaniem bo sporo worków miało pęknięcia na zgrzewach. Na 4 tony jakieś 30-40 worków... Pierdoła ale wkurza. Węgiel pali się całkiem nieźle, chociaż jest bardzo dużo spieków i popiołu. Ale to podobno wina Pieklorza. Jak dla mnie Resover dostał ocenę 4-. Mimo raczej pozytywnej opinii, nastepnym razem będę szukał gdzieś indziej - może ekoelma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RESOVER 01.02.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Woow! jak czytam wypowiedzi Kolegi Macieja i innych wcześniej, to aż mi ciary po plecach przechodzą. Ja kupiłem u Resovera Pieklorza z Piekar (podobno) w sierpniu i dostawa stała przed drzwiami 3 dni później. Szybko, sprawnie, chociaż spedytor miał jakieś brąchy i płakał że nie wjedzie bo mało miejsca czy jakoś tak. No ale niestety mimo że kupowałem w sierpniu, węgiel jest mocno wilgotny. Po wyschnięciu w kotłowni, zamiast deklarowanych 20kg na worek, jest 16-18kg..... Nie wiem już kiedy kupować żeby był suchy. Firma ma chyba problemy z pakowaniem bo sporo worków miało pęknięcia na zgrzewach. Na 4 tony jakieś 30-40 worków... Pierdoła ale wkurza. Węgiel pali się całkiem nieźle, chociaż jest bardzo dużo spieków i popiołu. Ale to podobno wina Pieklorza. Jak dla mnie Resover dostał ocenę 4-. Mimo raczej pozytywnej opinii, nastepnym razem będę szukał gdzieś indziej - może ekoelma? Daj spokój. Przecież lepszy stary wróg niż nowy. Napisz emaila w sprawie tej wagi i worków i zrobimy jakiś bonus. Nie bardzo mi się widzi wy woda zrobiła taką wagę. Raczej z pakowni zeszło już do dupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RESOVER 01.02.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Pröbowal ktos z Was ekogroszku firmy ekoret??? EKORET to bardzo przyzwoity węgiel. Parametry deklarowane 26/10/06 - kilka razy sprawdzałem kontrolnie - zawsze były z zapasem i to dużym. Niestety nie mamy go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RESOVER 01.02.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 też dostałem kasę od RESOVER 28 01 2011 chyba było jakieś większe zasilenie i podejrzewam że wszyscy dostali zwrot bo nagle na ich stronie wróciła możliwośc wpisywania opini i są wszystkie pozytywne poza oczywiście czasem realizacji.Zgadzam sie z Tobą MACIEJ_H że podstawowy marketing leży u nich na cyc... wystarczyłoby kilka telefonów emaili z wyjaśnieniami z konkretnymi terminami i byłoby po sprawie co do eko to nabrałem przekonanie iż 700pln a 1000 za T nie ma znaczenia i to zaledwie 2 do 5 l spieków ze 100 kg mniej lub więcej Dwa razy musieliśmy blokować możliwość wystawiania opinii z uwagi na spam. Opinie negatywne też są, usuwane są jedynie opinie histeryczne zdublowane kilkadziesiąt razy. Akcji żadnej nie było, ktoś dostał w terminie, ktoś przed i tyle. Niestety macie rację Panowie. Obsługa klienta padła w tym sezonie na pysk. Coś z tym trzeba zrobić. Tzn pewnie trzeba będzie kogoś do kontaktów telefonicznych i email zatrudnić. Najważniejsze dla nas, że powoli się odrabiamy z zaległościami. Praktycznie miesiąc nie przyjmowaliśmy nowych tzn. ledwie na kilkaset tys zł które trzeba było zrobić i daje to efekty. Faktem jest, że w tym sezonie dostaliśmy niezłego dzwona - sytuacji nie rozwiązało ani zabudowanie dodatkowej linii pakującej ani wprowadzenie ruchu całodobowego. Pozwoliło jednak mimo wszystko na wyekspediowanie masakrycznych ilości węgla. Wnioski zostaną wyciągnięte w celu podniesienia jakości naszych usług albowiem niestety to my jesteśmy dla Was a nie na odwrót. Mam nadzieje, iż już więcej nie przeliczymy się z możliwościami ekspedycyjnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej_H 02.02.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Pröbowal ktos z Was ekogroszku firmy ekoret??? Ekogroszku "FIRMY ekoret" czy węgla Ekoret Katowickiego Holdingu Węglowego? Nie czepiam się o słówka, tylko mam niejasne wrażenie, że kiedyś nie tylko KHW używał tej nazwy. Jak wrócę do domu to zrobię przegląd mojej kolekcji pustych worków z poprzednich sezonów i sprawdzę. Co do firmy RESOVER, to podejrzewam, że w przyszłym sezonie klienci się znajdą, tyle że będzie mniej chętnych do płacenia przelewem z góry. Pytanie tylko o jakość ich węgla, bo tutaj też opinie były delikatnie mówiąc podzielone. Ja straciłem chęć do eksperymentowania. Straciłem kupę czasu i wyciągnąłem wnioski. Co do Pieklorza - faktycznie ma najwięcej popiołu i spieków, spośród eko, którymi paliłem (nie liczę jednej tony szmelcu, na którą kiedyś trafiłem). Powiedziałbym nawet, że blisko dwa razy więcej. Ale kaloryczność też ma największą. Podsumowując, jeśli ktoś z Pieklorza nie ma dużo popiołu i spieków, to mu wcisnęli coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.02.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Co do Pieklorza - faktycznie ma najwięcej popiołu i spieków, spośród eko, którymi paliłem (nie liczę jednej tony szmelcu, na którą kiedyś trafiłem). Powiedziałbym nawet, że blisko dwa razy więcej. Ale kaloryczność też ma największą. Podsumowując, jeśli ktoś z Pieklorza nie ma dużo popiołu i spieków, to mu wcisnęli coś innego Dużo to pojęcie nieprecyzyjne - u mnie popiołu i miękkich spieków jest około 15-20 dm3 ze 125 kg węgla - lepiej się chyba nie da, bo spieki są miękkie, kruche i dopalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zywik 03.02.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) ...W następnym tygodniu bedę testować EKOELME.. zobaczymy jaki wynik będzie Całkowite dno! Zakupiłem EKOELMĘ w Rzgowie (pod Łodzią) na próbę 5 worków, mimo zmiany parametrów, mam pełną weglarkę spieków i niedopalonego eko po zaledwie dwóch dniach... Powracam do Pieklorza! Edytowane 3 Lutego 2011 przez zywik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.02.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Nie wiem jak Wy, ale ja się już zaczynam zastanawiać gdzie będę kupował węgiel na przyszły sezon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucat 03.02.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Dokładnie o tym samym myślę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej_H 03.02.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Dużo to pojęcie nieprecyzyjne - u mnie popiołu i miękkich spieków jest około 15-20 dm3 ze 125 kg węgla - lepiej się chyba nie da, bo spieki są miękkie, kruche i dopalone. Święta racja. Ruszyłem głową i zmierzyłem tackę na popiół - u mnie wyszło 12-15 dm3 ze 100kg, czyli dokładnie tak samo. Węgle którymi paliłem wcześniej miały popiołu zdecydowanie mniej - na moje oko 1,5 do 2 razy. A poza wszelką konkurencją był Energo-ret firmy ee euro-energia, ale firma chyba już nie istnieje (to były takie charakterystyczne czarne worki z narysowanym czerwonym, zawiązanym workiem). Najzabawniejsze, że znalazłem wtedy artykuł p.t. "Tajemniczy produkt - "Czarny" kot w worku" (http://www.teberia.pl/news.php?id=2727), w którym dziennikarz, mimo, że nawet tego węgla nie widział, wyraźnie do niego zniechęcał. A zerknijcie sobie, jakie były wtedy ceny na eko (2005 rok) Zrobiłem przegląd pustych worków z sześciu sezonów - w kolejności zakupu prezentowało się to mniej więcej tak (pierwsze pozycje to w sumie historia): 1. Energo-ret (ee euro-energia), 25 MJ, danych o popiele na worku brak (jakby napisali, to i tak nikt by nie uwierzył 2. Węgiel w zielonych workach (Ewa, Tczew) - tragedia, ale za to za pół darmo z dowozem na terenie Polski 3. Czarne worki kupione w Parczewie na składzie "Sobianek" (to był bardzo dobry węgiel, tyle że słabo zgrzane worki) 4. "Węgiel groszek EKO" ("EKO-PAK" s.c.) 24-26 MJ (udało się wreszcie kupić w Białej w Kosmet-Hurcie, węgiel również bez zarzutu) 5. Pieklorz z kopalni Bobrek-Centrum 28-29,5 MJ (oryginalne worki kupione w Białej w Kosmet-Hurcie, popiół i spieki jak wyżej, palę drugi sezon) Dopiero czytając w tym roku forum zrozumiałem, że miałem sporo szczęścia (które mogło częściowo wynikać z faktu, że po "zielonym" doświadczeniu nie próbowałem za bardzo oszczędzać). Mam nadzieję, że przynajmniej oryginalnie pakowany węgiel będzie trzymał stały poziom. A jeśli chodzi o przyszły sezon, to od czerwca będę trzymał rękę na pulsie. Kupię znowu Pieklorza, a chęć eksperymentowania zaspokoję Retopalem i Ekoretem (również oryginalnie pakowanymi). No i jeszcze nadchodzi temat akcyzy na węgiel od 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GMZ 03.02.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 no właśnie wiemy coś o tej akcyzie ile będzie wynosiła i jakie są prognozy cen węgla na przyszły sezon, bo jak przywalą to chyba pellet dębowy będzie lepszym wyjściem niż syfiasty i oszukany groch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.02.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Nie wiem jak Wy, ale ja się już zaczynam zastanawiać gdzie będę kupował węgiel na przyszły sezon... Ja także. Myślę już o zebraniu grupy i po próbnym kupieniu 2-3 worków (ktoś się poświęci i podjedzie po nie przy okazji), zamówieniu całego transportu 24 tony ekogroszku pakowanego przez kopalnię i rozdzieleniu pomiędzy zamawiającymi (muszą być blisko od siebie i mieć odpowiedni wjazd - ja mam już 2 sąsiadów, trzeci się wprowadzi do lata, na Ciebie Trociu też liczę , więc sprawa jest do zorganizowania - latem zacznę organizować grupę - założyłem wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172761-Grupa-z-okolic-Jelcza-Laskowic-kupuj%C4%85ca-ekogroszek-latem-2011.&p=4552015#post4552015 Znajomy zamówił tak zeszłego lata pół tira Pieklorza (resztę wziął jego sąsiad) i ma zapas na kilka lat - nie dość, że kupił duuużo taniej to nawet nie wie, że są jakieś problemy z jakością, podwyżki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.02.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Na naszym terenie: 1 - Lorymery - brunatny, jakość słaba, zastępczo może być, ale nie w tej cenie 2 - skład opału między Redą a Rumią - niepalny 3 - skła pelletu i ekogroszku w Rumi - jadąc od strony Auchan w stronę Gdyni trzeba skręcic przy kapliczce w prawo i jakieś 200m po lewej jest skup złomu oraz sprzedaż opału - dość dobry - pakowany w worki 20kg (dość istotne dla Pań). ul. Parkowa 880/t , powyżej 3t 860/t 4 - Goscicino ul. Słoneczna 53 - skup złomu , sprzedaż opału - dość dobry pod warunkiem wysuszenia i tańszy niż ten w Rumi o 100zł/t. - dowóz mozliwy (780/t) 5 - w Kielnie w workach których zdjęcia zrobiłem wcześniej - jakość średnia, cena powalająca - ponad 1000zł/t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.02.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ja także. Myślę już o zebraniu grupy i po próbnym kupieniu 2-3 worków (ktoś się poświęci i podjedzie po nie przy okazji), zamówieniu całego transportu 24 tony ekogroszku pakowanego przez kopalnię i rozdzieleniu pomiędzy zamawiającymi (muszą być blisko od siebie i mieć odpowiedni wjazd - ja mam już 2 sąsiadów, trzeci się wprowadzi do lata, na Ciebie Trociu też liczę , więc sprawa jest do zorganizowania - latem zacznę organizować grupę - założyłem wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172761-Grupa-z-okolic-Jelcza-Laskowic-kupuj%C4%85ca-ekogroszek-latem-2011.&p=4552015#post4552015 Znajomy zamówił tak zeszłego lata pół tira Pieklorza (resztę wziął jego sąsiad) i ma zapas na kilka lat - nie dość, że kupił duuużo taniej to nawet nie wie, że są jakieś problemy z jakością, podwyżki itp. Już się dopisałem. Co prawda chyba będę po palecie przewoził od Was swoją przyczepką, ale co tam - daleko nie mam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.02.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ja właśnie wyciągnąłem ze skrzynki reklamówkę jakiegoś nowego składu w okolicy (Czernica ul. Wojska Polskiego). Oferują podobno Kazimierz Juliusz, Pieklorz i Retopal. To tak jakby ktoś (pewnie Suspenser) chciałby popróbować innego źródła Co prawda podali stronkę (www.cieplo.net i/lub www.cieplo.net.pl) ale mi coś nie chce się załadować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.02.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ja właśnie wyciągnąłem ze skrzynki reklamówkę jakiegoś nowego składu w okolicy (Czernica ul. Wojska Polskiego). Oferują podobno Kazimierz Juliusz, Pieklorz i Retopal. To tak jakby ktoś (pewnie Suspenser) chciałby popróbować innego źródła Co prawda podali stronkę (www.cieplo.net i/lub www.cieplo.net.pl) ale mi coś nie chce się załadować. Coś nie mogę ich znaleźć w sieci - podaj ich nr tel. lub kontakt z ulotki to zobaczę co i po ile mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.02.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Mi też ich strony coś się nie ładowany. A kurczę jestem na wyjeździe i dopiero w poniedziałek będę w domku - wtedy podeślę namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.02.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 U mnie się ładuje. Numer tel. 883 405 410 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.02.2011 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Na naszym terenie: 1 - Lorymery - brunatny, jakość słaba, zastępczo może być, ale nie w tej cenie 2 - skład opału między Redą a Rumią - niepalny 3 - skła pelletu i ekogroszku w Rumi - jadąc od strony Auchan w stronę Gdyni trzeba skręcic przy kapliczce w prawo i jakieś 200m po lewej jest skup złomu oraz sprzedaż opału - dość dobry - pakowany w worki 20kg (dość istotne dla Pań). ul. Parkowa 880/t , powyżej 3t 860/t 4 - Goscicino ul. Słoneczna 53 - skup złomu , sprzedaż opału - dość dobry pod warunkiem wysuszenia i tańszy niż ten w Rumi o 100zł/t. - dowóz mozliwy (780/t) 5 - w Kielnie w workach których zdjęcia zrobiłem wcześniej - jakość średnia, cena powalająca - ponad 1000zł/t Drobna korekta - poz.5 - skład budowlany przed Baninem, a nie w Kielnie. Podane przez klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.02.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 U mnie się ładuje. Numer tel. 883 405 410A widzisz - teraz to i ja widzę. Pewnie coś robili ze stroną dlatego nie działała mi z rana cieplo.net.pl. Stronka jak widać funkel nówka bo ma nieco ponad 100 odsłon. Więc albo dopiero zaczynają z biznesem albo dopiero do sieci wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts