blaste 15.04.2013 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 http://allegro.pl/wesola-ekogroszek-eko-groszek-workowany-wysokokal-i3136597699.html myślałem że na lokalnym składzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zefiro 15.04.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam. Czy może ktoś próbował ekogroszku B&Eenergy czerwony Witam. Ja kupiłem ostatnio tonę i jestem zadowolony. W porównaniu do tego, co oferowały mi lokalne składy w mojej okolicy, to węgiel naprawdę ok jeśli chodzi o kaloryczność. Na początku dość mocno mi się sklejał na retorcie, ale zmniejszyłem nadmuch i jak na razie jest dobrze. Popiołu mogłoby być trochę mniej, ale tragedii nie ma. Węgiel w foliowych workach, nieco wilgotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 15.04.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Serio myślicie, że ktoś łyknie tą Waszą reklamę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 15.04.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 To było do mnie? Jaka reklama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 15.04.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 raczej oradd i zefiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 15.04.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 raczej oradd i zefiro Dokładnie. Spoko teodor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 15.04.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 No i się posralo.Firma która mi sprzedała tydzień temu tonę wesolej z linka, kiedy chciałem dzisiaj zamówić jeszcze 3 tony, to mi odpisali ze wesołej już nie mają.Lipa straszna bo gdybym to wiedział spieszył bym się bardziej z zakupem. Węgiel pierwsza klasa, moc i popiół o tym świadczą. A cena z dostawą 880zl to była rewelacja.No ale teraz tylko żałować i czekać na taka samą okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 15.04.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 No i się posralo. Firma która mi sprzedała tydzień temu tonę wesolej z linka, kiedy chciałem dzisiaj zamówić jeszcze 3 tony, to mi odpisali ze wesołej już nie mają. Lipa straszna bo gdybym to wiedział spieszył bym się bardziej z zakupem. Węgiel pierwsza klasa, moc i popiół o tym świadczą. A cena z dostawą 880zl to była rewelacja. No ale teraz tylko żałować i czekać na taka samą okazję. widziałem twój link i tez się tym zainteresowałem wczoraj. Na allegro widze, że jeszcze oferta wisi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 15.04.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 widziałem twój link i tez się tym zainteresowałem wczoraj. Na allegro widze, że jeszcze oferta wisi... no tak ale towaru już nie mają. Pani która mnie miło obsluzyla poprzednio cos mówiła ze mają tego sporo bo 5 czy 6 aut, a ja myślałem ze ten tydzień tego nie sprzedadzą. A jednak. Szkoda bo towar pierwsza klasa. A może się kapneli ze mają za tanio i zaczną sprzedaż za chwilę ale w wyższej cenie? Wszystkiego można się spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 16.04.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Jak ktoś chce jeszcze kupić ta wesoła z firmy której link podałem wyżej, to ostatnia okazja, mają jeszcze jedno auto z tym groszkiem. Ja zamowilem sobie 5ton to jeszcze powinni mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 16.04.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Dodam tylko tyle ze popiołu po 50kg może z 1kg, do tego pyłek no i jak zwykle parę spiekow od mojego brucera. Powera ma jak cholera i o to chodzi. Tylko się zastanawiam czy warto palić tym w lecie cwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus2000 18.04.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Tylko się zastanawiam czy warto palić tym w lecie cwu? Szkoła z forum wskazuje, aby na lato używać ''cieńszych'' węgli, np: z czeskich Ledvic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 19.04.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Sezon zakończony i zaraz wątek milknie? A to przecież za miesiąc góra dwa zacznie się poszukiwanie tego Naj... Eko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 19.04.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Tylko się zastanawiam czy warto palić tym w lecie cwu? Nie, krótko ale wyczerpująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 19.04.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Sezon zakończony i zaraz wątek milknie? A to przecież za miesiąc góra dwa zacznie się poszukiwanie tego Naj... Eko Jak co roku, zobaczymy kto będzie "number one" sezonu 2013/2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.04.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Sezon zakończony i zaraz wątek milknie? A to przecież za miesiąc góra dwa zacznie się poszukiwanie tego Naj... Eko Jeśli pogoda się utrzyma to sprawdzę ile MJ/kg wyciągnę z którego węgla, ale to trochę potrwa - ostatnio gdy dogrzewałem jeszcze trochę w domu to z Pieklorza z Żernickiej wyszło 11,04 MJ/kg [zimą wychodziło około 16,5 MJ/kg]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 20.04.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) No tak ale jak będę grzal sama cwu, to jak się ma do tego samoczynne wypalanie węgla w czasie podtrzymania? Tak mi się wydaje ze brunatny krócej polezy na palniku a co za tym idzie bedzie musiał być częściej podany aby nie zgasl.no i teraz jeszcze kwestia jaką temperaturę pieca ustawić? O ile stopni większą niż zasobnika cwu? Tutaj już bardzie możemy porównywać spalanie, bo większego znaczenia nie maja współczynniki domu. Latem liczy się piec, zasobnik, liczba domowników i intensywność kąpieli Ile wy zuzywacie eko na ogrzanie cwu. Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez teodor2424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.04.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) No tak ale jak będę grzal sama cwu, to jak się ma do tego samoczynne wypalanie węgla w czasie podtrzymania? Tak mi się wydaje ze brunatny krócej polezy na palniku a co za tym idzie bedzie musiał być częściej podany aby nie zgasl.no i teraz jeszcze kwestia jaką temperaturę pieca ustawić? O ile stopni większą niż zasobnika cwu? Tutaj już bardzie możemy porównywać spalanie, bo większego znaczenia nie maja współczynniki domu. Latem liczy się piec, zasobnik, liczba domowników i intensywność kąpieli Ile wy zuzywacie eko na ogrzanie cwu. Teodor spaliłem chyba ponad 12 ton czecha i powiem ci że wg. tego co zaobserwowałem to błędne wnioski wyciągasz. Przy czechu w trybie lato przerwę w podtrzymaniu miałem ustawioną na 150min czyli prze 2,5 godziny żadnego dmuchania ani podkładania paliwa, kociołek po tym podawał dwie małe porcje, przedmuchiwał i stał dalej. Podejrzewam że na żadnym "czarnym" węglu przy małym poborze wody nie uda się przy tak długich czasach utrzymać kociołka przy życiu. Zaczynam teraz 6-ty sezon grzać wodę kotłem, powiedzieć mogę jak to wyglądało u mnie w zeszłym sezonie. Zasobnik Kospel 140L z podwójnym płaszczem, 7 osób w domu, zasobnik 130kg wystarczał na około 7,5 tygodnia, średnio wychodziło około 2,7kg/dobę. W sterowniku ustawione strefy czasowe na CWU, żeby nie dogrzać wody wtedy kiedy np. śpimy czy nikogo niema w domu ( praca, szkoła ) Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez karoka65 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 20.04.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Teraz pytanie ledvice czy komorany? No i chyba tona to za dużo a już nie mam gdzie zmieścić opału na przyszły sezon. A co możecie polecić z marketowych tanich czeskich? Bo to lepsze wyjście niż kupowanie z neta całą paletę i jeszcze transport. Wogóle kupię jakiegoś sensownego czecha niżej niż 500/t acha co z parametrami temperatur na piecu i w cwu? Jak to macie poukładane. Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez teodor2424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus2000 20.04.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 acha co z parametrami temperatur na piecu i w cwu? Jak to macie poukładane. Myślę kol.Teodor2424, że dużo nauczymy się z podglądania udostępnionych sterowników innych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts